8. kolo
14.09.2013 19:00 CET
4 : 3
(1:1)

Reportáž

Olomouc konečně zabrala naplno a doma přestřílela Vysočinu

Nevídaný zápas, hlavně na české poměry, viděli fanoušci na Andrově stadionu v Olomouci, kde Sigma hned několikrát dotahovala, ovšem těsně před koncem srovnala krok a následně si zásluhou Doležala zajistila plný bodový zisk.

Nečekané rošády mezi třemi tyčemi byly k vidění na Hané: Zdeněk Zlámal protentokrát zůstal jen na lavičce náhradníků a do branky se postavil obvyklý "čekatel" Martin Blaha. To samé se událo i na straně Jihlavy, kde ostříleného veterána Blažka zastoupil Hanuš.

Zrovna nová postava na straně Sigmy se však neuvedla ideálně, když centr Masopusta odvrátila jen k nohám Kolouška, jenž si bez větších potíží věděl rady - 0:1! Blaha tak nenavázal na skvělý zákrok, kterým již ve čtvrté minutě likvidoval hlavičku Harby. Střelec otevírací branky měl zanedlouho i další velkou šanci, tentokráte však úspěch slavit nemohl, brankář byl na místě.

Další šance vznikla po přesném centru Masopusta, který oslovil Vaculíka, hostující kapitán ovšem hlavou branku nenašel. Po třiceti minutách se "začínalo od nuly": Karaš si na zadní tyči naběhl na centr a vyrovnal na 1:1. Ještě před odchodem na odpočinek to zkoušel Koloušek, jehož našel centr z produkce Masopusta, Blaha však byl na místě! Karlík pak z rohu minul.

Vstup do druhých čtyřiceti pěti minut měla Olomouc aktivní, ovšem Koutný hlavou prostor ohraničený třemi tyčemi nenašel a Karaš s Vepřekem rovněž nedokázali dopravit balón na místo určení. Úprk Harby poté zneškodnil pozorný Blaha. Sigma se však dočkala: Navrátil přelstil ofsajdovou past a následným centrem našel před brankou Doležala - 2:1! Reakce na sebe nenechala dlouho čekat: Masopust a Harba sice ještě neuspěli, avšak Jánošova podařená rána zaplula přesně na místo určení - 2:2. Tou dobou se hra přelévala z jedné strany na druhou.

Obrat dokonal Masopust, který si všiml vystoupivšího Rakovana a obloučkem poslal středočeskou ekipu do vedení - 2:3. Radost však hostům vydržela pouhých pět minut, než špatně vyražený míč usměrnil do sítě Karaš. Tři body pro Sigmu potom zajistil Doležal - 4:3!

Autor: Jiří Vojík / fotbal.idnes.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Už abych byl v Příbrami, stojí mi tam kamiony s melounama

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

očekávám výhru hostů minimálně o dva góly

Reagovat
smazaný uživatel

"Obrat dokonal Masopust, který si všiml vystoupivšího Rakovana" Rakovan nee, Blaha!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele