4. kolo
24.08.2008 20:15 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Viktoria Žižkov - Baník Ostrava 0:3

Ostrava vyhrála na Žižkově rozdílem třídy 3:0. Dvakrát se trefil Svěrkoš, poslední hřebíček do domácí rakve pak zatloukl střídající Zeher.

První příležitost měli v osmé minutě domácí. Naumov narazil Novotnému a ten pohotově vystřelil, mířil ovšem nad branku. O dvě minuty později chyboval domácí stoper Labant, když si nevšiml Svěrkoše a dával malou domů. Útočník se k balonu nakonec nedostal a gólman Hruška jej odehrál do bezpečí. Po čtrnácti minutách hry dostal červenou kartu domácí Gabriel, ten se provinil faulem na unikajícího Lukeše. Ostravský hráč šel sám na brankáře a byl stažen na hranici vápna. Hosté výhody přímého kopu z dobré pozice využili naplno a dostali se zásluhou Svěrkoše do vedení. Ostravský kanonýr střílel z přímého kopu, míč tečovala zeď a nakonec skončil v síti – 0:1. Domácí mohli po střele Procházky vyrovnat, ale jeho rána z dvaceti metrů mířila těsně vedle. V následující akci se do zakončení dostal další domácí hráč, Novotný, ale jeho střela skončila pouze na tyči. V závěru půle ještě střílel ostravský Svěrkoš těsně nad.

Ostrava ve druhé půli ještě přidala a nasázela oslabenému Žižkovu další dvě branky. O tu na 0:2 se postaral opět Václav Svěrkoš. Reprezentační forvard se prosadil po pěkné nahrávce Lukeše, když udělal kličku brankáři a zakončil do prázdné brány. Na rozdíl tří branek potom zvýšil střídající slovenský útočník Zeher. Ostrava podnikla smrtící brejk, Otepka poslal míč za obranu Zeherovi, ten si všiml, že brankář Hruška je venku z brány a nádherně ho přehodil – 0:3. V úplném závěru zápasu mohl zmírnit porážku Žižkova Naumov, ale zblízka bránu netrefil.

Autor: Michal Havlický / idnes.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

banicek vyhraje 0:2 goly dvakrat sverky

Reagovat
smazaný uživatel

skoro ses trefil

Reagovat
smazaný uživatel

FCB

Reagovat
Tomtaf

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

banik zvitezi 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Vašek - Řezník, Marek, Bolf, Tchuř - Rajtoral, Galásek, Lukeš, Lička - Svěrkoš, Střihavka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele