29. kolo
23.05.2009 15:00 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Ostrava opět nevyhrála, remízovala s Olomoucí 1:1

Baník Ostrava nevyhrál ani v předposledním kole Gambrinus ligy. Ačkoliv domácí dlouho vedli zásluhou Róberta Zehera, tři minuty před koncem dokázal srovnat stav hostující záložník Melinho.

Ostravská jarní krize pokračuje. Ličkův tým v lize nevyhrál již přes dva měsíce, kdy ve 20. kole porazil doma Teplice 1:0. Od té doby si připsali pouze dva body za remízu s Libercem a za dnešní výsledek s Olomoucí. Sigmě jako by ke konci soutěže také docházel dech. Tým, který ještě nedávno mohl vážně pomýšlet na evropské poháry, se po sérii špatných výsledků - prohrou s Příbramí či remízou se Zlínem - propadl až na páté místo. Na čtvrtou Mladou Boleslav ale před posledním ligovým kolem ztrácí jediný bod.

Zápas začali navzdory výsledkové krizi mnohem aktivněji hosté. Ti na jaře patří vůbec k nejhorším týmům. Ke střele se již ve 4. minutě procpal především v posledních zápasech aktivní Mario Lička, jeho ránu ale reflexivně vyrazil brankář hostů Šustr. Po rohovém kopu se do zakončení dostal ještě Zeher, střela mu ale vůbec nesedla. Slovenský útočník byl úvodnímu gólu mnohem blíže v desáté minutě. Čtyřiadvacetiletý forvard se snažil prokopnout míč do branky po standardní situaci, ale ani tentokrát mezi tři tyče nezamířil - jeho pokusu chybělo pár centimetrů.

Sigma se v úvodu zápasu těžko dostávala do šancí a Baník ji jasně přehrával, ze svého tlaku si ale nedokázal vytvořit výraznější gólové šance. Další zajímavější situace tak byly k vidění až ke konci prvního poločasu. Ve 43. minutě se v dobré příležitosti objevil aktivní Zeher. Vstříc se mu vydal gólman Šustr, kterého se pokusil domácí útočník přelobovat. Olomoucký gólman ale jeho úmysl vystihl a míč lapil do svých rukavic. Až v nastaveném čase se do šance dostali hosté. Prakticky sám se před domácím brankářem Bučkem ocitl Štěpán, mladý gólman ale střelu fantastickým zákrokem zlikvidoval a udržel tak bezbrankový stav.

Přízemní tlak měl po změně stran opět Baník, byla to ale Olomouc, jež si vypracovala další šanci. Po rohovém kopu hlavičkoval záložník Rossi, domácí Antonín Buček ale míč skvěle vytáhl zpoza břevna. Již o pět minut později, v 59. minutě, ale dal důvod k radosti domácím příznivcům mnohdy proklínaný palič šancí Zeher. Ten dostal od parádní přihrávku do běhu a tentokrát si osamocený poradil před gólmanem Šustrem tvrdou střelou - 1:0. Byl to teprve jeho čtvrtý gól v letošní sezoně.

Baník se po vstřeleném gólu herně odmlčel a otěže zápasu převzala Sigma. Ta si dlouho nevěděla rady s defenzivnějším pojetím Baníku, až v 80. minutě zahrozil tvrdou ranou zpoza pokutového území Hořava. Antonín Buček ale dalším excelentním zákrokem udržel naději Baníku. Tři minuty před koncem byl ale na střelu Melinha krátký i on. Brazilský ofenzivní středopolař měl v zakončení možná i trochu štěstí, když jeho ránu z přímého kopu tečoval jeden z obránců Ostravy - 1:1. V devadesáté minutě ještě viděl červenou kartu za svůj teatrální výstup střídající útočník Olomouce Goče Toleski, který neunesl prohraný souboj s Neuwirthem.

Baník tak před necelými dva a půl tisíci diváky alespoň ukončil svou sérii pěti porážek v řadě, nadále tak zůstává na devátém místě; Olomouc se díky zaváhání Boleslavi přiblížila čtvrtému místu již na jediný bod.

Autor: Anna-Marie Kroupová / fcb.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele