základní skupiny - skupina F, 3. kolo
26.10.2023 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Amine Gouiri (© AFP)

Mladíci z Rennes oškubali Trojlístky o všechny body. Řekové si zkomplikovali boj o postup

Fotbalisté Rennes dokázali ve třetím kole skupiny F Evropské ligy odvézt tři body z horké řecké půdy, když porazili 2:1 Panathinaikos. Tým známý pro svou práci s mladými hráči poslal do vedení 23letý Amine Gouiri po krásném centru stejně starého Enza Le Fée. Chvíli po výměně stran pojistil vedení hostů francouzský reprezentant do 21 let Arnaud Kalimuendo, jenž si na posledním srazu národního týmu připsal dva góly i asistence. Francouzský celek se v tabulce dostal před svého soupeře a vyhoupl se do čela skupiny.

Skupina F byla po dvou kolech velmi vyrovnaná a jejím lídrem byl se čtyřmi body Panathinaikos. Ten tentokrát přivítal na domácí půdě Rennes. Hosté nevstupovali do utkání v ideálním rozpoložení, jelikož třikrát v řadě prohráli a celkově od startu nové sezony okusili chuť vítězství pouze ve třech případech. Řekové naopak prožili o víkendu zajímavou situaci, jelikož jejich duel s Olympiakosem Pireus byl přerušen kvůli výtržnictví fanoušků soupeře.

Koeficientový konkurent českých týmů z Řecka inkasoval již v sedmé minutě. Mladý objev loňské sezony Ligue 1 Le Fée totiž načechral do vápna přesný centr, na jehož konci byla kopačka neomylného Gouiriho. O dalších osm minut později zahrozil znovu střelec první branky, tentokrát ale alžírský křídelník místo hostujících ochozů rozezvučil pouze břevno. Domácí však odmítli zůstat pozadu. Ve 24. minutě šly Trojlístky štěstí naproti z přímého kopu, pohledná rána Adama Gnezda Čerina ovšem ztroskotala na zkušeném Stevu Mandandovi.

Druhý poločas začal stejně jako ten první, brzkým gólem Rennes. Ten měl v 49. minutě na starosti Kalimuendo. Recept na úspěch proti defenzivě týmu z Atén očividně tkvěl v centrovaných balonech, jeden takový si pro svého kolegu přichystala ze standardní situace 21letá posila z Young Boys Fabian Rieder. Naději na bodový zisk vrátila domácím 61. minuta, kdy obránce Les Rennais fauloval ve vlastním vápně. S penaltou si věděl rady Fotis Ioannidis, když zpomaleným rozběhem zaskočil Mandandu. Navzdory vyrovnaným poměrům na hřišti se častěji dopracovali k nebezpečnému zakončení hosté, další branku již ale navzdory snahám obou jejich střelců nepřidali.

Rennes tak v Řecku uspělo a získalo velmi důležité tři body. V dalším kole se 9. listopadu uskuteční odveta, která se odehraje na francouzské půdě.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele