19. kolo
09.03.2009 17:15 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Slavia Praha - Baník Ostrava 1:0

Slávističtí manažeři si poradili s fotbalovými chuligány, kteří v hledišti ani v okolí stadionu nezpůsobili jedinou výtržnost. Jejich kolegové na trávníků pro změnu skolili díky brance Marka Jarolíma ostravský Baník a vyhřívají se tak s obrovským náskokem na čele tabulky.

První poločas nabídl vskutku nadprůměrnou ligovou podívanou. Baník jako první hostující tým nepřijel do Edenu jen bránit a svojí drzostí občasně zle zatápěl obraně Slavie. Důkazem budiž obrovská šance Lukeše, který si převzal na úrovni penaltového puntíku krásnou přihrávku od Střihavky a střelou prověřil kouzelníka Vaniaka, který musel vytáhnout skvělý zákrok, když dokázal míč vytěsnit alespoň na tyč. Další obrovskou šanci zazdil v 34. minutě Lička, který úplně osamocený tak dlouho zvažoval, jak míč zakončí, až z dobré příležitosti nic nebylo. Sympaticky zaplněný Eden nestihl odezpívat ani jednu sloku svého tradičního popěvku, když se znovu aktivní Lička dostal k balónu, vyslal krásnou kolmou přihrávku na Střihavku, jehož střela z velkého úhlu sice nepostrádala razanci, ovšem slávistický brankář si s ní dokázal poradit.

A co se dělo mezi tím? Slávisté od prvních minut bušili na obranu soupeře, skvělá záložní řada hýřila pohybem, díky kterému si nestačily dvě ostravské věže v obraně ani pořádně oddechnout. První velkou šanci měl po čtyřiadvaceti minutách hry Fořt, kterému ve skluzu chyběly jen centimetry, aby dosáhl na krásnou přihrávku z dílny bouřliváka Besty. Slávisty ale neproměnění této šance nemuselo dlouho trápit. O pár vteřinek později totiž skvěle hrající Janda poslal luxusní centr z pravé strany, na který si naskočil, jak jinak, Marek Jarolím a svým čtvrtým gólem v jarní části Gambrinus ligy otevřel skóre - 1:0.

Druhý poločas začal v ospalém tempu, jakoby se hráči ještě probírali z čtvrthodinového posedávání v kabině. Především domácí po vstřeleném gólu lehce ubrali na aktivitě a v úvodních okamžicích druhého dějství to bylo znát. Na polovinu Baníku se tak totiž poprvé dostali až po šesti minutách hry. Byli to ale právě slávisté, kteří v 53. minutě předvedli krásnou akci. Švento poslal nadýchaný centr na Černého, jehož hlavička jenom o malý kousek minula levou tyč ostravské brány.

Poté se na pár minutek hrálo především ve středu hřiště, když tu se u balónu ocitl agilní Jarolím, jehož nebezpečný centr hlavičkoval z bezprostřední blízkosti Fořt, ale trefil jen brankáře Vaška, od něhož se míč odrazil k Bestovi, ovšem ani jeho střela si cestu do sítě neproklestila - blik - o pár vteřin později běží Zeher v rychlém protiútoku, vysílá ostrý centr, po kterém se ve skluzu spouští Střihavka a jen o centimetry míjí - blik - uběhlo několik vteřin, když Belaid po bleskurychlém kontru střílí z dobrých pětadvaceti metrů a jeho pumelice nadělá ostravskému strážci svatyně velké problémy.

Přes dvanáct tisíc diváků se ani v následujících minutách nenudilo. V závěru zápasu totiž viděli, kterak zimní akvizice Pekhart po krásném "ťukecu" několika spoluhráčů a následném krásném centru Černého zedničí.

Poslední minuty poté byly v režii Baníku. V 80. minutě si Belaid tak dlouho laxně pohrával s míčem, až o něj přišel, z čehož vznikla dobrá palebná pozice pro Mičolu. Tečku za povedeným večerem udělal pět minut před koncem Tchuř, s jehož skákavou jedovkou z velké vzdálenosti si Vaniak poradil.

Na závěr stojí určitě za zmínku debutující ostravský obránce Zawada, jehož výkon a nadhled, se kterým si poradil s množstvím ošemetných šancí, musely udělat dojem i na příznivce domácího týmu.

Autor: Filip Horký

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Můžou klidně prodávat vstupenky na jméno ale chachaři jim to smetiště kterýmu říkají nový stadion stejně rozmlátí..a to že jsou tribuny blízko hrací ploše bude stát sešívané draho

Reagovat
smazaný uživatel

to bude rachot BANIK PYČO!!!

Reagovat
smazaný uživatel

dostanete zas 7 a pojedete zpátky do polska

Reagovat
smazaný uživatel

teda zpatky ne zpátky

Reagovat
smazaný uživatel

abys nedostal ty!!!

Reagovat
smazaný uživatel

už sem se z tebe pokálel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

inteligentní příspěvek! Ostrava

Reagovat
smazaný uživatel

zakomplexovany cechacek nebo co???

Reagovat
smazaný uživatel

Uz si zmenil nazor ?

Reagovat
smazaný uživatel

fanoušci baníku teda aspoň někteří

Reagovat
smazaný uživatel

vsadim 2 klidek a uwidis

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

binik ty pražske kurvy tak rozdupe ze jse poserou min.0:3 max.1:3

Reagovat
smazaný uživatel

my na modráky umíme, stačí se podívat na statistiky

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

tipuju 2-1...a snad to proběhne v rámci možností v klidu,ikdyž o tom silně pochybuju

Reagovat
smazaný uživatel

Baníček dneska zabere a obere Slávku o všechny body.

Reagovat
smazaný uživatel

tomu sám nevěříš že ne

Reagovat
Lorcan

ale ke konci sem se bál

Reagovat
smazaný uživatel

tak co na to řikate...body sou doma sice sem to neviděl byl sem na treninku, ale aspoň ten vysledek umlčel ty silacky řeči SKS zdar

Reagovat
smazaný uživatel

Lepší výsledek snad ani nemoh být...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele