základní skupiny - skupina I, 3. kolo
19.10.2017 19:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Portugalská Vitória odjíždí z Marseille po těsné porážce

Portugalská Vitória v Marseille překvapila a velmi dobře začala. Ani rychlé vedení jí ale nepomohlo ke konečnému vítězství, protože domácím se povedlo utkání otočit ve svlj prospěch. Tým trenéra Rudiho Garcii spasily přesné trefy Lucase Ocampose a Maxima Lópeze.

Před utkáním bylo jasné, kdo je favoritem dnešního střetu v Marseille. V průběhu utkání o tom ale leckdo musel několikrát pochybovat, protože Vitória se ukazovala ve skvělém světle, zatímco domácím se často nedařilo. Silnější a zkušenější domácí celek se naopak ocital mnohokrát pod tlakem jednoduše hrajících Portugalců a v závěru mu pomohly jen výkony brankáře Mandandy.

Hosté se od začátku ukazovali jako ochotně kombinující celek, který nehodlá jen bránit. Ukázal to několikrát. Po centru se k hlavičce dostal hostující Rocha Jubal, jenže bránu přestřelil. Ihned poté měl práci také brankář João Miguel, který ale tvrdou ránu vyrazil do bezpečí. I díky tomu se jako první ujali vedení právě hosté. Po rychlém brejku se k centru dostal Ramos a zkušený útočník Rafael Martins vstřelil první branku utkání i své sezony!

Takovýhle vývoj domácí rozhodně nečekali a jejich fanoušci jim to dávali hlasitě najevo. Se stavem utkání začali domácí něco opravdu dělat až ve 28. minutě. Zato to stálo za to. Hosté vlastně domácím založili chybnou rozehrávkou útok sami. Ve vápně se balon dostal k volnému a nebráněnému Lucasi Ocamposovi, který potvrdil, že si na Marseille zvykl se vším všudy. Položil se do vzduchu, balon uklidil krásným kopem do sítě a srovnal.

Až na pár zbytečných a trochu ostřejších faulů jsme se ale dalších akcí v první půli nedočkali. Rozuzlení muselo přijít až po změně stran. Pracovat na tom začal primárně střelec první branky domácích, Lucas Ocampos, který se pokoušel o jednu střelu za druhou. Po hodině hry se po standardní situaci ve vápně dostal k míči Morgan Sanson, který si nejprve položil protihráče a prostřelil vše před sebou. Až na břevno, od něhož se balon odrazil!

Domácí zkoušei postupnou kombinaci i dlouhé centry do vápna soupeře, ale zdálo se, že nebude nic z toho fungovat. Portugalci velmi dobře bránili a kdy už jejich obrana padla, byl na místě brankář Miguel, který zasáhl. Marseille se nadále tlačila vpřed, jenže její tlak postrádal překvapivý moment nebo nápad.

Až v 76. minutě se domácí ochozy znovu dočkaly. K míči se po rychlé kombinaci dostal Maxime López, chvíli míč zpracovával a pak ho poslal přesně do míst, kam brankář Miguel nemohl doskočit! Marseille si konečně vzala vedení a otočila zápas.

Domácí nadále tlačili a nehodlali se smířit s náskokem jen jedné branky. K další střele se dostal domácí Valère Germain, ale s jeho pokusem si Miguel poradil. Horko bylo naopak na druhé straně, protože domácí brankář Mandanda musel v závěru likvidovat pohotovým zákrokem dvě velké šance. Ferreira ani z dorážky David Teixeira ale nebyli úspěšní a domácí se tak dočkali tří bodů.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
noustres

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele