1/16 finále - 1. zápasy
19.02.2015 19:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Turín FC - Athletic Bilbao 2:2

Hodně zajímavý zápas byl k vidění v Turíně. K utkání s tamními Býky zavítal Athletic a jeho postupové šance jsou nyní lepší než před utkáním. Vstřelil totiž na území svého soupeře rovnou dvě branky. Hosté vedli už od deváté minuty, ale díky dvěma brankám Maxiho Lópeze domácí otočili. Z výhry se ale radovat nemohou, neboť Carlos Gurpegi srovnal.

Zápas plný zvratů byl k vidění v Turíně. FC je ve velké pohodě a zdá se, že nalezlo kýženého střelce. I dnes se Maxi López dvakrát prosadil a to proti týmu ze španělské La Ligy, kde dříve sám působil. Nakonec ale ani jeho branky nestačily. Do zápasu nasadil Giampiero Ventura veškerá esa. Překvapení se zrodilo snad jen v útoku, protože namísto Fabia Quagliarelly se vedle Lópeze postavil mladý Josef Martinez. Hostující mužstvo spoléhalo na Oscara de Marcose, mladíka Iňakiho Williamse a Ikera Muniaína.

Na začátku utkání jsme se dočkali "malé domů", když brankář Herrerín chytil míč do rukavic po špatné nahrávce od spoluhráče, ale Maxi López razantní střelou hradbu těl nepřekonal. Obrana Turína ale o chvíli později udělala obrovskou chybu, když jednak nechala proniknout dva hráče soupeře do vápna a především když nechala úplně volného Iňakiho Williamse před bránou. Tomu tak stačilo počkat na "puntíku" na míč a dorazit jej do brány - 1:0 pro hosty.

Po pěti minutách se stejný hráč dostal do dalšího zakončení. Na rohu pokutového území se mu podařilo dostat k míči, připravit si ho na střelu a vypálit. Minul. O pouhé tři minuty už bylo na stadionu trochu veseleji, když se Turínu podařil skvělý a velmi efektivní protiútok. Cristian Molinaro se dostal ve sprintu k míči na straně, poslal před bránu skvělý centr a přihlížel tomu, jak si Maxi López připisuje vyrovnávací branku Turína!

Po půlhodině se málem prosadil také jeho útočný partner, ale Martinez hlavičkoval těsně nad. Granata hodně útočila pomocí centrů, takže brankář Herrerín se opravdu nudit nemohl. Tři minuty před koncem první půle domácí opět zahrozili, když Josef Martinez pálil po své akci. Míč ale zastavil blok obránců baskického celku. Ani ti už ale svému brankáři nepomohli o minutu později. Přetažený míč sebral se štěstím ještě na hrací ploše Matteo Darmian a nacentroval jej druhou nohou před bránu. Tam se do vzduchu pověsil Maxi López a přesně umístěnou hlavičkou otočil vývoj zápasu ve prospěch Turína!

Druhou půli začali aktivněji hosté. Neustále obléhali domácí branku, ale vlastně se k žádné větší akci nedostali. Naopak mohl z protiútoku udeřit Omar El Kaddouri, který se prokličkoval do vápna a vystřelil. Na svém místě byl ale brankář Herrerín, který si s jeho pokusem poradil. Poté už se na hřiště podíval Carlos Gurpegi. Domácí vyslali na hřiště zkušeného střelce Fabia Quagliarellu. Právě ten se dostal téměř okamžitě do zakončení, ale chybělo mu pár desítek centimetrů, aby trefil bránu. Následně se dvakrát dostal do ofsajdu.

Když ze hřiště odešel Maxi López a byl nahrazen Amaurim, jako by odešlo štěstí domácích. Jen o minutu později se totiž prosadil střídající Carlos Gurpegi. Ten byl sice zády k bráně, ale přesto se v hlavičkovém souboji "trefil" přesně - 2:2.

Vedení mohl zpátky na stranu domácího celku strhnout Fabio Quagliarella, který hýřil aktivitou, ale nakonec nemířil přesně. Sedm minut před koncem zápasu se dostal ke střele opět Carlos Gurpegi, ale jeho pokus zastavila branková konstrukce! Ve třetí nastavené minutě se do šance hnal Beňat Etxebarria, ale netrefil. Do odvety má ale lepší výchozí pozici právě jeho celek.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele