26. kolo
22.04.2012 17:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

FK Teplice - FK Jablonec 3:2

Teplice přehrály doma Jablonec 3:2 a posunuly se už na šesté místo ligové tabulky, hosté se naopak i nadále propadají a už jsou osmí. Jako první se trefil domácí Siva, Jablonský ale brzy vyrovnal. Do kabin už se však šlo za opětovného vedení Teplic, jelikož se trefil Vachoušek. Jarolím znovu srovnal krok, ale rozhodující trefu si připravil na osmdesátou druhou minutu Jindráček.

Od začátku se hrál zajímavý fotbal, úvodní šanci měl na hlavě Lukáš, zakončoval ale nedůrazně, a tak mohl Špit bez problémů zasáhnout. Následně se dvakrát v solidní možnosti ocitl Jindráček, napoprvé ovšem na míč těsně nedosáhl, při druhé situaci se ke kulatině dostal, avšak střela mu nesedla. V sedmnácté minutě přišla první opravdu velká příležitost utkání, Lukášova hlavička mířila přesně k tyči, Špit však fantastickým reflexem zachránil Jablonec.

Hosté o sobě dali poprvé výrazně vědět v minutě třiadvacáté, Loučkův volej ovšem proletěl těsně vedle pravé tyče. A o minutu později udeřily Teplice, když se z dálky opřel do míče Siva a po zaváhá ní Špita se mohli domácí radovat. Jenže Jablonec prohrával pouhé dvě minuty, pak si našel odražený míč Jablonský, šikovně se vyhnul obránci a zamířil přesně. A hosté mohli i prohrávat, Třešňák ale nedokázal najít před prázdnou brankou Lafatu.

Zaváhání v domácí rozehrávce poté mohl využít Jablonský, jenže odkrytou svatyni z těžké pozice netrefil. Dolejš na druhé straně přestřelil, dvě minuty před přestávkou však už Teplice vedly. Po levé straně utekl Vůch, připravil ideální příležitost Vachouškovi a ten nezaváhal.

Po přestávce byli o něco aktivnější hosté a po pasu Jarolíma mohl jít sám na Grigara Lafata, bohužel pro Jablonec se mu ale zastavil míč o paty. Akce přesto pokračovala a do zakončení se dostal Loučka, ovšem minul. Podobná situace byla k vidění i na opačné straně hřiště, Vachoušek se však dostal až příliš blízko Špitovi, kterého už nedokázal prostřelit. V šedesáté šesté minutě bylo opět vyrovnáno, to se krásně do šibenice trefil Jarolím.

Oba týmy v závěrečných minutách sahaly po vítězství, jenže Dolejš přestřelil, Lafata zase trefil jen tyč Grigarovy svatyně. Aktivní Dolejš na sebe upozornil i deset minut před koncem, nádherné sólo však zakončoval chytře, nýbrž nepřesně. Ve dvaaosmdesáté minutě Matulův centr se dostal k Vachouškovi, ten ještě posunul balón k Jindráčkovi, na kterého už nezbyla příliš složitá úloha, stačilo se v klidu otočit a bylo rozhodnuto.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

pokud bude jablonec hrát to co proti spartě tak vyhraje

Reagovat
forma

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
vanGomm

Zápas už vlastně o ničem.Pouze výhra udrží jednoho nebo druhého v jaké takéz naději na ten 4.flek.Tip X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele