27. kolo
27.04.2008 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FK Jablonec - Sigma Olomouc 2:0

Severočeši jasně ukázali, že do Gambrinus ligy patří a zaslouženým vítězstvím se zase o něco oddálili sestupovým vodám. Olomouc se naopak trápí a může být jen ráda, že body již má nahrané.

Užuž to vypadalo, že po dvaceti vteřinách půjdou Severočeši do vedení. Mladíček Necid totiž napřáhl z pětadvaceti metrů a rozezněl břevno. Uběhly dvě minuty a Valenta z malého vápna stejné břevno jen těsně přestřelil. V sedmé minutě přišla třetí, šťastná gólovka Jablonce. Chvíli před ní se srazili Onofrej a Valenta, oba byly ošetřeni za pomezní čárou. Druhý jmenovaný pak převzal míč z dálky vystřelil po zemi k pravé tyči, Škerle nešťastně tečoval míč na druhou stranu a Drobisz už nestihl zareagovat. Hosté pak vyrovnali hru, příležitost vyrovnat odmítl Bueno, když v dobré pozici trefil pouze Špita. Když nevyrovnal ani Rossi, jenž mířil nad, museli hosté děkovat Hudcovi, který zaskočil za překonaného Drobisze a z brankové čáry vykopl Žofčákův lob. Další šanci Sigmy zazdil Onofrej, Bajerův centr dokázal umístit jen doprostřed branky přesně do připraveného Špita. Na druhé straně musel vytasit skvělý zákrok Drobisz proti Necidově střele ze šestnácti metrů.

Druhý poločas začal podobně jako ten první skončil. Necid však tentokrát nad Drobiszem vyzrál. Po rychlém autu nejevili hostující obránci moc touhy po odebrání míče domácímu útočníkovi a ten se tak dostal do vápna. Po zemi přesně k tyči pak zvýšil domácí náskok. Gól sice diváky potěšil, nicméně také znamenal upadnutí kvality hry, Jablonci dvougólový náskok bohatě stačil a Sigma se za vyrovnáním nehnala. Ve vážnější šanci se ocitl až dvanáct minut před koncem hostující Bueno, jehož střelu z malého vápna dokázal Špit vyrazit na roh. To také bylo poslední, co stálo za to vidět a domácí si tak připsali tři body.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

doufam že Jablonec prohraje a sestoupí místo Bohemky a Kladna !!!

Reagovat
smazaný uživatel

no tak k sestupu bych ho zas nehnal ale jako sigma je sigma a nekdy se prohrat musi snad priste nam to vyjde a jablonec se snazi aby nesestoupil ale sestoupi proste horsi team

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele