15. kolo
23.11.2008 17:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Sigma Olomouc - Baník Ostrava 2:1

Olomouc získala cenné tři body v napínavém zápase, kde blíže k vítězství měla aktivní Ostrava. Baník se tak propadl za Boleslav, naopak Sigma v případě sparťanského neúspěchu bude po polovině na pohárových příčkách.

První minuty dávaly najevo, že olomoucký stadion čeká vyrovnaná bitva. Ve třinácté minutě přišel i první gól. Heidenreich centroval do vápna na Ordoše, ten byl faulován, a tak ho v přesném zakončení nahradil nešťastník René Bolf. Sigma sice nepouštěla svého soupeře do tlaku, přesto se moc dlouho z vedení neradovala. Ve 26. minutě využil Svěrkoš přesné přihrávky ke zbavení se Šuškavčeviče a proti Drobiszovi zachoval chladnou hlavu a po zemi skóroval. Domácí obrana se z gólu ještě nevzpamatovala a mohla děkovat svému brankáři, že po její chybě neinkasoval po druhé. Střihavka dopomohl Ličkovi ke střele z úhlu, kterou Drobisz s obtížemi vytáhl. Nepříjemnou vzpomínku na zápas bude mít Melinho, brazilský záložník se totiž stal součástí ostravské války se sněhovými koulemi.

Do druhého poločasu vstoupili aktivně hosté. Nejprve Střihavka z osmi metrů trefil pouze brankáře Drobisze. Poté Svěrkoš využil nekompaktní obrany a z patnácti metrů mířil jen těsně vedle. Další chyby se snažil využít aktivní Střihavka, ale místo přihrávky na dobře postaveného Ličku volil střelu, kterou orazítkoval tyč. A tak přišel trest na straně druhé. Komárek si vyskočil na malém vápně na Melinhův roh a hlavičkou pod břevno vrátil domácím vedení. Pár minut předtím mohl skórovat právě exekutor Melinho, ale Bučkovu branku minul.

Baník se nezvdával. Střihavka osamocený na penaltě hlavičkou branku netrefil. V další šanci zase tváří v tvář nedokázal Drobisze propálit. Domácí brankář si poradil i s dobře kopnutou standardkou Svěrkoše. A tak hlavně díky němu uhájila bránící se Sigma vedení a prodloužila sérii bez prohry na sedm zápasů.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Baník vyhraje 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Sigma

Reagovat
smazaný uživatel

peknej zapas ale ti rozhodci to tak srali ze to nebylo ani mozny

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele