15. kolo
23.11.2008 10:15 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Viktoria Žižkov - 1. FK Příbram 2:0

Poprvé pod koučem Ščasným dokázal Žižkov zvítězit. V prvním zápase 15. kola si dokázal poradit s Příbramí, která byla naprosto bezmocná. Utkání navíc musela dohrávat bez svého nejlepšího kanonýra Daniela Huni, jenž musel odstoupit kvůli zranění. Za vítěze se trefili Švancara s Kalodem.

Domácí Viktora byla v první půli o poznání lepší a svého soupeře vůbec k ničemu nepustila. Nechybělo mnoho a už v 9. minutě se mohla radovat ze vstřelené branky. Ránu na bránu Slavíka vyslal Procházka a dokázal nastřelit břevno. Následně pálil z nebezpečné pozice také Vozábal, ale trefil pouze přes sebou stojícího spoluhráče Kaloda. Ve 12. minutě přišla pro hosty pohroma. Ze hřiště totiž odstoupil již zmiňovaný Daniel Huňa. Žižkov byl po většinu času aktivnější a po první půli také zaslouženě vedl. Jediný gól si na konto připsal útočník Petr Švancara, který využil zaváhání stoper Müllera a vyzrál na gólmana Slavíka.

Ten měl práci také hned po pár sekundách druhého dějství, kdy se natahoval po hlavičce domácího Kaloda. V 54. minutě se objevil v jasné gólové příležitosti Stracený, jenže scházela mu přesnost, a tak se skóre stále neměnilo. O osm minut později to už ale Žižkovu vyšlo. Na rohový kop Švancary vyskočil nejvýše Richard Kalod a přesnou hlavičkou uklidil míč do sítě. Blízko snížení byl Brazilec Costa. Jeho střelu z otočky ale reflexivním zákrokem dokázal zlikvidovat gólman Bartalský. Závěr utkání s Viktorka bez problémů pohlídala a připsala si na konto tři body.

Autor: Tomáš Honajzer / onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele