13. kolo
11.11.2007 17:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Viktoria Plzeň - FK Mladá Boleslav 2:0

Na horkou půdu rozjeté Plzně, která v posledních čtyřech utkaních dokázala třikrát zvítězit, zajížděla Mladá Boleslav, jež naopak slavila tři body naposledy před měsícem. Pro domácí mluvil také fakt, že doma ještě neprohráli a jejich stadion se stal pro tuzemské soupeře nedobytnou pevností. Boleslav se chtěla pokusit o prolomení tohoto faktu, avšak stejně jako proti Villarealu dvakrát inkasovala a odjela domů jako poražená. Plzeň porazila v utkání 13. kola nejvyšší české soutěže doma Boleslav 2:0.

V Plzni se hrálo za chladného počasí, což se také projevilo na návštěvě, na zápas se vypravilo pouze 2625 diváků. Obecenstvo mohlo první šanci vidět v deváté minutě, kdy Matějovský skoro z poloviny hřiště rozehrával nepřímý volný kop a k překvapení všech přihlížejích jeho střela jen těsně minula tyčku reprezentanta Daňka. O pár minut později se dostával do první šance plzeňských záložník Rada, ovšem po tom, co přesprintoval obránce soupeře, už nedokázal vyzrát na Millera, který jeho střelu levačkou bez potíží kryl. Ve 23. minutě spálil čistou gólovku boleslavský Mendy, ten po centru z levé strany hlavičkoval snad z deseti metrů nad branku. Po půlhodině hry už branka padla, avšak na opačné straně. Marek Jarolím si naběhl na přihrávku Smejkala, s míčem se dostal do pokutového území a celou akci zakončil tím, že elegantně přehodil brankáře Millera - 1:0.

Boleslav se snažila o vyrovnání, jenže proti Vaněčkovi excelentně zasáhl Daněk a tak přišly další šance domácích. Nejprve sice ještě osamocený Smejkal ze tří metrů netrefil branku a zahodil tak obrovskou šanci, kdy stál sám proti Millerovi, ale v další šanci už se nic podobného nestalo a Plzeň zvýšila brankou Martina Filla. Ten se v závěru první půle ocitl sám před Millerem po centru Rótha, napřed pálil hlavou a Miller kryl, avšak z dorážky již padla branka - 2:0.

Do druhé půle nastoupila Boleslav s novým mužem v brance, Miroslava Millera, otřeseného po tvrdém středu se Smejkalem, nahradil Pižanowski. Hosté se snažili s výsledkem něco udělat, nejprve po hodině hry pálil Marek Matějovský a nádhernou střelou ze 30 metrů jen těsně minul branku domácího mužstva, poté se po rohu do balonu opřel Kopic, ale míč minul levou tyč. Třináct minut před koncem mohlo být definitivně rozhodnuto, když pálil Róth, ovšem výborně zareagoval boleslavský brankář.

Nic důležitého se již nestalo a Plzeň si připsala další tři body do prvoligové tabulky.

Autor: Michal Havlický / idnes.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*Blaza

Tento zápas vydim jasne na remizu,Boleslav sice umi venku hrat ale oba dva týmy jsou v tabulce hnedka u sebe.Muj tip 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

trochu se seknul

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele