5. kolo
22.08.2009 18:15 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

1. FC Slovácko - Bohemians Praha 2:0

Slovácko předvedlo povedený výkon, který mohlo ošperkovat více přesnými zásahy. Důležité jsou však tři body a posun od chvostu tabulky. Střížkov naopak zklamal především v úvodní půlhodině, kdy s nováčkem hrál s osmi bránícími hráči, a tak zaslouženě čekají na své první body nadále.

Střížkov pod novým trenérem hrál snad ještě defenzivněji, než hrálo pod trenérem Žákem. První desetiminutovka tak byla především ve znamení výborné atmosféry na stadionu. Poté přišla i první stoprocentní gólová příležitost, kdy centr Ondřejky propadlo do malého vápna a Cléber zakončoval na dlouhou nohu do odkryté části branky, kam se ale lvím skokem přemístil Belaň a vyrazil z brankové čáry.

V osmnácté minutě se po centru do vápna dostal k hlavičce útočník Chmelíček, překonal sice brankáře, nicméně rozezvučel pouze břevno. V další šanci se ocitl Němčický, jehož hlavičkový pokus musel taktéž hlavičkou vyrážet z brankové čáry Macháček. Střížkov poté na chvíli omezil tlak domácích, po půlhodině hry ale přesto přišla další vyložená šance Slovácka.

Švancarův chytrý centr mířil na nabíhajícího Valentu, který měl využít chyby brankáře a hlavičkou rozvlnit síť prázdné branky. Tu však minul a Belaň ho ještě odměnil nechtěným kopem do břicha. Zasloužený gól nakonec přišel devět minut před koncem, o to méně však bylo zasloužené to, díky čemu samotná trefa přišla.

Podaný sice Ondřejku opravdu fauloval, jenže pár decimetrů před vápnem. Přesto se k penaltě mohl postavit Švancara a s přehledem otevřít skóre ranou doprostřed branky. Slovácko pak již v poklidu dohrálo poločas a do šaten šlo za jednogólového vedení.

Šest minut stačilo ve druhém poločase domácím k první nebezpečné střele, když Valenta rozehrál přízemní přímý kop a Ondřejka nezištnou tečí namířil míč jen těsně nad. Na druhé straně zahrozil dalekonosnou střelou Macháček. S jeho pokusem si pomocí pravé ruky poradil Filipko.

Aktivita Slovácka byla stále výrazně vyšší a brzy také přinesla druhou trefu. Švancara opět ukázal cit pro balon, načechraným centrem vybídl Ondřejku, který byl u balonu dřív než brankář a i přes bolestivý střet dopravil hlavičkou míč do prázdné branky.

Po hodině hry přišla nechtěná pauza, když sílící déšť vyřadil z provozu umělé osvětlení. Více jak desetiminutová přestávka značně narušila hru obou týmů, dlouho se žádný z týmů nemohl dostat do gólovější šance. Až osm minut před koncem se o dramatizaci závěru pokoušel Lencevič, ale jeho hlavička skončila o pár decimetrů vedle vzdálenější tyče.

Slovácko se dostalo jen do pár náznaků šancí, aktivně bránilo své vedení, které zaslouženě uhájilo. Po druhé za sebou tak před domácími diváky zvítězilo 2:0 a nechalo střížkovské Bohemians nadále na úplném chvostu ligové tabulky.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

1, možná i over 2.5

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Musíme bezpodmínečně vyhrát! Bohemka bude betonovat, chce to gola hned ze začátku. Beru jakkékoliv vítězství. FCS EVER!

Reagovat
Firkraag

Pleteš si Střížkov s Bohemkou

Reagovat
smazaný uživatel

*jakékoliv

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
vanGomm

Tady to na první pohled vypadá na jasnou 1.Při pohledu na tabulku se trochu bojím remízy.Oba totiž ještě neremizovali.Všichni ostatní už tam na tu plichtu spadli.Navíc je tam ta výměna trenéra (nové koště dobře mete).Ale jinak můj tip a přání je 1.

Reagovat
Miky.77.14

žádnej novej trenér tam neni,jen ten pabl z vedení se do toho začal angažovat,jinak furt stejný..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele