základní skupiny - skupina G
01.10.2015 19:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

SS Lazio - AS Saint-Étienne 3:2

Lazio zvládlo utkání Evropské ligy velmi dobře a hostující Saint-Étienne porazilo 3:2. Oba týmy se ve vedení střídaly a utkání nakonec bylo hodně vypjaté, protože hosté dohrávali dokonce v devíti lidech!

Na toto utkání fanoušci AS Saint-Étienne ještě dlouho nezapomenou. A není to myšleno zrovna v dobrém. Jejich miláčci vedli už po šesti minutách, kdy se trefil Moustapha Sall, ale ještě deset minut před koncem utkání prohrávali o dvě branky! Lazio otočilo vývoj zápasu díky trefám od Onaziho, Hoedta a Biglii. V závěru zápasu korigoval na konečných 3:2 Kévin Monnet-Paquet. Utkání hodně ovlivnily dvě červené karty, obě pak mířily pro hosty. Po půlhodině hry ji dostal Robert Berić a patnáct minut před koncem dostal druhou červenou kartu Moustapha Sall.

Domácí Lazio spoléhalo na brankáře Berishu, před kterým se činila čtveřice Basta, Hoedt, Maurício a Radu, o ofenzívu se starali Felipe Anderson, Stefano Mauri a Keita Balde Diao. Hosté vsadili na obrannou linii v podání Clerc, Bayal Sall, Perrin a Polomat, kteří bránili osvědčenou jedničku Ruffiera. O rozruch před domácí brankou se měli starat Roux, Berić a Hamouma.

Výtečný začátek se povedl francouzskému týmu, který se hned od úvodu vrhl na svého soupeře. A vyplatilo se mu to už po šesti minutách, když Hamouma poslal míč do vápna, kde se k němu dostal Moustapha Sall a brankář Berisha nestihl včas zakročit.

Hosté byli v úvodu jednoznačně lepší a připravovali si více brankových příležitostí. S tou další přispěchal Roux, který trefil hlavičkou ve vápně dokonce břevno! Po dvaceti minutách však bylo srovnáno, ačkoli si do té doby Lazio moc šancí nevypracovalo. Dlouhý míč před vápno dostal Felipe Anderson, který jej poslal před bránu. Tam jej obrana neodvrátila ideálně, takže z druhé vlny mohl pohodlně pálit Ogenyi Onazi a srovnal!

Po třiceti minutách nastal pro hosty začátek konce. Po faulu loktem do obličeje Maurícia dostal ihned červenou kartu Robert Berić, který tak poslal své kolegy do oslabení. Lazio dlouho nemohlo najít recept na obranu svého soka a ten se rozhodně nechtěl stáhnout jen do defenzívy. Krásný balon na Hamoumu vyslal Benjamin Corgnet a sledoval, jak Hamouma selhal pod tlakem obránce i celé situace. První poločas zakončil střelou mimo Stefano Mauri.

Nástup do poločasu s pořadovým číslem dvě se zase povedl domácím. Lucas Biglia rozehrál standardní situaci skvěle, když našel Wesleyho Hoedta. K němu se míč dostal i po chybě brankáře Ruffiera a mladý nizozemský stoper zakončil do prázdné brány!

Na delší dobu to také byla jediná zajímavá situace. Až dvacet minut před koncem dnešního klání se k míči dostal střídající Bahebeck, který krásnou ranou protáhl brankáře Berishu. Emoce na hřišti vřely a k vidění byla další červená karta. Moustapha Sall totiž zajel do útočníka Felipeho Andersona a sudí jej ihned vyloučil. Ihned poté přišel trest. Keita Balde totiž potáhl míč po straně a vypálil a brankář Ruffier míč jen vyrazil. Poblíž stál Lucas Biglia, který s přispěním obránce dostal míč do sítě!

Obrana Lazia ale přesto dala svému soupeři ještě jednu šanci na drama. Na dlouhý míč za obranu si zaběhl střídající Kévin Monnet-Paquet, který šanci využil dokonale. Technickým pokusem v podobě krásného obloučku přes brankáře Etrita Berishu dal hostům naději! Víc ale hosté nestihli a domů jedou s prázdnou.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, goal.com, onlajny.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
EverlastD

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Pasha

St. Etiennská klasika, 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele