2. kolo
02.08.2009 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Sigma Olomouc - Baník Ostrava 0:0

Velké emoce vyvolal zápas před stadionem, v jeho ochozech i přímo na trávníku. Kromě dvou červených karet se však diváci příliš fotbalové krásy nenabažili. Po urputném boji dokázal nakonec vydřít hostující Baník alespoň bod.

Velice slušně zaplněný Andrův stadion uviděl obrovskou příležitost ve 44. minutě, kdy si Ordoš perfektně naskočil na pas Rossiho a hlavou trefil spojnici tyče a břevna. V té chvíli stáli nad brankářem Bučkem všichni svatí.

Ti naopak chyběli nad obráncem hostí Nevesem, který se už v šestadvacáté minutě poroučel z trávníku, když si nejdříve nechal dát žlutou kartu za řeči a jen o chvíli později uviděl červený kartónek za taktický faul, kterým zastavil rychlý protiútok domácích.

Vezměme však události prvního poločasu popořadě. V hledišti stadionu bylo nakonec daleko více příznivců Baníku, než byl udávaný počet 461 v sektoru pro hostující fanoušky. Ti také vytvořili velice fotbalovou atmosféru, ve které viděli větší herní převahu hráčů Sigmy. Zajímavostí je, že oba trenéři vsadili v základním rozestavení na velice ofenzivní taktiku, vždyť oba týmy začínaly s trojící útočníků. Domácí oblíbenci se dostali hned do několika velkých příležitostí. Nejdříve zahrozil hlavičkou Škerle, později si Brazilec Caihame zahrál se svými protivníky na hru "stronzo" a opomenout nesmíme ani velkou příležitost Ordoše, který snad jen díky zázraku netrefil perfektně nacentrovaný míč od Hubníka.

Hostující tým naopak přijel do Olomouce s cílem neudělat v úvodních minutách zbytečnou chybu, podle čehož jeho hra vypadala. Hráči dávali přihrávky většinou jenom "na jistotu", a tak neměli obránci soupeře problém mnoho útočních akcí zastavit. Největší příležitost Ostravy měl na kopačce ve 23. minutě Zeher, ke kterému propadl míč po rohovém kopu. Před slovenským útočníkem zela zcela odkrytá brána, ovšem střelou z voleje šancí pohrdl.

Ve druhém poločase byl k vidění především festival neproměněných příležitostí domácích hráčů. Hned ve 46. minutě vyslal Kaščák dalekonosný expres, který jen o kousek minul branku hostí. Stídající Janotka zas o pár minut později udělal z bránícího hráče statistu a odcentroval na Ordoše, který si však v pádu nedokázal se slibnou šancí poradit. A následovaly další šance, Onofrej byl vyslán do chtré uličky, obešel obránce, avšak z pár kroků brankáře Bučka nepřekonal. V samotném závěru pak aktivní Janotka hlavičkoval po dalším kvalitním centru jen těsně nad. Že je to jenom velice strohý výčet druhého poločasu?

Pak tedy dodejme, že Baník nepředvedl ve druhém poločase příliš fotbalové krásy. Po většinu času se snažil především ubránit bezgólový stav, když se poté v 76. minutě síly na hřišti po druhé červené, kterou dostal pro změnu domácí Hubník, vyrovnaly, pokusili se Ostravané několikrát přejít do útoku, jenže s nevalným výsledkem.

Autor: Filip Horký

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tady je to težké myslím 1:0

Reagovat
Tomtaf

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

fandím oboum tak 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4-0 (Rossi,Hubník,Hořava,Janotka) ... jedem SIGMA

Reagovat
Aris1914

tak baníkovci si nezasloužili odvízt z olmika ani svoje posraný trenky co si nadělali během zápasu, natož pak aby si zasloužili odvízt ňákej bodík. toť můj názor k zápasu

Reagovat
smazaný uživatel

aris1914 : zcela souhlasim skoda toho brevna veril sem nam ze to zvladnem ...Sigmaa

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby zkurvený rozhodčí nepískal pro sigmu tak by Baník sigmu nejspíš porazil. Dát žlutou kartu proto že hráč řekne Why? je opravdu směšné taky neodpískal, když byl Zeher stržen ve vápně. Baní hrál celkem vyrovnaně ikdyž měl o hráče míň takže nevím co tu zas olomoučáci kecají za pičoviny že Baník měl zaslouženě prohrát.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele