22. kolo
22.03.2008 17:00 CET
3 : 0
(1:0)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - Viktoria Žižkov 3:0

Václav Svěrkoš dnes předvedl výtečný výkon korunovaný dvěma góly. Baník navíc hostům z Prahy nedovolil nic a zaslouženou výhrou se vrátili na třetí pozici. Žižkovští tak na vítězství z venku čekají od prvního kola i dále.

Převahu Baníku v úvodu málem zužitkoval ve dvanácté minutě Svěrkoš, když si elegantně patičkou obhodil na hranici vápna hostujícího obránce, ale trefil pouze pravou tyč Bartalského branky. Ostravané se nadále snažili být aktivnější, další šance se však dočkali až ve 34. minutě. Rajtoralovu střelu z dvaceti metrů vyrážel Bartalský na roh. Jenže uběhly pouze dvě minuty a žižkovští již na svou pasivitu doplatili. Magera si všiml za sebou stojícího Svěrkoše a přenechal mu přihrávku, ten se obtočil kolem pražských obránců a střelou k pravé tyči ze sedmi metrů překonal Bartalského. V poslední minutě zachránil hosty od další pohromy Labant, když v poslední chvíli zblokoval Magerovu přihrávku na úplně volného Svěrkoše.

Druhý poločas začal opět šancí domácích, Magera vyslal dalekonosnou střelu, která však nakonec zasáhla pouze pravou tyč. V 62. minutě se do brejku dostal Svěrkoš, přesně nahrál Rajtoralovi, který měl před sebou odkrytou branku a pohodlně zvýšil. Baník nemusel ani vyvíjet žádný velký tlak, ve druhém poločase mu stačila produktivita Svěrkoše, který 19 minut před koncem dostal hosty do kolen, když využil Otepkovy přesné přihrávky, vyhrál běžecký souboj s pražským obráncem a podél brankáře vsítil třetí gól Ostravy. V závěru se tak mohl po předlouhých dvaceti kolech dostat na trávník domácí Lukeš, kterého přivítaly ovace z tribun.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele