1. kolo
19.07.2010 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FK Jablonec - FC Zbrojovka Brno 1:0

Na jablonecké Střelnici se zrodil výsledek 1:0 pro domácí Baumit. Po nepříliš zajímavé první půli se ve druhém dějství gólově prosadil Tomáš Pekhart a Jablonec tak vstoupil do letošní sezony výhrou. Brněnská Zbrojovka toho dopředu příliš nepředvedla.

Dohrávka 1. kola Gambrinus ligy příliš atraktivity nepobrala, nedá se sice říci, že byl k vidění nudný fotbal, ovšem velkých šancí bylo minimum. V prvním poločase měli více míč na svých kopačkách jablonečtí fotbalisté, nicméně první větší šanci měla Zbrojovka. Chlup vyslal do zajímavé příležitosti Rabušice, ale Špit dobrý výběhem zlikvidoval pokus na rohový kop. Na druhé straně vybídl ke skórování Kovařík Davida Lafatu, jenže jabloneckému střelci chyběl k zakončení krok. Baumit hledal cestu do pokutového území Brna marně, hosté zase spoléhali na rychlé protiútoky, jenže ani z nich branku Špita neohrožovali. Pět minut před koncem poločasu na sebe znovu upozornil Lafata, jenže Bureš s jeho střelou neměl velké problémy. Do šaten se tedy šlo za bezbrankového stavu.

Rovněž začátek druhého poločasu toho příliš nenabídl. Až do 69. minuty se toho nic moc neudálo, pak ale zahrával Jablonec rohový kop. Hlavičkující obránce Zábojník sice Bureše nepřekonal, ten jeho hlavičku skvěle vychytal, ale na dorážku Pekharta byl krátký - 1:0 pro Jablonec. Pochopitelně bylo zajímavé sledovat, jak se Brněnští s nelichotivým vývojem poradí, jenže místo toho, aby následovalo útočné snažení Brna, se dostavila hrubka v zadních řadách, se kterou ale střídající Vošahlík naložil bídně.

Definitivní pojistku výsledku mohl dát znovu Tomáš Pekhart, po centru Vošáhlíka se objevil v tisíciprocentní šanci, balón si krásně zpracoval na prsa a nekompromisní dělovkou zblízka trestuhodně přestřelil branku. Vzápětí mohl přijít trest, Střeštíkova střela byla sice zablokována, jenže následnou Dostálkovu střelu z druhé vlny lapil Špit. Jablonec měl ale i další šance na zvýšení, tu první zazdil po Loučkově přihrávce Kovařík, Bureš skvěle zasáhl. Tu druhou měl Lafata, branku ale vstřelil z odmávaného ofsajdu, takže výsledek byl stále jen 1:0 pro domácí. Závěrečný tlak Brna se však nekonal, takže hráči v zeleném mohli slavit důležité první vítězství v sezóně.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (10)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

No to se nedá nic gělat holt budem muset Jablonci natrhnout žaket 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Filipow

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Letos bych přál Jablonci titul, když už to nevyšlo minule. 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se ukaž, Červe

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to 1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Poďme brno bod by byl z jablonce na úvod super. (2:2)

Reagovat
Didier Drogba

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

nevím, to nevím ... 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele