16. kolo
30.11.2013 16:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Sigma Olomouc - Dukla Praha 1:2

Sigma Olomouc na Andrově stadionu těsně podlehla návštěvě z Prahy, Dukla totiž zvítězila poměrem 2:1. Na úvodní trefu Néstora sice ještě domácí díky Martinov Doležalovi zareagovali, ale nakonec se přece jen radovali hosté. Zásluhou Zbyňka Pospěcha si odváží tři body.

Hned v páté minutě ukázali hosté, že se olomouckých nebojí. Kolmice, která našla Albiacha, jej uvolnila samotného před brankáře Zlámala. Toho si dokonce útočník Dukly dokázal položit na zem, ale jeho střela na neštěstí pro jeho celek skončila v boční síti. O další tři minuty později ukázala znovu svou sílu. Ze strany se na olomouckého brankáře řítil Mareš, avšak tentokrát jeho pokus Zlámal dokázal pokrýt. Bylo vidět, že Dukla do Olomouce rozhodně nepřijela nepřipravena.

V 11. minutě už se domácí také probudili z prvního zimního spánku a z rohového kopu už mohli dokonce stav utkání poprvé změnit ve vedení. Míč doputoval až k nohám Ordoše, který pálil okamžitě z první. Jeho pokus ale výtečně vytěsnil brankář Rada. Už o deset minut později se ale skóre měnilo. Dukla vytěžila ze svého úvodního tlaku maximum a Néstor Albiach se po další perfektní kolmici již nemýlil. Tentokrát perfektně obstřelil vybíhajícího Zlámala. 1:0 pro hosty.

Sigma ale dlouho na odpověď nečekala a chtěla ukázat, že své domácí pole jen tak lehce nedá. Ordoš krásně vysunul rozběhnutého Martina Doležala, který křížnou střelou překonal gólmana pražského celku. Okamžitá odpověď přitom přišla o minutu později a stav utkání tak byl znovu nerozhodný. Dukla se snažila utéct svému protivníkovi o další branku v sedmadvacáté minutě. Mareš přihrál dobře postavenému Pospěchovi do šestnáctky, který pálil z otočky. Zlámal ale jeho ránu vykopl ze svého chráněného území.

Do konce poločasu ale mnoho velkých šancí k vidění nebylo. Až těsně před odchodem do šaten měla Dukla znovu možnost skórovat. Albiach nacentroval z pravé strany, kde pohotově střílel Mareš. Jeho pokus ale netrefil bránu. Přestože hráči vypadali na hřišti velmi unaveně, šance na skórování si dokázaly vytvořit oba celky. V poslední minutě prvního poločasu tak Dukla dokázala vymyslet zajímavou akci. Obránci znovu nechali volného Albiacha, který v malém vápně levačkou poslal míč do náruče Zlámala a tudíž týmy odcházely do šaten za smírného stavu.

Úvod druhého poločasu okamžitě ukázal stejnou aktivitu hostí. Další zaváhání olomoucké defenzívy dalo příležitost Pospěchovi, ale ten si nezpracoval míč ideálně a beci domácích se tak stihli vrátit. V 61. minutě ukázali zase zoubky olomoučtí. Javůrek poslal pěknou pumelici na Radovu bránu, ale gólmana nepřekvapil. Deset minut na to byl ve vyložené šanci Mareš, ale z velké blízkosti si nedokázal poradit s olomouckým brankářem.

Sedmdesátá minuta přinesla další změnu stavu utkání. Aktivitu za celý zápas dokázala Dukla skvěle zužitkovat. Albiach nalezl ve vápně samotného Marka Hlinku, který poslal míč za Zlámalova záda. Vedoucí branku si hosté opravdu zasloužili. I v 80. minutě znovu zapomněli obránci Sigmy na Pospěcha, kterého ale ve vápně brankář Zlámal vychytal. Poslední velkou šanci měl tým Sigmy. Také tentokrát však brankář Rada konečky prstů vytěsnil střelu Lietavy. Dukla si tak odvezla cenné tři body.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
milan78

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele