21. kolo
23.03.2009 17:15 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

FK Teplice - Sparta Praha 0:0

Teplice dokázaly v chladném a deštivém večeru získat alespoň bod za remízu se Spartou, která tak opět prodloužila sérii bez výhry na Stínadlech, přestože měla ve druhé půli smůlu, neboť Wilfried nastřelil tyč.

Úvodní poločas nabídl velmi vyrovnanou partii, ve které byli přeci jen mírně aktivnější hráči hostujícího celku z Prahy. Domácí se naopak uchylovali k zabezpečené obraně, která až na občasnou chybu či nepřesnou přihrávku fungovala po celou první půli velice kompaktně. Největší starosti jim přinášela "expresní zásilková služba" Žofčák, který díky své rychlosti mnohokrát utekl pomalejšímu protivníkovi. Právě po jednom úprku s balónem slovenský záložník skvěle odcentroval na nabíhajícího Pamiće, který jako blesk proběhl mezi dvěma spícími obránci a jenom o kousek míč minul. Že se diváci v úvodu utkání nebudou nudit, potvrdil hned v zápětí domácí Rosa, jehož vysoký centr musel Blažek na poslední chvíli boxovat před dobíhajícím Mahmutovičem.

To byla bohužel na dlouhou dobu jediná příležitost Teplic k ohrožení branky hostí, neboť stoperská dvojice ve složení Hubník - Řepka fungovala naprosto spolehlivě. Především ve vzduchu neměli tito dva hráči konkurenci a za celou pětařtyřicetiminutovku neprohráli snad jediný hlavičkový souboj.

Tempo hry po tuctu minut lehce opadlo, a tak Stínadla měla k vidění především usilovné dobývání defensivních tvrzí obou týmů, které sice dokázaly poměrně často přejít přes úvodní obranné valy, ovšem na úrovní vápna jakoby jim došel dech. Největší příležitost prvního dějství měl na kopačce hostující Wilfried, který stál na konci bleskového protiútoku, na jehož vzniku měl lví podíl Kucka, neboť dokázal na polovině hřiště vystihnout přihrávku, uběhnout svižným tempem velký kus cesty k pokutovému území a tam předložit přihrávku africkému útočníkovi, který se ale nedokázal prosadit proti skvěle vyběhnuvšímu brankáři Grigarovi.

Dobrou příležitost měl v závěru ještě Holenda, který zcela volný dokázal zpracovat na úrovni penaltového puntíku těžký balón, ovšem svou střelou trefil jen prvního bránícího hráče, kterým byl domácí Klein.

Do druhého poločasu nastoupily oba týmy beze změn, zato ale přidaly na tempu. Především Sparťané vlétli do domácích jako utržení ze řetězu a hned po pár vteřinách hry vystřelil nebezpečně Kucka, jehož střela ze střední vzdálenosti byla jedním z bránících hráčů tečována mimo. Střelecké manévry pokračovaly v podstatě po celou dobu druhé třičtvrtěhodinky, neboť své štěstí zkoušel například domácí Stožický, jehož skákavá střela byla sice nepříjemná, ale pro brankáře Blažka nikterak těžká. V nastoleném trendu dalekonosných pumelic poté pokračoval Vachoušek, který řádně protáhl sparťanského brankáře. Jinou verzi vyslání projektilu zkusil naopak Žofčák, který se pokoušel zcela osamocený trefit z první Zemanův centr, ale ani tento projektil nezpůsobil větší zmatky.

Do největší šance celého zápasu se tak dostal v 65. minutě Wilfried, který po krásném přiťuknutí Holendy rychle vystřelil, jeho střelu tečoval domácí Lukáš a míč následně orazítkoval pravou tyč.

Teplice v závěru Spartu opticky lehce zatlačily, ovšem žádnou velkou příležitost si nevytvořily. Jedinou výraznější možností byla chytře rozehraná standardní situace, po které balón prošel přes hradbu hráčů až k Mahmutovičovi, který ale střelou zblízka Blažka nepřekonal.

Za zmínku stojí skvělý výkon rozhodčího Adama, který nechával hře spád, zbytečně do ní nezasahoval, navíc povoloval tvrdší zákroky na obou stranách a přispíval tak k plynulosti poměrně kvalitního zápasu.

Autor: Filip Horký

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Teplice pomalu, ale jistě nabírají formu... Sparta se trápí... Teplice 2-1 Sparta

Reagovat
smazaný uživatel

trápí? z čeho usuzuješ?

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta sparta buzerantu parta

Reagovat
smazaný uživatel

Já se snad rozbrečim

Reagovat
smazaný uživatel

ale smíchy

Reagovat
Tomtaf

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

jasna remíza 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jedeme!berem 3 body ze Stínadel 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

sparta je věčná 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

kdyz se tak kouknu na ty posledni vysledky sparty-teplice tak je to hodne vyrovnane ale myslim sparta0-1teplice

Reagovat
smazaný uživatel

bezgólová plichta

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 - Mahmutović

Reagovat
smazaný uživatel

Domácí práce- příležitost pro studenty

Nástup od: 23.3.2009

Místo práce: Celá ČR

Minimální věk brigádníka: 14 let

Počet volných míst: 70

Popis nabídky:

Tato práce je založena na rozesílání, skládání a balení letáků s informacemi do nadepsaných obálek, které obdržíte spolu s adresami.

Práci vykonáváte v klidu a pohodlí vašeho domova.

Věková hranice není nijak omezená.

Nebudete hradit známky, ani žádné potřebné věci k této práci.

Váš plat, Vám bude posílán poštou a bude záležet jen na vás, jak budete snaživí (0-4000 kč týdně).

Jako vstup se hradí 50 Kč (na pokrytí tiskového materiálu a zároveň strvzení, že můžeme s vámi počítat.) Věřte, že vám to bude několikanásobně vráceno. Po zaslání reg. kuponu, poplatku a prázdné obálky, Vám bude následně odeslán meteriál, se kterým budete pracovat.

V případě zájmu kontaktujte e-mail a budou vám zaslány informace o této práci.

Těšíme se na vaší spolupráci.

Kontakt:kotallukas@seznam.cz

Reagovat
smazaný uživatel

tak s tím běž někam....

Reagovat
smazaný uživatel

mmj. k fotbalu prach a bída za ten předvedený fotbal by měli vracet peníze .... už se vůbec nedivím proč se na fotbale bijou ( vím , že to k fotbalu nepatří a jsem proti tomu ) , ale nedivte se když za utracené peníze vidíme akorát velké prd... zlatý Anglický , Španělský fotbal...

Reagovat
smazaný uživatel

newíte někdo,proč nehraje ten Němec Peter?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele