6. kolo
14.09.2015 18:00 CET
4 : 1
(3:0)
Stadión:
Na Julisce, Praha

Reportáž

Dukla Praha - Baník Ostrava 4:1

V pondělní dohrávce potřebovaly body oba týmy. Dukla totiž zatím nenaplňuje ambice na vyšší příčky, Baník zase naopak potvrzuje černá předsezónní očekávání. A podle papírových předpokladů zápas i skončil. Dukla si vítězstvím napravila bodovou bilanci, zatímco Baník se nadále topí v krizi.

Dukla na svého soupeře vletěla hned od úvodních minut a velmi záhy získala náskok potřebný ke klidnému průběhu zápasu. Rozhodnuto bylo prakticky po patnácti minutách. Již ve čtvrté minutě šli domácí do vedení. Beauguel poslal míč do vápna na Přikryla, který z otočky propálil brankáře Pavlenku - 1:0.

A aktivní Dukla pokračovala v demolici nemohoucího Baníku i nadále. Pavlenkův obranný zákrok skončil naneštěstí pro hosty na Vrzalově hlavě, od které putoval obloučkem opět do sítě - 2:0. V 18. minutě pak centr zleva uklidil nekompromisně do brány Tomáš Berger - 3:0. I nadále byli aktivnější domácí, Baník již po půlhodině střídal, když Foltýna nahradil Kukec.

Po půlhodině se mohlo zadělávat na pořádný debakl ostravských borců. Nařízenou penaltu však Beauguel neproměnil, dobrý zákrok předvedl Pavlenka. První poločas tak herně i výsledkově jasně ovládli domácí.

Před tradičně ostudnou prvoligovou návštěvou se ve druhé půli hrál fotbal s méně šancemi. Domácí, uspokojeni vysokým náskokem, začali v defenzivě povolovat a hostům umožňovali dostat se do hry. V 53. minutě toho využil Narh, který si vychutnal obranu Dukly a snížil - 3:1.

I tak však Dukla dotáhla zápas v poklidu k vítěznému konci. V nastavení navíc ještě přidala další gól, když Marek Hanousek obstřelil Pavlenku, a upravila konečné skóre na zasloužených 4:1. Domácí si tak připsali druhé vítězství v sezóně, zatímco Baník se s jedním bodem krčí na dně tabulky a nějaké lepší vyhlídky jsou pro ostravský tým v nedohlednu.

Autor: Martin Lavický / onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Žeby zázrak v podobě získaného bodu ? Tip 0:0

Reagovat
patrikhm

Při současném vedení na to Ostrava nemá!

Reagovat
smazaný uživatel

Bohuzel myslim ze jasna zalezitost....tip 1....4:0 (Berger 2 goly)

Reagovat
smazaný uživatel

téměř

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jasně to nevidím. Dukla sice zazářila proti Plzni a Liberci, Ale byl to začátek ligy. Pak ztratila s Bohemians, která líže dno. Ostrava potrápí. Remíza. +2g. Ostrava neměla důvod postoupit v poháru, musí se soustředit na ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HorajzmAmmann

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele