5. kolo
23.08.2014 20:15 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Eden Aréna, Praha

Reportáž

Slavia porazila i Viktorii Plzeň a vrací se na čelo pelotonu

Červenobílá pohádka pokračuje. Slavia dala před vlastními fanoušky zapomenout na porážku z Teplic a nejtěsnějším možným rozdílem zásluhou Jaromíra Zmrhala porazila do té chvíle vedoucí Plzeň. Díky tomu se právě svěřenci Miroslava Beránka minimálně dočasně vracejí na špici.

Domácí přitom nebyli lepší. Působili však o poznání agresivnějším a hladovějším dojmem. První nebezpečnou akci však měl po skvělé individuální akci Pilař, jenž následně zakončoval přízemní střelou na zadní tyč, pozorný Hrubeš ale skvěle zasáhl a jeho ránu vytěsnil mimo tři tyče. Odpověď si po zaváhání Procházky nachystal Škoda, ale ten pro změnu branku netrefil.

Nuly na ukazateli skóre mohly zmizet po půlhodině hry. Hrošovský posadil z volného přímého kopu mičudu na hlavu Koláře, ten ale zacílil pouze do břevna slávistické branky! Hned vzápětí mohl po Limberského hrubce trestat Vukadinović, ten však Kozáčika překonat nedokázal.

Také po obrátce měla Slavia jasnou taktiku, soustředila se na rychlé kontry, čímž držela plzeňskou defenzivu neustále v pozoru. Naopak Viktoria musela tvořit hru, což se jí poměrně dařilo, ovšem nebezpečné akce si příliš často nevytvářela. Když už jednu takovou měl po rohu Kolář, nedokázal se otočit včas a dříve byl u míče pohotový Hrubeš. Hned vzápětí navíc Vukadinović posadil rohový kop na hlavu Zmrhala, kterého neuhlídal čerstvý Bakoš, a rázem to bylo 1:0!

Své zaváhání mohl slovenský útočník zanedlouho napravit, ovšem z volného přímého kopu trefil pouze tyčku Hrubešovy svatyně! Plzeň stupňovala svůj tlak. Po další rozehrávce od rohového praporku hlavičkoval znovu Kolář, skvěle reagující Hrubeš ale balón za svá záda nepustil!

Slavia se během posledních dvaceti minut prakticky jen bránila. Toho mohla litovat po chybném odkopu Juhara, kdy zakončoval skluzující Řezník, doslova za minutu dvanáct ale na brankové čáře SKS zachránil Nitrianský! A na závěr ještě jedna možnost Viktorie: Vaněk tentokráte oslovil Hrošovského, jenž neváhal a okamžitě pálil, přízemní střelu však slávistický brankář zneškodnil.

Autor: Jiří Vojík / fotbal.idnes.cz

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Houfi

0:2

Reagovat
HorajzmAmmann

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...2:2

Reagovat
vanGomm

Šlágr kola Kdo by to po skončení minulého ročníku řekl.Pro Slavii to bude ovšem velice těžké.Odhaduji,že víc jak remízu neuhraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Sk Slavia vs Plzen 2:0 goly: Skoda a Pitak

Reagovat
smazaný uživatel

0-3 Plzen je zvalcuje !!

Reagovat
boryland

1:2.........Chramosta,Kolda.........

Reagovat
naheCZ

3:2

Reagovat
bayern987

hmm 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Pravidlo číslo jedna nikdy netipuj proti domácímu týmu. Tady to je ale vyjímka. Hlavně ať vyhraje ten lepší ne jak Slavia ve Slovácku

Reagovat
smazaný uživatel

No takže pravidlo čislo 2. neporušuj pravidlo číslo jedna

Reagovat
smazaný uživatel

1:2.. držim palce Slavii a ak budu mať štastia ako so Slovackom može to byť aj opačne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty krávo ten tu Slávku tlačí!

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepší hráč zápasu jasně Bakoš .... šel na hřiště aby rozhodl a to se mu povedlo .... už toho čobola pošlete někam do 3tí pralesní .....

Reagovat
bayern987

joooooooo, je to tam paráda!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo SKS !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele