29. kolo
23.05.2009 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Bohemians Praha - FK Mladá Boleslav 2:1

Bohemians se s definitivní platností zachránily v první lize. Boleslav po nepovedeném výkonu snižovala až deset minut před koncem a vyrovnat již nestihla.

Střížkov se po počátečním rozkoukávání dostával pomalu do hry a především nedovoloval gólové příležitosti pro Boleslav. To přineslo ovoce po dvaceti minutách, kdy Hrdlička zfauloval ve vápně Zoubka. K penaltě se postavil zkušený Dobeš a přesnou trefou k tyči nedal brankáři sebemenší šanci. A do půlhodinky hry mohlo být ještě hůř, kdyby proti parádní střele Obermajera z malého vápna nevytáhl excelentní zákrok Miller.

Dlouhých 35 minut trvalo, než se k první významné střele dostali i favorizovaní hosté. Chramosta z nelehké pozice dobře vypálil a Beláň musel míč krotit nadvakrát. Do poločasu pak ještě mohl vyrovnat Sylvestre, ale jeho hlavička těsně branku minula a do šaten tak překvapivě šli šťastněji Pražané.

Nefotbalový druhý poločas musel počkat přes půlhodiny, aby ho nakopla druhá penalta pro domácí. Tentokrát Rolko fauloval úspěšného exekutora prvního pokutového kopu Dobeše. Jak velí nepsané pravidlo, nepostavil se k penaltě sám postižený a míč si připravil Zoubek, který zamířil také přesně k tyči.

Na druhý inkasovaný gól konečně reagovali i hosté, když Sylvestre z přímého kopu našel ve vápně Procházku, který hlavičkou snížil. Když ale Janíček nedokázal pět minut před koncem trefit branku z malého vápna, ošidil Boleslav o skvělou pozici v pohárových bojích.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:5 ..Zloději

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele