12. kolo
04.11.2007 17:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

SK Kladno - Viktoria Plzeň 1:2

Plzeň podruhé v sezoně veze tři body z hřiště soupeře, napravila selhání v poháru proti druholigovým Bohemians a na Kladně vyhrála 2:1. Viktorka se tak posunula v tabulce na pátou pozici, o kterou ji ovšem ještě může připravit Brno, které hraje doma s Bohemians 1905.

Domácí začali aktivněji a již ve druhé minutě protáhl brankáře Daňka kmenový Slávista, nyní hráč kladna, Dočkal, jehož vysunul Szabo. Do vedení šli ovšem hosté, když se trefil Psohlavec. Fillo pálil nepřesně a zmiňovaný útočník Plzně vstřelil z malého vápna vedoucí branku - 0:1. Západočeši po gólu převzali otěže zápasu a byli aktivnějším týmem. Po čtvrthodině hry zahrál nepovedenou malou domů Killar a Psohlavec málem zvýšil vedení Plzně, jenže brankář Pavlík stihl včas vyběhnout. O dvě minuty později se do šance dostával Fillo, který se snažil obejít i brankáře Pavlíka. Ten se ale přelstít nenechal a celou situaci zachránil.

Ve 30. minutě se osmělili také domácí, ale střela Cigánka minula bránu. A když se z trestného kopu neprosadil ani Dočkal, padla branka na straně druhé. Na 0:2 zvyšoval Šmejkal. Přímý kop Jarolíma se dostal ke Šmejkalovi, kterému se míč sice trochu zamotal na kopačkách, ovšem i v leže ho dokázal dopravit za záda Pavlíka. O poločase byl tedy stav zaslouženě 0:2.

V druhém poločase se do šancí více dostávali domácí, ale na víc než korigování výsledku již neměli. Střelu Jeslínka odvrátili hosté na roh a proti střele Kúdely se opět vyznamenala obrana hostí. Čáp palil nad a Jeslínek se ve vápně nedokázal po sérii kliček prosadit, snížení přišlo tedy až deset minut před koncem, když nejprve Dočkal napálil z přímého kopu zeď, ale z dorážky se již nemýlil a vymetl růžek Daňkovy branky. Na stavu se již nic nezměnilo a Plzeň si veze z Kladna tři body za výhru 1:2.

Autor: Michal Havlický / idnes.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele