7. kolo
14.09.2009 17:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

FK Mladá Boleslav - Sigma Olomouc 2:2

V komorní atmosféře se na mladoboleslavském stadionu představil silný protivník z Hané, Sigma Olomouc. Ta hrála od 33.minuty bez vyloučeného Hubníka, avšak ani to jí nezabránilo vstřelit dvě branky a po dramatickém průběhu si tak vybojoval alespoň bod.

K prvnímu vážnějšímu útoku se dostali domácí, kteří hned od úvodu hrozili. Po pár vteřinách hry se totiž dostal míč ke Kuličovi, který z hranice šestnáctky jen těsně netrefil branku. A ony pověstné centimetry se dostaly do hry i na druhé straně při velké šanci hostujícího Petra, který však hlavičkou zamířil o chloupek vedle.

Postupem času byla k vidění čím dál větší aktivitu Boleslavi, avšak jejich hru brzdila řada nepřesností. K vidění byla i dlouhá série ve hře "odkopněme balón co nejdále", což na kvalitě zápasu příliš nepřidalo. Hráči,jakoby se snažili diváky uspat, a poté je probudit brankovou příležitostí.

Do té se dostávali především domácí Kulič s Peckou, avšak ani jednomu se nepodařilo seřídit mířidla dostatečně rychle a přesně, aby mohli oslavovat vstřelenou branku.

Radost tak do středních Čech přišla až po Kuličově gólu, kterému předcházel téměř ztracený míč, který od autové čáry ve skluzu vykopl Kúdela natolik přesně, že se mohl domácí kapitán řítit téměř sám na brankáře. Ten následně dostál své pověsti gólového střelce a přesnou střelou rozvlnil síť za Drobiszem.

Další rána do olomouckých nadějí přišla hned vzápětí, když Hubník neudržel nervy na uzdě a nepochopitelně "knokautoval" pěstním útokem mladoboleslavského Djaloviče. Tento zákrok neunikl jednomu z pomezních rozhodčích, a tak se musel hříšník po zásluze už ve 33.minutě poroučet pod sprchu.

Kdo si pak myslel, že budou Středočeši bušit do hostujících obranných valů a sázet jednu branku za druhou, ten se mýlil. První část, tedy zvýšená útočná aktivita domácích se sice vyplnila, v proměňování šancí se však svěřenci trenéra Uhrina zle trápili, a tak přišel trest! Jakub Petr se dostal k Onofrejovu centru a se štěstím překonal brankáře Vorla.

Do druhé půle vstoupili mladoboleslavští evidentně vybaveni o spoustu důrazným pokynů k ještě vyšší aktivitě směrem dopředu. Ta však jako mávnutím kouzelného proutku končila na hranici vápna, neboť ani jeden ze spousty centrů, které do vápna směřoval Poláček, Mendy či Sylvestre nenašla nic jiného, než kopačku pozorného obránce Hanáků.

A tak přišel šokující trest ze strany hostů. Olomoučtí se totiž rozběhli k rychlému brejku, kdy se, po přesném centru zcela osamocený na malém vápně, objevil Tomáš Janotka a na rozdíl od svých protihráčů se ve velké šanci nemýlil - 1:2.

Pro příznivce Hanáků pak přišla nepříjemná chvíle, když se ze hry musel po zatím neznámém zranění odporoučet Kaščák.

Stadionem to následně jen zahučelo, neboť v 76.minutě proskotačil centr Mendyho až na tyč hostující branky, odkud se odrazil do pole. A když pak Opiela zamířil jen do připraveného Drobisze, vypadalo to s domácími přešpatně.

Vše nasvědčovalo tomu, že se Olomouc velkému tlaku domácích ubrání, zahrál si jeden ze svěřenců trenéra Psotky rukou ve vlastním vápně a daroval tak penaltu Táborskému, pro něhož nebyl problém nabízenou "desítkou" rozvlnit síť - 2:2.

V samotném závěru pak ve velké šanci selhal i střídající Chramosta, rozešli se oba soupeři smírně.

Autor: Filip Horký

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Oba dwa týmy hrajou poslední dobou fotbal na ni takze remíza

Reagovat
smazaný uživatel

BOLKA BUDE LEPŠI 2-0

Reagovat
Tomtaf

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tady pomazou body do Olomoca ja 1 3

Reagovat
smazaný uživatel

Text varování: Vyjadřujte se v komentářích slušně, výrazy jako "zasraný slováky" tady nemají co dělat. Přečtěte si pravidla pro komentáře a dodržujte je.

Bylo vám uděleno varování, protože jste porušil pravidla pro vkládání komentářů. Pokud je budete porušovat i nadále, budeme nuceni sáhnout k dalšímu opatření - znemožnit vám vkládání dalších komentářů.

Reagovat
smazaný uživatel

wtf?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele