16. kolo
04.12.2016 13:30 CET
2 : 3
(2:1)
Stadión:
Na Julisce, Praha

Reportáž

Dukla Praha - 1. FC Slovácko 2:3

Slovácko nakonec vylepšilo jinak zpackaný podzim a poměrně překvapivě si odvezlo z Julisky všechny body. Domácí přitom dvakrát vedli, ale ani to jim nestačilo. Rozhodující branku na 3:2 pro hosty vstřelil střídající Tomáš Zajíc.

Utkání nabídlo spousty šancí na obou stranách a to jak v první, tak i ve druhé půli. Ani na branku se nemuselo čekat dlouho, tu první vsítil ve 13.minutě Néstor Albiach, kdy ho parádní přihrávkou našel Aldin Čajić. Slovácko rychle inkasovanou brankou nezačalo zmatkovat, naopak uklidnilo hru a po půlhodině se dočkalo vyrovnání. Do centru Košúta se položil Tetteh a Rada byl krátký - 1:1. Dukla sice vzápětí vstřelila druhý gól, ale nejprve se mával a pískal ofsajd. Domácí nakonec první poločas přesto ovládli, po Považancově rohovém kopu se s trochou štěstí prosadil Olayinka a stav 2:1 pro Duklu do přestávky setrval.

Diváci, kteří si našli v mrazivém počasí na Julisku cestu, rozhodně nemuseli litovat. Oba aktéři jim servírovali ofenzivní podívanou, která zahřála. Na začátku druhého poločasu byl blízko třetí trefy Čajić a za dalších několik minut i Néstor (trefil břevno) a kdyby alespoň jeden z nich dal, mohla Dukla třeba i vyhrát. Osud si ale přichystal jiný scénář.

Deset minut před koncem poslal Šumulikovski kolmici na Zajíce, který ještě akci vyšperkoval přihrávkou na Francise Koného - 2:2! Juliska ztichla a uběhly sotva dvě minuty zažila další šok. Po centru Havlíka úspěšně hlavičkoval Tomáš Zajíc a Slovácko vedlo 3:2. Domácí se v evidentním šoku na nic nezmohli a v nastavení mohli ještě jednou inkasovat. Zajícovu tutovku odkopl od brankové čáry Považanec. Slovácko neprožilo dobrý podzim, nicméně zakončilo ho tím nejlepším způsobem, tedy ziskem tří bodů na půdě pražské Dukly.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
vanGomm

Tip X2.

Reagovat
ondrasch77

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele