5. kolo
24.08.2014 20:15 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Na Julisce, Praha

Reportáž

Dukla Praha - Sparta Praha 1:0

Sparta si před odvetou se Zwolle chuť nespravila a po Baníku v lize podlehla i Dukle. V malém derby vidělo něco málo přes šest tisíc diváků jedinou branku, o kterou se už v prvním poločase postaral Tomáš Berger. Dukla se tak na Spartu bodově dotáhla a je pátá.

Sparťanský trenér Vítězslav Lavička udělal oproti předchozím zápasům hned několik změn a vědom si důležitosti odvetného utkání proti nizozemskému Zwolle nechal odpočívat až na pár výjimek takřka celou základní jedenáctku včetně Davida Lafaty či Josefa Hušbauera. Od první minuty tak dostali příležitost Roman Bednář, Michal Breznaník nebo Kamil Vacek. Domácí kouč Luboš Kozel pak neměl důvod šetřit opory a na Spartu nasadil to nejsilnější, co měl k dispozici.

Dukla se do Sparty pustila bez žádného ostychu, koneckonců dopomoci jim k tomu měli nové dresy. Po šesti minutách prověřil Bičíka Krmenčík a o něco později měl stejný muž na hlavě další šanci, ale tentokrát mířil hodně nepřesně. První nepříjemnost museli Letenští řešit ve 21. minutě, kdy se zranil Tomáš Přikryl a na jeho místo musel nastoupit Tiémoko Konaté. Na hřišti si pobyl sotva minutu, když byl svědkem prvního a zároveň posledního gólu utkání. Domácí Mareš se zbavil dvou strážců a nepříliš razantně vystřelil, naštěstí ale našel Tomáše Bergera, který doklepl míč za Bičíkova záda - 1:0 pro Duklu. Sparťanská odpověď mohla být rychlá, Roman Bednář ale ve stoprocentní šanci selhal, když z malého vápna přestřelil branku! Do poločasu ještě zkoušel střelecké štěstí Costa, ale ani on nebyl úspěšný.

Obhájce prvenství nastoupil i do druhého poločasu "ještě v županech" a hned z kraje mohl prohrávat o dvě branky. Krmenčík si šikovně zasekl míč a mířil na vzdálenější tyč - ovšem nepřesně. Po hodině hry se zase připomenul Roman Bednář, ve vápně měl další čistou gólovku, kterou střelou k tyči neřešil špatně, avšak Chudý vytasil výborný zákrok. V další fázi hry se ale Spartě nedařilo a oživení nepřinesl ani střídající David Lafata. Tiémoko Konaté sice měl další dobrý průnik ale Sparta z něj nic nevytěžila. Tříminutový nastavený čas byl Spartě k ničemu. Dukla nejtěsnější vedení uhájila a na svém konté má už devět bodů. Sparta po druhé ligové porážce v řadě okupuje čtvrté místo, na kontě má stejně jako Dukla devět bodů.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
HorajzmAmmann

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...1:2

Reagovat
vanGomm

Tip 2.Sparta by ty domácí ztracené body měla vybojovat zpět hned na Julisce.Ovšem zřejmě bude také záležet na tom,jak dopadne v Holandsku.

Reagovat
boryland

1:1.........

Reagovat
smazaný uživatel

Už bych zkusil pozměnit sestavu. Viděl bych to 4-4-2 a asi takto.

Bičík- Kadeřábek-Kováč-Brabec-Costa-Přikryl-Vácha-Matějovský-Konaté-Nešpor-Lafata

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Filip12

to by možná fungovalo

Reagovat
smazaný uživatel

remíza

Reagovat
Filip12

no pokud bude Lavička tvrdošijně sázet na fotbal z 90. let tzn křídelní hru ostatně jako pokaždé tak jejich čitelný systém dukla zmákne

Reagovat
smazaný uživatel

Dukla so skore 2:1 je v strede tabulky,tak to je zaujmave

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Ty se směj liberečáku 0-4-1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bedna chtěl pořád hrát, když teď dostal šanci v základu, tak byl marnej.Nešpora nemám rád, ale mohl by dostat šanci. Costa by si taky mohl dát chvíli pauzu. Ty rohy rozehraný nakrátko byly fakt super..Sparta se porazila v podstatě sama, Dukle stačilo stát kolem brány a sbírat špatný míče. Snad jedinej, kdo trochu víc bojoval, byl Kadeřábek a pak i Lafata. Zbytku to snad i bylo jedno. Vacek začíná trochu něco hrát, snad mu to vydrží. Stopeři taky úplně žádná hitparáda.

Reagovat
Sw!fty

Bednář byl tragickej.... z těch "náhradníků" stál za zmínku jen Konaté, protože řadu šancí (včetně tý tutovky pro Bednáře) připravil on. Nakonec dobře, že se jalovej Přikryl zranil - jinak bych si nepotvrdil, že je Konaté šikovnej a tvořivej hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra, to nikdo nevidí ... bednář nemá na ligu, natož na Spartu

Reagovat
smazaný uživatel

Dukla překvapila, což je dobře ...

A taky konečně na Julisce slušná návštěva.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele