25. kolo
26.04.2009 10:15 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Viktoria Žižkov - SK Kladno 2:2

Dramatický závěr i s divadelní vložkou už vystřídaného Švancary nabídlo nedělní dopoledne. Žižkov předvedl comeback a přeci jen ještě drží nějaké šance na setrvání v lize. Děkovat za to může především Riste Naumovi. Kladno promarnilo skvělou příležitost rozhodnout o svém působení v lize, když dvoubrankový náskok neubránilo ani při poločasové přesilovce.

Žižkov povzbuzen minulým vítězstvím šel od prvních minut za rychle vstřeleným gólem. Nicméně nedůraz a nepřesnost v zakončení daly možnost ke skórování hostům. A té Kladno využilo. Obrana podcenila centr z leva, který se snesl na Klinku, a ten nedal Bartalskému přesnou hlavičkou zblízka šanci. Útočné snažení Pražanů postrádalo jakoukoliv nebezpečnost, a tak nescházelo mnoho, aby krásná dalekonosná střela Hajníka pojistila vedení Kladnu.

Díky dobré práci středové lajny se hosté nedostávali pod žádný tlak a rychlá kombinační akce ve vápně vedla k tutovce Klinky, který zblízka branku netrefil. Jen o chvilku později spadl velmi ochotně Zachariáš ve vápně po kontaktu s Gabrielem a kapitán Szabo neměl sebemenší problémy penaltou vedení zvýšit. Pilař navíc mohl být rád, že za strčení do rozhodčího vyfasoval pouze žlutou kartu. Ač je to k nepochopení, i nadále se domácí chovali, jako by jim byl sestup ukradený. Po přímém kopu hlavičkoval přesně k tyči Drsek a jen vynikající zákrok Bartalského udržel jakés takés naděje Žižkova.

V závěru hrozili žižkovští ze standardek. Stracený z dvaceti metrů bohužel pro něj branku o půl metru přestřelil, Hruška zase tvrdou přímočarou ranou nechal vyniknout Pavlíka. Nenapravitelný Pilař si lehkovážnosti rozhodčího moc dlouho nevážil. Ještě před poločasem totiž nenechal právě Pavlíka rozehrát, uviděl druhou žlutou a musel odejít do sprch. Paradoxně hned poté mohl přijít gól, který by vrátil domácí do hry. Kalodovu střelu vyrazil brankář nad břevno, od kterého se míč odrazil za branku. V šatně Pražanů tak veselo rozhodně nebylo.

Žižkov nedával na své hře znát, že by hrál v oslabení a první čtvrthodinka druhé půle se odehrávala z větší části na jejich útočné polovině. I přesto si první důležitý zákrok připsal Bartalský, který reflexivně vyrazil hlavičku poraněného Klinky. Často přerušovanou a uspávací hru probudilo až pohoršení stadionu i domácí lavičky, když se střelu zastavil nejspíše rukou Drsek ve vápně, rozhodčí však zůstal klidný.

Dvacet minut před koncem se díky přesnému pasu dostal ke střele z první za obranou Kalod, ale Pavlík ukázal své kvality a parádním zákrokem vyrazil na roh. Ale gól naděje přeci jen přišel. Prodloužený aut totiž efektním i efektivním přiťuknutím poslal o tyčku do branky Riste Naumov. Vyrovnat mohl Straka, kdyby ale jeho gólovou střelu neodkopl na poslední chvíli Dubský.

A tak se všeho ujal opět Riste Naumov, který se díky své dravosti dostal ke střele a s trochou štěstí překonal i brankáře Pavlíka. To jen přidalo už tak emočnímu závěru. Tragikomedii předvedl domácí kouzelník, Petr Švancara, který před červenou kartou "zmizel" za střídačkou, aby se po návratu snažil napadnout rozhodčího. Tvrdý střet střídal ještě tvrdší a na řadu přišlo i extempore v podání simulace Pavlíka. Naštěstí tak zápas po šesté minutě nastavení skončil bez vážnějšího zranění.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Lahvac-CZ

1:0

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Jo...Švanci....aspoň někdo se stará o zábavu, když ten český fotbal nudí Škoda té karty.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele