semifinále - 1. zápasy
28.04.2016 21:05 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Na El Madrigal rozhodlo nastavení, Villarreal porazil Liverpool

První semifinálový duel mezi Villarrealem a Liverpoolem nabídl velmi vyrovnaný fotbal, s rovnocenným počtem brankových příležitostí na obou stranách. Nakonec si ale výhodu do odvety na Anfield Road povezou svěřenci trenéra Marcelina, v samém závěru totiž po krásné akci Soriana se Suárezem skóroval střídající Adrián López.

Do první vyložené šance se však dostal již po pěti minutách hostující Joe Allen. Velšský záložník využil centru Adama Lallany a z voleje prudkou střelou prověřil Sergia Asenja, který byl ale na místě a míč ukryl ve svých rukavicích. Poté už měl více práce Simon Mignolet.

Mozkem hry Villarrealu je kapitán Bruno Soriano, jenž svými nadýchanými pasy za obranu soupeře bohatě zásobuje agilní ofenzivní spoluhráče. Ve 12. minutě překvapivě rozehrál přímý kop, oslovil Roberta Soldada, ten ovšem z úhlu minul. O chvíli později to zpoza vápna zkoušel Tómas Pina a Mignolet musel předvést první těžší zákrok.

Žlutá ponorka vstoupila aktivně i do druhého poločasu a hned v jeho zárodku byl velice blízko gólu Cédric Bakambu, když si naskočil na centr Jonathana dos Santose od rohového praporku a rozezvučel tyč. Branková konstrukce zvonila i na opačné straně, po pěkné přihrávce od Milnera zakončoval Roberto Firmino a Sergio Asenjo vytáhl balón konečky prstů alespoň na tyč.

Pokud někoho dnešního utkání nezabavilo dle představ a na zápas se třeba ani nedodíval do konce, přišel o to nejlepší. Právě poslední minuty totiž nabídly několik zajímavých příležitostí a nakonec také celkové rozzuzlení. V 87. minutě dostal konečně ideální míč do běhu, jenomže tváří v tvář Mignoletovi neuspěl a osmadvacetiletý Belgičan si připsal opravdu vynikající zákrok.

Z následného protiútoku navíc mohl po zaváhání Denise Suáreze skórovat Alberto Moreno, z úhlu však Asenjovu svatyni minul. Rozhodnutí přinesla až druhá minuta nastaveného času. Soriano dalším parádním pasem našel Suáreze, talentovaný záložník se blýskl brilantním prvním dotykem, aby pak připravil střídajícímu Adriánovi gól na stříbrném podnose. Reds marně signalizovali ofsajd, za týden tak budou muset ve své svatostánku dohánět jednobrankové manko.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (519)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele