21. kolo
21.03.2015 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Baumit Jablonec - 1. FK Příbram 2:0

Fotbalisté Baumitu Jablonec porazili v domácím prostředí Příbram 2:0 a vyvinuli tlak na druhou Spartu. Hrdinou zápasu se stal Filip Novák, jenž vstřelil obě branky. Tu druhou přidal z pokutového kopu nařízeného po faulu na Mingazova.

Jablonec potvrdil roli favorita a koneckonců do svého soupeře se zakousl už od úvodní minuty. Obránce Novák byl blízko první brance, ale Boháč prozatím neinkasoval. Ve 20. minutě neuspěl ani Crnkič, avšak převaha domácích byla znatelná a bylo jen otázkou času, kdy Příbramští poprvé kapitulují. Přesně po půlhodině hry museli hosté řešit jednu výraznou nepříjemnost, zranil se Boháč a do branky musel jeho náhradník Lukáš Krbeček. O pět minut později poprvé zahrozila Příbram, Bednáře ale skvěle vychytal Vlastimil Hrubý a nadále tak platil nerozhodný výsledek 0:0.

Až na sklonku prvního poločasu došlo ke změně skóre a postarali se o to domácí borci. Filip Novák si zaběhl za obranu a střelou na bližší tyč překonal brankáře Krbečka - 1:0 pro Jablonec.

Také ve druhém dějství byl Jablonec výrazně lepší. Kopic mohl navýšit skóre, ale do cesty se mu postavila branková konstrukce! A nebylo to naposledy, neboť za chvíli rozezvonil tyč i Pospíšil. Příbram byla stále ve hře o body, ale v 81. minutě fauloval Matějů Mingazova a sudí odpískal pokutový kop. Filip Novák ho proměnil, vstřelil svojí druhou branku a v podstatě to byl on, kdo zařídil Jablonci tři body. Severočeši se minimálně do večera dotáhli na rozdíl jednoho bodu na pražskou Spartu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
ondrasch77

snad aspoň 3-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele