1. kolo
27.07.2014 20:15 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

České Budějovice - Slovan Liberec 1:1

Domácí tým dokázal sehrát vyrovnanou partii s favoritem z Liberce. Ten sice v utkání vedl od dvacáté minuty, když se prosadil David Pavelka, ale na tři body to nakonec nestačilo. Budějovice zabraly a výsledkem bylo srovnání ještě do konce první půle.

Budějovice mohly několikrát jít i do vedení, ale na svém místě byl v včas brankář Hroššo, který svůj tým několikrát podržel. Jako ve čtvrté minutě, když se málem domácí dostali do vedení. Po rychlé akci centroval z levé strany na zadní tyč Koreš, míč letěl na nekrytého Horu. Toho ale skvěle vychytal brankář Hroššo. Hora však míč vrátil proti noze Benátovi, jehož střelu na brankové čáře vykopl Sackey. Brunclík už nemířil přesně a jen sledoval, jak míč letí nad bránu.

Prvních deset minut patřilo Dynamu a Liberec se musel spíše bránit. Po jejich uplynutí se ale role postupně začaly měnit a Slovan se pokoušel více promluvit do ofenzivní fáze hry. Příkladem byla šance Kevina Luckassena, který šel téměř sám na bránu a jeho lob jen těsně minul tyč! Po dvaceti minutách se Liberec už definitivně oklepal z prvotního náporu soupeře a jal se útočit.

Vyšlo mu to o chvíli později, když si ve vápně míč zpracoval David Pavelka, kličkou odstavil Mateje Podstavka a ranou pod břevno nedal brankáři Zdeňku Křížkovi žádnou šanci - 1:0 pro Liberec.

Dynamo se nechtělo smířit s negativním výsledkem a Kalod na levé straně přešel lehce přes Mudru. Následně si všiml nabíhajícího Hory a posílal střílený míč do vápna. Hora ale - strážen soupeřem - minul. Slovan spoléhal mimo jiné na Hadaščoka, který předal míč doleva na Šurala, jehož střelu vykopl brankář Křížek na hranici velkého vápna. Tam stál pohotový Pavelka, ale domácí gólman si poradil i s jeho dorážkou. Když už se Liberec viděl v šatnách coby vítěz první půle, přišla rána.

Kalod u postranní čáry vyhrál hlavičkový souboj a míč mířil do vápna. Tam se jej snažil odkopnout Sackey, ale vůbec se mu to nepovedlo. Balon se vrátil před brankáře Hrošša, který ho vyrazil ještě hůř a volný Štěpán Koreš ho poslal do sítě! Dynamo se dočkalo vyrovnání a začalo se od znova.

Hodně sporný okamžik se udál po změně stran, když Karišik ve vápně držel a fauloval Lengyela, ale sudí Franěk do píšťalky nepískal. Skvělým výkonem se blýskl Koreš, který neustále kličkoval a brankář Hroššo měl co dělat, aby jeho spolupráci s Horou zastavil. Hora měl na kopačce vedoucí gól, ale ani z velké blízkosti nedokázal po chybě Fleišmana vstřelit gól a míč napálil nad! V další tutovce opět selhal. A následně jen sledoval, jak si na Hroššovi vylámal zuby také spoluhráč Škoda. I díky Hroššovi se Liberec ubránil a získal bod.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
Alan_Shearer

Nooo, tak to jsem zvedavej. Uvidime jak dopadne zapas s Kosicema. Hlavne at nehrajou zadni Obzerove, Luckassenove apod. Od Budejek nevim co cekat, v 2. lize meli solidni snuru, priprava uz byla horsi. V ofenzive ocekavam, ze budou proti nam jalovy .. otazka co my. 0:0, 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
martin1

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
veikko

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Frank Lampard 8

0:2

Reagovat
KingMaster13

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Chlupatá máma

0:3 Ďubek, Hamulák, Šural

Reagovat
smazaný uživatel

Vysvětlí mi prosím někdo z libereckých fandů, proč je to slovenský kopyto jedničkou?

Reagovat
Alan_Shearer

Protoze tam nikdo jiny neni. Je to jak s Kovarem, relativne super zakroky a pak obrovskej kiks. Snad se da sance mladymu Kolarovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Hroššo jednoznačně nejslabší článek liberecký sestavy, už v zápase s košicema to byla tragédie, doufám že už dlouho základu nebude

Reagovat
REPLIKATOR

Hroššo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele