11. kolo
26.10.2008 20:00 CET
2 : 5
(2:1)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Tescoma Zlín - Baník Ostrava 2:5

Na stadionu Letná ve Zlíně se odehrálo další utkání jedenáctého kola Gambrinus ligy. Domácí Zlín přivítal na svém stadionu hosty z Ostravy. Utkání vyhráli hosté v poměru 2:5 a podruhé za sebou tak svému soupeři nadělili pět gólů. V minulém kole se Baník pětkrát trefil do sítě Bohemians.

Skóre se měnilo už po čtyřech minutách hry. V pokutovém území byl faulován domácí Vyskočil a sám postižený proměnil nařízený pokutový kop – 1:0. O tři minuty později mohl Zlín vést o dva góly. Žůrek běžel sám na bránu, ale gólmana Vaška neoklamal. V 18. minutě o sobě poprvé dali vědět hosté. Mičola pálil na hranici velkého vápna a jeho střela jen těsně minula pravou tyč.

Zápas se hrál ve vysokém tempu a k vidění bylo mnoho příležitostí. Mezi 25. a 35. minutou měli své šance domácí Žůrek a hostující Mičola s Ličkou. Všechny ale skončily neúspěšně. Pět minut před koncem poločasu se skóre měnilo podruhé. Po rohovém kopu Otepky hlavičkoval přesně René Bolf a Baník tak vyrovnal na 1:1. Ještě před odchodem do šaten se ale vedení vrátilo na stranu domácích. Martin Bača prostřelil Vaška z úhlu po krásné přihrávce od Zúbka – 2:1.

Do druhé půle naskočil Zlín znovu aktivněji. Aktivní Žůrek dostal přihrávku od Vyskočila a znovu se řítil sám na hostující bránu. Gólmana Vaška ale ani na podruhé nepřelstil. V 60. minutě převzal otěže Baník. Nejdříve měl Kořínek problémy s Tchuřovou ranou. Poté fanoušci baníku vhodili na hřiště dělobuchy a utkání se na pět minut přerušilo.

Baník zachraňoval utkání v poslední desetiminutovce. Vyrovnávací gól přišel v 79. minutě. Za faul na Střihavku odpískal sudí penaltu pro hosty. Tu s přehledem proměnil Otepka a vyrovnal na 2:2. O čtyři minuty později šel Baník do vedení. Z hranice velkého vápna se k tyči trefil Svěrkoš. Další rána přišla pro domácí už v 90. minutě. Přihrávku od Svěrkoše skvěle zužitkoval Střihavka a zvýšil na 2:4. Už v nastaveném čase pak znovu Střihavka dokonal popravu Zlína a zvýšil na konečných a po vyrovnaném průběhu velmi krutých 2:5.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jasna 2 vysledek 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele