19. kolo
08.03.2009 17:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Sigma Olomouc - FK Mladá Boleslav 2:2

Boleslav zažila v Olomouci očistec, když prohrávala už 0:2 a nakonec dokázala v 90. minutě vyrovnat. Olomouc byla po většinu času lepším mužstvem a ztráta bodů ji může velmi mrzet.

Domácí byli od začátku aktivnějším týmem a už v desáté minutě se mohli ujmout vedení. Kobylík rozehrál roh, míč se dostal na hlavu Ordoše a ten překonal brankáře Millera. Hosty ovšem zachránil Sylvestre, který vykopl balon z brankové čáry. V 17. minutě přišel důležitý okamžik utkání. Výborný Melinhův centr si ve vápně zpracoval Toleski a chystal se zakončovat, proti byl ale boleslavský Kalina, který jej stáhl k zemi a byl vyloučen. Nařízenou penaltu proměnil ranou po právé ruce Millera Melinho - 1:0. Po půlhodině si šanci vypracovala také Boleslav. Po rohovém kopu hlavičkoval Rolko, ovšem Drobiszovu bránu netrefil. Gól mohl padnout i na druhé straně, když po přihrávce Melinha střílel Štěpán, jehož křižná střela těsně minula tyč. Domácí své vedení ještě do poločasu pojistit dokázali, minutu před koncem zvýšil Hudec. V gólu měl opět prsty agilní Melinho, který centroval z přímého kopu na hlavu Hudce, jenž skóroval a zvýšil na 2:0.

Olomouc pokračovala v tlaku i ve druhé půli. Excelentní střelou se blýskl z kraje poločasu Kobylík, který se položil do centru Štěpána a jeho střela pořádně zatřásla s bránou Mladé Boleslavi. Míč se odrazil od břevna a skončil před brankovou čárou. O chvíli později přišla další gólovka domácího mužstva, Toleski vyslal Heidenreicha, ale jeho bombu Miller zlikvidoval. Dorážet zkoušel Melinho, ovšem opuštěnou bránu těsně minul. Další okénko v obraně hostí odhalil Ordoš a jeho zblokovaná rána letěla nad bránu. Patnáct minut před koncem se mohl podruhé v zápase prosadit Hudec, ale jeho hlavičku z levé strany Miller s potížemi vykryl. Nedáš - dostaneš. V 77. minutě hosté z ojedinělé akce snížili. Sylvestre využil olomoucké chyby na levém kraji obrany a z jedenácti metrů pohotově skóroval - 2:1.

Gól vlil Boleslavským novou energii do žil. Po chybě v olomoucké obraně se k míči dostal Papadopulos a po kontaktu s Onofrejem upadnul v pokutovém území, penalty se ovšem nedočkal. Dalším, kdo se snažil překonat olomouckého brankáře, byl střídající Nečas, jeho střelu z úhlu ovšem Drobisz vytěsnil. Pět minut před koncem mohlo být rozhodnuto, když Toleski z brejku pálil ke vzdálenější tyčce. Proti byl brankář Miller, který panteřím skokem míč vytáhl ven. V 90. minutě se ještě jednou skóre měnilo. Na 2:2 vyrovnal hlavou Pecka a zajistil tak Boleslavi bod. Ta využila svůj závěrečný nápor a přesto, že byla po většinu zápasu horším celkem, remizovala.

Autor: Michal Havlický / idnes.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doufam ze uz kokoti vyhrajou let`s go SIGMA tip : 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Sigma už by doma neměla zaváhat...tip 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Boleslav by měla konečně vyhrát ale bez Rajnocha to budou mít těžké celé jaro.. on tam odváděl takovou tu černou práci ale teď tam není nikdo kdo by to dělal. Te´dka dostávají góly ze standartek a to byl právě Rajnoch který to vždy odvrátil a nebyl problém...

Reagovat
smazaný uživatel

no nevim je tam plno hlavičkářu...procházka,janíček,mendy,papadopulos,mach, a i pecka který má vynikající vyskok

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele