27. kolo
27.04.2008 20:15 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Siad Most - Slovan Liberec 0:1

Anglicky ostrý fotbal nepostrádající šance přinesl pouhou jedinou branku. Most bude mít hodně práce, chce-li se udržet. Liberec si letos již pošesté odváží plný počet bodů ze soupeřova hřiště a probojoval se tak na šestou příčku.

Po gólu toužili od začátku více hosté a ve 3. minutě k tomu měl velmi blízko Smetana. Vysmýkl se ofsajdové pasti a brankáři udělal kličku, jenže oči zůstaly přibité na míči, který se mu poté zamotal mezi nohy a následnou střelu již odrazili doběhnuvší obránci. Míč se ovšem dostal pouze k Dočkalovi, který střelou zpoza vápna ještě provětral rukavice Svobody. V deváté minutě se opakovala chyba mostecké obrany a tentokrát Radzinevičius nezaváhal. Na hranici ofsajdu přebral centr, vyhrál souboj s obráncem a tvrdou střelou k tyči nedal brankáři šanci. Liberečtí pak přeci jen začali více bránit a to se jim málem stalo osudným. Pešír totiž zpoza vápna napálil míč, který prolítl kolem spojnice. Hauzrův skok by asi gólu nezabránil. Hned z protiakce mohl zvyšovat Smetana, ale z úhlu, prakticky z brankové čáry, nedokázal zamířit mezi tři tyče. Stejný hráč ve 25. minutě využil Dortova posunutí k proniknutí do vápna, ale po kličce mu střelu zblokoval Procházka. Hra se poté na nějaký čas uklidnila, i když tempo neopadlo, další šance přišla z brejku Liberce až ve 39. minutě. Dort přiťuknul Dočkalovi, kterému se na poslední chvíli do střely položil Gedeon a skluzem tak odvrátil na roh. Pět minut před koncem se z dálky do míče opět opřel Pešír a Hauzr musel vytáhnout skvělý zákrok proti střele do pravé šibenice.

Hned z první akce druhého poločasu mohlo být vyrovnáno, Pilařova hlavička ale mířila těsně vedle. Podobně si v padesáté minutě vedl na druhé straně Smetana. Střelec prvního gólu, Tomáš Radzinevičius, mohl otevřít skóre i druhé půle, sám před brankářem na šestnáctce zbrkle vystřelil a o metr minul. V 62. minutě dvakrát nepříjemně ale přesně do brankáře vystřelil Pilař. Nejdříve využil bojovnosti Trubily, který se do vápna dostal přes několik domácích a následně předložil Pilařovi, který střílel přes hráče. Podruhé to zkusil stejný hráč z dvaceti metrů a míč, který zaplaval, nadělal Hauzrovi potíže. Domácí se nadále nevzdávali, přízemní střelu umístil Pešír vedle levé tyče. A další šance Mostu, hosté nedokázali odvrátit roh a Webster se dostal k míči na malém vápně, ale Hauzr byl velmi blízko a nepotřeboval by ani výpomoc obránce, který do střely vložil nohu a zblokoval na roh. I když Liberec nehrál zase tak špatný fotbal, i nadále pokračovaly šance domácích. Čermák našel po přímém kopu Pilaře, jehož hlavičku skvělým zákrokem vytěsnil Hauzr. Ten byl v hlavní roli i v 82. minutě, nejprve nešikovně odvrátil míč pouze k Pešírovi, a ten ho zblízka napálil. Když na druhé straně nevyužil rychlého brejku Kerič, který se před brankářem ukličkoval, musel opět své schopnosti dokazovat liberecký brankář. Přímý kop z rohu vápna skvěle zatočil ke vzdálenější tyči Stožický, ale Hauzr byl dobře postaven a opět vyrazil. Na druhé straně opět unikal Kerič, tentokrát volil brzkou střelu, kterou pouze trefil Svobodu. Atraktivní konec tak gól nepřinesl.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele