18. kolo
01.03.2009 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Bohemians Praha - Slavia Praha 0:0

Aktivně hrající Slavia nedokázala i přes obrovský tlak a více jak pětatřicet minut dlouhou výhodu jednoho hráče překonat ani jednou kvalitně fungující obranu Bohemians a odváží si tak ze Žižkova pouhý bod.

Nutno hned na úvod podotknout, že první jarní pražské derby se hrálo na "pažitu", který už po pár minutách vypadal jako nefalšovaná pardubická oranice. A od kvality trávníku se také v prvních minutách odvíjela i kvalita předváděné hry. V začátku utkání byli aktivnější domácí hráči, kteří dobře napadali hráče Slavie a dělali jim velké problémy při rozehrávce. Ti se tak uchylovali k nakopávaným balónům. Do první výrazné šance se dostal v jedenácté minutě hostující Černý, který z těžké pozice odcentroval, ovšem Besta si prostor k zakončení mezi několika bránícími hráči nenašel. Aktivita sešívaných poté sílila každou minutou. Důkazem budiž krásná akce Jandy, který poslal chytrou kolmici na Fořta, jehož střelu z bezprostřední blízkosti vykryl skvělý brankář Beláň. Slávisté se poté snažili využívat především křídelních prostor, kde hrací plocha místy připomínala fotbalový trávník a právě v jednom z těchto míst se udála kombinace na ose Janda-Hubáček, kdy druhý jmenovaný centroval do pokutového území, v němž se nacházel osamocený Fořt, který ovšem ve vyložené šanci přestřelil. Po chvíli se Fořt dostal k dalšímu zakončení, když nebezpečně hlavičkoval do břevna. Do 37. minuty neškodní domácí poté z čista jasna zahrozili, když se podařilo Zoubkovi odcentrovat na Kincla, jehož střela se mezi tři tyče nevešla.

Druhá půle se nesla ve znamení obrovského tlaku hostujícího týmu, který však doplácel na nepřesnost finálních přihrávek či kvalitně vytvořeného "zelenobílého" betonu. Do první a zároveň zřejmě největší příležitosti závěrečné pětačtyřicetiminutovky se slávisté dostali po Černého velmi dobře rozehrané standardní situaci, po níž se k hlavičce dostal Marek Suchý. Jeho pokus už mířil do prázdné brány, když jí ještě téměř na čáře tečoval Besta, pro něhož to byl ovšem zásah do hry z ofsajdového postavení a gól tak nemohl platit. Další důležitý moment na sebe nenechal dlouho čekat. V 55.minutě byl krvavě zraněn domácí Kincl, který si za postraní čárou zřejmě neodpustil nějaké to ostřejší slůvko a po příkladné spolupráci čtvrtého srozhodčího s hlavním dostal červenou kartu a musel jít pod sprchu. Jako bonbónek byl navíc ještě vykázán trenér Bohemians Urban na tribunu. Ani to však nepomohlo sešívaným dopravit alespoň jednou regulérně míč do sítě. A tak přestože se mnohokrát objevil ve vyložené příležitosti především aktivní Fořt či mladý Hošek, který v závěru utkání hlavičkou přeloboval brankáře Beláně, za nějž na čáře zaskočil obránce Turtenwald, nedokázali slávisté navýšit svůj náskok v čele o více než bod.

Autor: Filip Horký

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bohemians 0-3 Slavia, tady není co řešit... mistrovské Slavii nesahá žádný z českých týmů ani po kotníky

Reagovat
milan78

ono je co řešit, má bohemka vyhřívaný hřiště ?

Reagovat
smazaný uživatel

Bohemka nemá v podstatě žádný hřiště:D

teda ta falešná Bohemka...takže máš pravdu,že jediný z čeho mám obavy,že hráči budou v bahně po kotníky

Reagovat
milan78

bude na rozhodčím.., třeba co sem viděl kladno minulej týden.., to hřiště bylo vhodný na vše, krom fotbalu, nechápu co toho rozhodčího vedlo k tomu nechat zápas odehrát

Reagovat
smazaný uživatel

ty si magor

Reagovat
smazaný uživatel

Slávka musí vyhrát když všichni klopejtli ať je náskok ještě větší. Titul bude na Edenu

Reagovat
smazaný uživatel

Jak může Eurofotbal tipovat 1?????

Reagovat
smazaný uživatel

Vy se někomu smějte střely na bránu 1:15,ale gól žádnej

Reagovat
milan78

brávo 0:0 by mě zajímalo kolik hráčů bohemky či co to je by dalo přednost, aby se hrálo na strahově nebo na hřišti pro fotbal....., a kincl fotbal dneska prohrál

Reagovat
milan78

teda strahov ten edén

Reagovat
milan78

do těch buzerantů si nadával komu kincle ?! slyšel jsem to doma z televize.., pusť si DVD od muže zápasu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele