18. kolo
28.02.2009 17:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - Viktoria Žižkov 0:0

Předposlední Žižkov ani ve druhém jarním kole neprohrál. Baník po odchodu Svěrkoše tápe ve finální fázi a po zimní přestávce stále neskóroval. I přesto se do zápasu Mladé Boleslavi dostává na druhé místo.

Dle očekávání se od prvních minut ujali režie hry domácí. Otepkův přímý kop dokázal Bartalský vytěsnit na roh. Obdobně si vedl i při dalekonosné střele Zehera. Na druhé straně zahrozil z brejku Švancara, ale po dobré příhře od Saboua nevyzrál na samotného Vaška. Opticky lepší domácí si po uplynutí půlhodinky vypracovali roh, ze kterého našel Otepka Zehera a ten hlavičkoval jen těsně nad břevno. Stejný hráč se chytal za hlavu i po dvou minutách. Lička prošel po levé straně, vystřelil, Bartalský pouze vyrazil a Zeher branku netrefil. Tři minuty před koncem první půle mohl využít chyby pomezního Švancara, který se přes ofsajd dostal k tečovanému lobu, jenž přeletěl jak brankáře, tak branku samotnou.

Stále aktivnější Baník měl první příležitosti i ve druhé půli. Střihavkova tečovaná střela skončila jen těsně vedle tyče. Na druhé straně se blýskl Vašek po rychlém brejku, který zakončoval Sabou. Pražským hostům znepříjemňovali zápas i fanoušci Ostravských, kteří je zasypávali sněhovými koulemi. Možná i to rozhodilo hostující obranu, když Hable nahrál volnému Neuwirthovi před samotného Bartalského. Ostravský zadák střílel přesně do brankáře.

To měl zjevně potrestat Kalod. Švancara obehrál dva hráče ve vápně a nahrál naprosto osamocenému Kalodovi, který ve stoprocentní šanci trefil pouze brankáře Vaška. Na Bartalského zase nevyzrál svojí levačkou Střihavka, jehož křižnou střelu žižkovský brankář vyrazil. V naprostém závěru hodil rukavici svým kritikům domácí brankář, když zakročil proti gólovým střelám Kučery i Straky. Nakonec tak Ostrava může být ráda za remízový bod.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

neni o cem diskutovat jasna 1

Reagovat
smazaný uživatel

v sobotu v 5.10 už vedem o dva,desítky nepijem,pijeme ruma.....

.....ostrava jedem,ostrava,ruda je nejlepčí

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 (Švancara)

Reagovat
smazaný uživatel

jinak normal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele