18. kolo
27.02.2015 20:15 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Vysočina Jihlava - 1. FC Slovácko 0:1

Vysočina Jihlava nakonec nestačila na Slovácko a prohrála s ním. Domácí sice podali velmi dobrý výkon ve druhé půli, ale ani to nestačilo. Rozhodla jediná branka, jejímž autorem byl už po dvanácti minutách Luboš Kalouda. Jihlava je po páteční předehrávce jedenáctá, zatímco Slovácko stouplo na sedmou příčku.

O první střelu zápasu se postaral Milan Kerbr, ale Slovácko ani díky tomu nešlo do vedení. Na svém místě stál Jaromír Blažek, který si poradil bez větších problémů. Veterán Blažek musel zasahovat také po střele Šimka, který vypálil v poměrně dobré vzdálenosti, ale ani on se neprosadil. Jeho projektil postrádal přesnost i razanci. Přesto však brankář Blažek nebyl samospasitelný a nakonec i on inkasoval. První ránu soupeře ještě vyrazil, ale na místě byl včas Luboš Kalouda, který míč pohotově a hlavně přesně dorazil do sítě - 1:0 pro hosty z Moravy.

Slovácko vedlo zaslouženě a chtělo přidat i další branky. Dlouhán Libor Došek ale prováhal ideální střelecký moment. Mezi tři tyče se nevešla ani následná Hlúpikova dělovka, která jen těsně minula domácí svatyni. Došek pálil tvrdě a především hodně přesně také po půlhodině hry, když natáhl ke střele z větší vzdálenosti, ale opět narazil na výtečného brankáře Jaromíra Blažka! Ten se dnes rozhodně nenudil a několikrát zachránil svůj tým před další inkasovanou brankou. Došek se dostal k zakončení také po následném rohovém kopu, ale ani tentokrát Blažka nepřekonal.

Do konce první půle jsme se dočkali převážně mnoha nepochopených přihrávek a několika faulů, ale žádná povedená akce se v první půli už neudála. O mnoho atraktivnější děj nám přichystali hráči v poločase druhém. Vaculíkův parádní centr mířil na neobsazeného Mešanoviče, ale tomu se zakončení nepovedlo. O další ránu se postaral Hlúpik, který v krkolomné pozici napálil jen Jaromíra Blažka. Brankář Heča se také nenudil a musel zneškodnit projektil od Vaculíka, ale vše nakonec zvládl.

Další velkou šanci Slovácka na gól spálil střelec první branky Luboš Kalouda, který se ocitl ve stoprocentní šanci. Nakonec ale nedal! Po hodině hry se zajímavý míč snesl na hlavu Kerbra, který ale mířil hlavou těsně nad břevno. Jihlava, ač prohrávala, nedokázala dostat Slovácko pod tlak. To se málem povedlo až zakončení Vladimíra Kukoľa, který ale napálil jen břevno! Deset minut před koncem ještě velkou šanci spálil Jaroslav Diviš, ale mrzet ho to nakonec nemuselo, protože i bez jeho branky si Slovácko ponechalo tři body.

Nic na konečném skóre nezměnila ani šance Augusta Batiojy, který pálil nepřesně. Stejně tak se vedlo také Havlíkovi, který Jaromíra Blažka pět minut před koncem neprostřelil.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle me jasny kriz..tip X..1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 FCS musí !!

Reagovat
smazaný uživatel

Již jednou zde byla Jihlava nazvána středočeským městem a i teď je Slovácko považováno za "hosty z Moravy". Vskutku svérázná interpretace zemských hranic a skutečnosti, že Jihlava historicky patřila ke čtveřici nejvýznamnějších měst Moravy.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele