23. kolo
12.04.2009 10:15 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Viktoria Žižkov - Sigma Olomouc 1:2

Smůla provází Žižkov i nadále. Ve druhém poločase předčila mírného favorita a měla mnoho šancí, jak získat tak toužené tři body. Místo toho pokračuje série výher Olomouce, která tak ještě možná promluví v boji o poháry.

Úvodní opatrné oťukávání přineslo první zajímavou střelu ve 12. minutě, kdy po přetaženém rohu zaměstnal svou hlavičkou Hudec Bartalského. Možná škoda skvělého zákroku domácího brankáře, protože zápas postrádal jakýkoliv spád a výraznější chuť o vytvoření si šance. Náznak podařené střely přišel až po půlhodině hry, kdy Vaculík z přímého kopu kroutil míč ke vzdálenější tyči, kterou nakonec o metr minul.

Přes veškeré fotbalové zákony se diváci dočkali gólu ještě do poločasu. Pět minut před koncem sice Rossiho centr Ordoš netrefil, za ním si však ještě nabíhal Hubník a ten svou hlavičkou nedal Bartalskému jakoukoliv šanci. Trenér Ščasný zareagoval střídáním a Švancara se okamžitě chopil své funkce. Svou nebezpečnou střelou do vinglu zařídil rohový kop. Ten sám rozehrál a Naumov rozjásal domácí ochozy přesnou hlavičkou.

Druhý poločas se nesl přeci jen v rychlejším tempu, bohužel útočné akce nekončily často střelami, spíše nepřesnými přihrávkami a odvrácenými centry. Uvadající zájem fanoušků o nepříliš atraktivní utkání mohl narušit Pilař, kdyby odražený míč po standardce dokázal hlavičkou usměrnit mezi tři tyče. Chuť domácích po třech bodech rostla a Švancara svým průnikem do vápna předložil gól na stříbrném podnose Kalodovi, který ze dvou metrů dokázal nemožné - přestřelit.

Pět minut před koncem zahrál vcelku zřetelně rukou ve vápně hostující Nuc, což se nelíbilo hráčům, trenéru Ščasnému ani 2 700 divákům a dávali to jasně najevo. A tak se radovalo zbylých třiadvacet diváků. Rossi totiž v poslední minutě řádné hrací doby vystřelil z přímého kopu, propálil zeď a Bartalský se už natahoval zbytečně. Zklamaní domácí padli nevěřícně na zem.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (5)

Přidat komentář
Tomtaf

4:0

Reagovat
vanGomm

Žižkov má jednu z posledních šancí.Pokud chce ještě žít musí vyhrávat.8 remíz mu k záchraně nestačí.Takže vsadím 1,buď tím vyhodím trenera,nebo je pošlu do II. ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

.............Sigma je nejleeeepší............... 02

Reagovat
smazaný uživatel

ten komentator je vazne desnej :)

Reagovat
smazaný uživatel

SIiiiiigmaaaaaa, siiiiiigmaaaaaaaaaa, Teď se musi chodit na ligu, dyž se daří, to je povinnost. Budějky to odnesou Aspoň 7000, přijďte lidi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele