16. kolo
30.11.2009 17:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Baník Ostrava - Sigma Olomouc 2:0

V pondělní dohrávce 16. kola Gambrinus ligy se střetly dvě štiky ligy, a to domácí Baník Ostrava s hosty z Olomouce. Utkání se hrálo na vítkovickém stadionu a předpokládala se tedy i nižší návštěvnost. Opak byl však pravdou, fanoušci se dostavili ve velmi hojném počtu a nakonec jich bylo necelých osm tisíc, což je opravdu velmi solidní počet.

V samotném zápase se radoval nakonec Baník, který zvítězil po gólech Ličky a střídajícího Krauta 2:0.

První branka padla v 11. minutě. Na pravé straně Řezník poslal Lukešovi, ten míč přenechal Varadimu a tan následně odcentroval. Na tečovaný centr byl brankář Lovásik krátký a Lička se tak mohl opřít do rány a poslat domácí do vedení - 1:0. Druhou branku mohl rychle přidat domácí Mičola. Ten se po nedorozumění olomouckých obránců dostával do nebezpečného postavení, ale defenziva Olomouce vše stihla včas napravit. Na druhé straně neproměnil dobrou příležitost Hořava. Zleva se prosadil Šultes a našel svou nahrávkou Hořavu, ten se s balonem otočil a z deseti metrů vystřelil, ovšem vedle. Ve 37. minutě vybojoval míč autor gólu Lička a Ostravští tak mohli jít do útoku tři na tři. Lička dobře nahrál na Zehera, ten však špatně zpracoval a jeho střelu stačil tečoval obránce a Lovásik míč vcelku bez problémů chytil. Olomouc mohla vstřelit domácím gól v samém závěru půle, takříkajíc do šatny. Onofrej zahrál rohový kop a silný vítr míč zahnal skoro až do brány. Nakonec to branka nebyla, balon trefil jen tyč.

Druhá půle začala šancí Olomouckých. Bajer zprava odcentroval před bránu Ostravy, Šultés do centru strčil nohu a míč skončil nakonec jen těsně nad bránou. Po hodině hry dal o sobě vědět opět, loni ještě druholigový hráč Opavy, Pavel Šultés. Ten obešel Neuwirtha a v záklonu vystřelil na bránu, ovšem Baránek jeho pokus nohou vykopl. Na opačné straně hřiště vybojoval míč po souboji s Janotkou Mičola. Prošel i mezi obránci a vystřelil, ovšem nad bránu. Další možnost dát gól a pojistit tak vedení domácích nevyužil Zeher. Janotka nedokázal odvrátit centr zprava a Zeher mohl zakončovat, ovšem ani z naprosté blízkosti nedokázal propálit Lovásika a dát gól. Minutu před koncem Ostrava už vedení pojistila a definitivně tak uhasila naději Olomouce na vyrovnání. Mičola nahrál Lukešovi a ten poslal lahůdkovou nahrávku na střídajícího mladíka Krauta. Ten měl dost času a mazácky překonal Lovásika poduhé, když mířil do horní části brány - 2:0. V poslední minutě mohl z výsledku udělat debakl Mičola, ale ten nevyužil špatné rozehrávky Lovásika a do prázdné brány gól nedal.

Autor: Michal Havlický / idnes.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
vanGomm

Ostrava doma dost boduje.Věřím ji i v tomto zápase tip 1.

Reagovat
diastan

1 - 3 ... v takove forme kdyby hrali zacatek sezony a EL -.-

Reagovat
smazaný uživatel

V jaké formě? Se podívej s kým ta Olomouc hrála. Brno je marne, Slavia ve sračkach, Budějky byly poslední, Liberec nic moc a Teplice jsou nemocné. jasná 1. BP

Reagovat
pavel.fotbal

Já věřím, že Baník vyhraje aspoň 2:0!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ostrava-Olomouc 2

Reagovat
smazaný uživatel

Baníček nejlepší á nás... 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele