16. kolo
30.11.2008 15:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

FK Teplice - Viktoria Žižkov 2:0

Teplice si i přes špatný začátek zápasu dokázaly se Žižkovem poradit a po dvou vstřelených gólech již soupeři nic nedovolili. Vedení zajistil domácím ve 37. minutě utkání Vachoušek a pojistku zařídil o dvě minuty později Mahmutovič.

Teplice ani Žižkov nebojují o přední ligová místa, což se také odrazilo na velmi malé návštěvnosti. Žižkov vstoupil do zápasu lépe a už v páté minutě byl velmi blízko vedoucí brance Marcel Šťastný, jeho hlavička však jen orazítkovala břevno. Hosté dál překvapovali a v 18. minutě se po Švancarově přihrávce ocitl sám před bránou Teplic Kalod, v dobré příležitosti ale branku netrefil.

Hosté byli jasně lepším týmem, což si uvědomovaly i dva tisíce diváků v hledišti, kteří hlasitě pískali kvůli výkonu domácího týmu. Možná i to Teplice nabudilo a ve 37. minutě se ujaly vedení. Stožický zahrál rohový kop a po skrumáži před bránou se míč ocitl u Vachouška, jenž prostřelil gólmana Bartalského.

Dvě minuty na to vedli domácí už o dvě branky. K míči se po centru Stožického dostal Mahmutovič a Bartalský po jeho střele podruhé inkasoval. Žižkov se mohl vrátit do hry těsně před koncem první půle, kdy si Vidlička málem vstřelil vlastní gól, Belic však zakročil a uhájil vedení 2:0.

Pár minut po začátku druhého poločasu mohl Stožický zvýšit vedení svého týmu, trefil ale jen tyč. Ještě větší šanci měl Mahmutovič, sám před bránou Žižkova však zaváhal a vystřelil mimo. Žižkov potřeboval vsítit kontaktní branku a na hřiště proto přišel Naumov. A právě on byl blízko první trefě Žižkova, nastřelil ale pouze tyč. V závěrečných minutách ještě zkoušel štěstí Sabou, Bartalský ale třetí gól ve své síti nedovolil. Teplice tak vyhrály nad Žižkovem 2:0.

Autor: Vít Sedlák / idnes.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Teplice zvítězily v prvním vzájemném měření sil se Žižkovem vysoko 3:0 ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele