10. kolo
16.10.2016 15:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Sparta Praha - Vysočina Jihlava 3:0

Na pražské Letné se žádné překvapení neudálo a Sparta v poklidu porazila neškodnou Jihlavu 3:0. Návrat jihlavskému trenéru Michalu Bílkovi na Letnou tak pořádně zhořkl. Naopak David Holoubek coby hlavní trenér Sparty ještě porážku neokusil. Dvěma góly se blýskl kanonýr David Lafata.

Měl to být velký návrat trenéra Michala Bílka, který na Spartě dlouhá léta hrával a coby trenér získal s klubem populární "double", tedy mistrovský titul i národní pohár v jedné sezoně. Jeho Jihlava však zápas na půdě vicemistra nezvládla a po porážce 0:3 dál čeká na první výhru.

Sparťanské šance se začaly rodit krátce po úvodním hvizdu. Po Kadlecově centru zakončoval hlavou těsně mimo Lafata. To bylo první důrazné varování směrem k jihlavské obraně. Ve 27. minutě zaváhal obránce Michal Kadlec a pro změnu mohla trestat Jihlava, Tlustý však Koubka nepropálil. Přesně po půlhodině hry už se měnilo skóre. Mareček našel Lafatu a ten nadvakrát procpal balón za Hanušova záda! Takřka okamžitě mohla Sparta vstřelit druhý gól, ale Václav Kadlec v jasné šanci minul.

Svěřenci trenéra Davida Holoubka nechtěli ponechat nic náhodě a brzy po změně stran vstřelili pojistku. Vjačeslav Karavajev předvedl zpoza vápna krásný kop a šibenicí nedal Hanušovi žádnou šanci. Jihlava rezignovala a do čtyř minut obdržela další gól. Kadlec střílel a Lafata dorážel. Sparťanský kanonýr tak vstřelil druhou branku v zápase a měl hlavní podíl na vítězství.

Sparta měla do konce utkání ještě další šance a mohla vyhrát mnohem, ale mnohem větším rozdílem. Pulkrab, Mareček ani kdokoli jiný už Hanuše překonat nedokázali.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
eL

2:0

Reagovat
pawelFCB

1:0

Reagovat
boryland

1:1..........

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1....4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
mario23

Obávám se debaklu. 5:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

Kezby by Jihlava sebrala Spartě body ae obávám se že se nestane

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
chytrejkluk

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele