15. kolo
22.11.2014 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FK Teplice - Dukla Praha 1:0

Teplice si poradily s úlohou favorita a tři body zůstávají v prostředí Stínadel. V zápase bylo k vidění hlavně hodně karet a zákroků na hraně na obou stranách barikády. Gólu jsme se dočkali jen jediného a na svědomí jej měli zkušený domácí obránce Jan Krob.

Teplice hrály dnes večer na domácím stadionu svůj poslední podzimní zápas a mohou se radovat ze tří bodů. Díky nim jsou nyní na pátém místě, ale ostravský Baník má stejný počet bodů a jeden zápas k dobru. Do zakončení se od prvních minut hnali právě domácí hráči a po Vůchově přistrčení se k míči dostal například mladíček Otto Urma, který dnes odehrál své první utkání v Synot lize. Pozdější hrdiny Jan Krob se dostal do koncovky, jenže nemířil přesně.

Za hosty se pokoušel skórovat Jakub Mareš, který napřáhl k technické střele z hranice vápna na vzdálenější tyč. Míč trochu zaplaval a brankář Tomáš Grigar si musel hodně oddychnout, když míč neskončil v síti. Jakub Mareš znamenal pro své někdejší spoluhráče velké problémy, neboť bojoval o každý míč a chtěl se proti Teplicím "vytáhnout". Brankář Grigar ani podruhé zasahovat nemusel, ale pokus to nebyl špatný.

Vážnější akci Teplicím přichystal soupeř sám, když Dukla po špatné rozehrávce nabídla míč Litsingimu, který poslal do sprintu Mahmutoviče. Bosňan ve vápně našel opět Litsingiho, který již překonal Chudého, ale na brankové čáře ve skrumáži odvrátil míč veterán Patrik Gedeon. Hostující fandy mohl rozjásat francouzský talent Jean-David Beauguel, který se dostal k míči po chybě domácího Hoška, ale míč namířil jen do boční sítě. Dobrých šancí bylo v první půli pomálu, ale ve druhém dějství se s nimi roztrhl pytel.

A trhat se začal už po dvou minutách. Mladý talent Vjačeslav Karavajev, který v Dukle hostuje ze slavného CSKA Moskva, dostal pas za obranu a zblízka nastřelil Hoškova záda. Rozhodující moment utkání se stal deset minut po výměně stran, když se Kapolongo hnal do šance. Nejprve to možná vypadalo, že situaci promarní, ale nakonec přes Litsingiho šel míč na Vůcha, který byl faulován ve vápně. Sudí Královec měl jasno a pískal penaltu. K její exekuci se postavil Jan Krob a přesně umístěnou ranou poslal brankáře Martina Chudého na opačnou stranu!

Hodně aktivní Egon Vůch se dostal k centru po hodině hry a perfektní nahrávkou našel nabíhajícího obránce Michaela Lüftnera. Ten ale těsně minul. Domácí brankář Tomáš Grigar příliš mnoho práce neměl, ale Hanouskova akce jej musela pořádně vystrašit. Nakonec však Grigar svou úlohu zvládl. Grigar se musel blýsknout po další akci Krmenčíka, který vůbec nemířil špatně. Pět minut před koncem zápasu byl Čajič u zrodu akce, na jejímž konci byl Krmenčík. Ten si míč zpracoval a dělovkou pálil na Grigara, který musel předvést excelentní zákrok, aby skóre zůstalo stejné. A to se neměnilo ani po ráně Patrika Gedeona, který pálil těsně mimo.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele