25. kolo
13.04.2008 17:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

České Budějovice - 1. FC Brno 0:2

Zápas plný spíše sporných než gólových situací vyhráli Brněnští a vystřídali tak alespoň do večera na třetí příčce Baník. Jihočeské jarní trápení zatím očekávaný zvrat nenabírá.

Průměrný fotbal bez gólových šancí kvůli hrubě odchýlené mušce hráčů obou týmů pozvedával alespoň hlouček moravských fanoušků, kteří byli na celém stadionu jasně nejaktivnější. A tak z první vážnější šance, ve 33. minutě, padl gól. Kubáň vystřelil na domácí branku, míč zastavil Horejš rukou a rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu. K té se postavil Pavlík a Křížkovi nedal žádnou šanci. Po pěti minutách měli hosté blízko k druhé brance. Po rohu hlavičkoval Švejnoha, Křížek by na míč nedosáhl, ale Mašát na brankové čáře gólu zabránil.

Po hodině hry přišly i dvě příležitosti domácích. Plocek našel ve vápně Šímu, který z blízkosti hlavičkoval bez razance a Lejsal tak dokázal zakročit. V další šanci se opět ukázal Šíma, tentokrát střela za šestnáctkou vypadala mnohem lépe, jenže brněnský brankář vytáhl skvělý zákrok. Po šesti minutách na hřišti vzbudil emoce v jihočeských fanoušcích hostující Živný, penalta za údajnou ruku pískána nebyla a z poloviny zaplněný stadion dával najevo víru ve špatné rozhodnutí sudího. A Živný měl nohy i v další situaci, která se domácím divákům nelíbila. Vysunul totiž Večeřu, který stál na hranici ofsajdu a dostal ho tak společně s Wagnerem do brejku proti samotnému Křížkovi. Brněnský záložník si míč ponechal do doby, než Wagner doběhl do míst, odkud mohl zakončovat do prázdné brány, nahrál mu a bylo jasno. Emoce neudržel minutu před koncem domácí Svátek a po úderu loktem musel do šaten o chvíli dřív než ostatní.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

BRNO 4EVER!!! jestli chceme pohary tak strata bodu s 11. Budejovicemi nepripada v uvahu. Ted sme se dobre nadadili v Jablonci, kde sme to opanovali 3:0 a tak verim ve vyhru. Ten .... Banik jeste poradne potrapime. Hosi jedemmmmm

Reagovat
smazaný uživatel

Ale bez Trousila a Polácha to bude boj ... body sou nutnost, ale střed zálohy se nám sype ... :(

Reagovat
Devil

Brno

Reagovat
smazaný uživatel

Brno drží důležité 3. místo a překvapuje. Ale to je dobře.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele