6. kolo
14.09.2008 10:15 CET
4 : 2
(2:0)

Reportáž

Viktoria Žižkov - Bohemians Praha 4:2

Bohemians na body nestačil skvělý vstup do druhé půle. Pod novým trenérem podal skvělý výkon Petr Švancara a i díky němu skončila třízápasová mizérie, naopak žižkovský soupeř protáhl sérii proher právě na tři zápasy, ve kterých dostal jedenáct branek.

Hned v páté minutě předvedl unikátní individuální akci domácí Švancara. Vyvezl míč z vlastní poloviny, přešel přes tři bránící hráče a přesným lobem zaskočil brankáře Wintera. Žižkovský útočník si zápas užíval a na hřišti byl hodně vidět, do další šance se ale dostali hosté. Zoubek z přímého kopu však zamířil těsně nad břevno Hruškovy branky. Oba týmy se snažily dostat za obranu dlouhými pasy, bohužel pro diváky se to žádnému hráči nedařilo. Deset minut před koncem poločasu ale mohli domácí fanoušci jásat podruhé. Vozábal se opředl do přímého kopu z více jak dvaceti metrů, Winter jen taktak vytěsnil na břevno, od kterého míč putoval k obránci Šťastnému a ten nemohl neproměnit.

Šťastnou ruku v poločase měl trenér Urban. Pouze sedm minut totiž na hřišti pobýval Roman Dobeš, když se po centru dostal ke střele z penalty a nadvakrát se mu podařilo snížit. Za deset minut druhého poločasu už bylo dokonce vyrovnáno. Zoubek našel centrem z rohu Macháčka, který se trefil hlavičkou. Remízu si však hosté neužívali ani pět minut. Ve vápně uviděl Naumov lépe postaveného Vozábala, přenechal mu míč a Winter se po jeho tvrdé střele jen ohlédl. Po hodině hry to dokonce mohlo být opět o dva góly. Švancarův centr však osamocený Naumov nevyužil a hlavičkoval mimo.

V další šanci byl sám Švancara, když vyhrál osobní souboj s Obermajerem a až obětavý skok pod nohy od Wintera mu zabránil ve skórování. Třináct minut před koncem však už Naumov vrátil domácím dvougólové vedení. Kdo jiný než Petr Švancara rozjel útok po levé straně a přesnou přihrávkou na zadní tyč odkryl jeho spoluhráči z útoku branku. Čtyři minuty před koncem zachyboval domácí Besta, když nepovedenou hlavičkou svému brankáři vyslal do úniku pět minut hrajícího Ibeho. Musel tak zatáhnout za záchranou brzdu, za kterou si vysloužil dřívější sprchu. Dobeš následně z přímého kopu mířil pár decimetrů vedle.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele