22. kolo
05.04.2009 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

FK Mladá Boleslav - Viktoria Žižkov 0:0

Žižkov dokázal zejména ve druhém poločase úpornou obranou vyválčit bod na půdě Boleslavi, která tak opět nedokázala na jaře doma zvítězit. Trenérská židle pod trenérem Hapalem se tak po dnešku houpe.

Hosté si hned od úvodních minut museli poradit s absencí jejich klíčového hráče a zároveň velkého baviče Petra Švancary, který musel zůstat pouze na tribuně kvůli "vlastnictví" čtyř žlutých karet, které mu na dnešní zápas vystavily stopku. Kdo tak očekával, že to budou především domácí, kteří budou bušit do obrany posledního celku ligy, měl pravdu jenom napůl. Svěřenci trenéra Hapala totiž dokázali v prvním poločase mít míč častěji na svých kopačkách, byli to také oni, kdo byl přeci jen o chloupek aktivnější, ovšem jejich snažení často ztroskotávalo na nepřesných kombinacích či nepochopení spoluhráčů.

Byli to tedy nakonec paradoxně Pražané, kteří se jako první dostali k vážnějšímu ohrožení branky. V 7. minutě se totiž štírek Naumov protlačil k pěkné střele, která donutila Millera jako prvního z brankářů zasáhnout. Hned v zápětí mohli domácí doplatit na aktivitu Makedonce podruhé a to v momentě, když si Rolko neporozuměl se svým brankářem a tak dlouho si dávali přednost, až se již zmíněný hostující útočník málem protlačil k míči.

A ještě do třetice Naumov, ten se totiž mohl řítit úplně sám na bránu, na hony vzdálený od obránců soupeře, jenže do úprku ho nepustil absolutně mylně odpískaný ofsajd, neboť ve chvíli přihrávky vybíhal útočník s číslem 17 z vlastní poloviny a o postavení mimo hru se tedy v žádném případě nemohlo jednat.

Ani to však Viktoriánům nemuselo příliš vadit. Přestože neměli tak často míč na svých kopačkách, dokázali využít krátkých okamžiků jeho přítomnosti a pronikali defenzívou Středočechů jako nůž máslem. Největší příležitost prvního poločasu spálil v minutě šestnácté Straka, který nedokázal využít krásného centru Vaculíka a následného zaváhání brankáře Millera, který jen na prázdno máchnul ve vzduchu rukama a dovolil míči projít až ke zmíněnému hráči hostů, jehož hlavička ale trestuhodně minula bránu.

Následovala pasáž, ve které byli až do konce půle aktivnější domácí, kteří si na rozdíl od prvních mnut dokázali vytvořit několik slibných příležitostí. Za zmínku určitě stojí Poláčkova chytrá přihrávka na opuštěného Pecku, který sám před Bartalským dokázal vystřelit, avšak branku svým projektilem těsně minul. V samotném závěru poločasu poté Hrdlička ze "standardky" pěkně kroutil míč do brány, což se mu ale nakonec o pár decimetrů nepovedlo.

Do druhého poločase vlétli domácí jako uragán. Do dvou velmi dobrých příležitostí se dostal Papadopulos, který v obou případech velice nebezpečně hlavičkoval, ovšem vždy pouze do míst, kde byl připravený brankář Žižkova. Následovaly předlouhé minuty, ve kterých se Středočeši snažili dobýt branku hostů, ovšem dopláceli na základní chyby v rozehrávce. Přihrát si víc jak třikrát? Pro partu kolem trenéra Hapala to byl neřešitelný úkol. Když už se jim to náhodou povedlo, většinou následoval prachbídný centr, se kterým si dokázala kvalitně fungující a především velmi početná obrana poradit.

Přestože se po celých druhých pětačtyřicet minut hrálo v podstatě pouze na polovině Viktorie, domácí hráči toho nedokázali využít. Jejich nemohoucnost dokumentuje jedna z jejich posledních šancí v závěru utkání, když se jako poslední mohykán vydal do úprku obrovitý Rolko, prošel snad přes tři hráče, vyslal dobrou přihrávku na levé křídlo, odkud ovšem jeho spoluhráč odevzdal prachbídným centrem míč do rukou Bartalského.

A co se dělo mezi tím? Viktoria snížila svou útočnou aktivitu na minimum a po vzoru Budějovic se snažila v deseti lidech bránit, což se jí nakonec povedlo. Jedinou vážnější příležitostí ke skórování tak byla hlavička Straky, kterou musel brankář Miller se vší námahou vytěsnit nad.

Boleslav tak opět nedokázala doma zvítězit, bodově se na ní dotáhl štírek z Jablonce a vše nasvědčuje tomu, že marnost v útočné pasáži byla možná osudovou ranou pro trenéra Hapala, kterému se stále nedaří vrátit Středočechům jejich podzimní formu.

Autor: Filip Horký

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele