8. kolo
21.09.2014 15:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Plzeň brankami Koláře a Vaňka udolala Baník

Viktoria Plzeň dnes udělala další významný krok k udržení si první příčky. Do Plzně zavítal Baník Ostrava a čekalo se hodně atraktivní utkání. To nakonec přineslo také mnoho emocí a jednu červenou kartu. Dominovala Plzeň, která si tři body zajistila díky brankám Vaňka a Dana Koláře.

První minuty zápasu nahrávaly spíše bezbrankové remíze a vyrovnanému stavu. Vše rozhodla až jednatřicátá minuta, kdy Chramostu fauloval Filip Kaša a protože se jeho atak odehrál v pokutovém území, sudí Příhoda byl nekompromisní. To můžeme říci také o zakončujícím Danielu Kolářovi, který se z pokutového kopu nemýlil a poslal domácí tým do vedení. Ostrava se od první inkasované branky už nezvedla a početní nevýhoda ji hodně ovlivnila.

Aktivnějším celkem byla Plzeň, která usilovala o brzký gól. Hráči domácího týmu se soustředili především po krajích, odkud také přiletěl první centr. Jenže brankář Jiří Pavlenka si s ním bez problémů poradil. První problémy měl Patrizio Stronati, který dostal na starost Chramostu. A uhlídat jej dnes odpoledne nebylo vůbec snadné. Stronatimu se to dařilo na poslední chvíli, ale vždy úspěšně. Bylo ale vidět, že má s pohybem mladého útočníka velké problémy.

Chramosta po rychlém zisku míče prošel až do šestnáctky, kde se pokusil dávat míč za sebe na Vaňka, který se ale nezorientoval včas a míč skončil u hráčů Ostravy. Ondřej Vaněk proto později zkusil pálit ze zhruba dvaceti metrů, ale mířil jen do středu branky k brankáři Pavlenkovi. Aktivní Václav Pilař prošel přes polovinu hřiště a ještě dokázal vystřelit svojí pravačkou, ale mířil jen těsně nad bránu.

Po půlhodině už se naplno projevil potenciál a především hlavní zbraně Chramosty, ten se prohnal do pokutového území a byl faulován Filipem Kašou. Mladý obránce Baníku navíc dostal rovnou červenou kartu a byl tedy vyloučen! Ostrava musela čelit početní nevýhodě a také nařízené penaltě. K její exekuci se postavil Daniel Kolář a poslal brankáře Pavlenku na opačnou stranu - 1:0 pro Plzeň.

Plzeň byla při chuti a chtěla využít další dobrou šanci. Z dobrých pětadvaceti metrů napřáhl Patrik Hrošovský a po jeho ráně zhruba metr nad břevno to v ochozech jen zašumělo. Do druhého poločasu už místo Chramosty naskočil Stanislav Tecl, který chtěl rovněž napodobit úspěšného kolegu a stejně jako jeho předchůdce pomoci týmu ke gólu. Aktivní byl opět Pilař, který sice uspěl v souboji hned proti dvěma hráčům a dokázal si vybojovat střeleckou pozici, ale tu nakonec nevyužil a mířil mimo tři tyče.

Když trávník opět začala skrápět voda, dostal se ke střele na penaltě Procházka, ale v dobré šanci přestřelil! I když už Plzeň nebyla tak aktivní, mladý tým Ostravy nedokázal dostat míč pod svou kontrolu. Z dobrých pětadvaceti metrů se o další trefu pokoušel Pilař, ale také nyní přestřelil bránu. Vaněk po pravé straně prošel až k pokutovému území a jeho následná rána mířila pod břevno! Brankář Pavlenka míč vyrazil, ale z další akce ve stejném duelu už prohrál. Vaněk si spravil chuť o minutu později, když centr ze strany hlavičkoval mimo brankářů dosah právě Ondřej Vaněk.

Do další šance se v dresu Plzně probíjel Dan Kolář, ale jeho střela se nesetkala s pochopením. Po rohovému kopu Baníku vznikl závar před Kozáčikem, ale naneštěstí pro hosty z něj Ostrava nic nevytěžila. Plzeň si poradila s Baníkem Ostrava o dvě branky a k dobru jí slouží také aktivní hra.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tohle bude asi vraždění neviňátek... 5:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Buď sebereme body (0:0, 1:1), nebo bude debakl (3:0, 4:0). Řezník by mohl udělat penaltu, pak mu možná odpustím tu simulaci na Bazalech, kdy jeho výkřik vylekal i opice v zoo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Krony

Tohle bych neodpouštěl. Jedna z věcí, co fakt kurví český fotbal. Pelta, rozhodčí, simulace, zdržovaní a na pátém místě se umisťuje: "AAAAAAAUUUUUUU" ... Úplně nějtrapnější okamžik v tomto směru proběhl na Bazalech dne 1.9.2012 kdy jeden z hráčů Sigmy stihl zařvat: (Před kontaktem) Aaauuuu (po kontaktu) kurva to (po dopadu) bolíííííí... Paradoxem této komické situace bylo, že on sám byl faulujícím, utekl mu míč, ten měl pod kontrolou hráč Baníku už, ale rozhodčí vše ocenil žlutou kartou pro hráče Baníku.

Reagovat
smazaný uživatel

No, nebo tohle... http://www.youtube.com/watch?v=I975NCMHOkk

Jinak mi hodně vadil Stronatti, ten měl taky tendence dost simulovat. Teď se mi zdá, že se to zlepšilo.

Reagovat
bobis21

klasický zápas s Příbramí ...

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...2:1

Reagovat
Kepy_FCB

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
vanGomm

Tip HX.

Reagovat
Krony

1:1

Reagovat
OtecJaJ10

Zlatý bod. Ale počítám tak 2:1. Uvidime

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele