základní skupiny - skupina I, 3. kolo
23.10.2014 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

BSC Young Boys - SSC Neapol 2:0

V Bernu jsme se dočkali překvapení a smůla italských týmů v pohárech v tomto týdnu pokračuje. Favorit z Neapole totiž inkasoval dvě branky od Young Boys a radost svým fanouškům rozhodně neudělal.

Neapol se postupně zvedá a její systém začíná platit v Serii A i v Evropské lize. Ani úvod zápasu s Bernem nenaznačoval, že by se dnes mělo urodit nějaké šokující překvapení. Mladý útočník Duván Zapata měl představovat tank, který bude bourat defenzivu Young Boys, ale ta si s jeho schopnostmi poradila. Naopak to byli domácí, kdo se postarali o první rychlejší akci. Lecjaks se po nahrávce dostával k vápnu Neapole, ale nakonec se míče ještě dotkl, takže Bern nemohl využít ani rohový kop.

Ani obrana Partenopei nemohla mít bezproblémový den, protože o rozruch v jejím výsostném území se staral Hoarau. Jeho centimetrů se pokoušeli domácí využívat velmi často, ale Hoarau dvakrát po sobě těsně minul tyč. Hra Neapole často spočívá na rychlých a technicky dobře vybavených křídlech, které dnes představoval zejména Dries Mertens. Ten se pokoušel probít až k centru na Zapatu, ale obránci Young Boys si s jeho akcemi vždy poradili.

Soubojů mezi brankářem Rafaelem Cabralem a útočícím Hoarauem jsme dnes mohli vidět mnoho, ale vždy končily stejně - Cabral natahující se a následně vyrážející míč mimo tři tyče. Pět minut před odchodem hráčů do kabin se do šance dostala opět Neapol, když centr do vápna nejprve vyrážel brankář Mvogo, ale míč vyrazil jen před sebe. Naštěstí pro domácí tým se dokázal včas postavit a zlikvidovat také další zakončení.

Po akci Driese Mertense se Mvogo také musel natahovat, protože střela belgického rychlíka měla gólové parametry. Na smůlu mohli hosté žehrat po standardní situaci minutu po změně stran, když Ghoulam opět zamířil těsně nad. A to se týmu trenéra Rafaela Beníteze nevyplatilo, protože jen o pár minut později Neapol inkasovala. Další centr před bránu Rafaela Cabrala mířil opět na vysokého Guillauma Hoaraua, který se tentokrát dokázal prosadit. Kupodivu to ale nebylo hlavou, nýbrž velmi přesnou ranou k tyči.

Neapol se nevzdala a pokoušela se napravit si reputaci. Otěže zápasu měl vzít do rukou střídající záložník Marek Hamšík, který byl vpuštěn na hřiště místo nevýrazného Michua. Ani slovenský záložník se ale po hodině hry nedokázal prosadit, když z dobré vzdálenosti hlavičkoval vysoko nad. Sporný moment byl k vidění o pár minut později a znovu u toho byl Hamšík. Ten po kontaktu s obránci Bernu padl v jeho pokutovém území, ale sudí žádný nepovolený zákrok neviděl.

S přibývajícím časem se šance Neapole na zvrat krátila, takže se trenér Benítez rozhodl poslat na hřiště své eso - Josého Callejóna, který patří k nejlepším hráčům italské ligy na svém postu. A právě Callejón se mohl stát hrdinou utkání, jenže jeho branka pro ofsajd nemohla být uznána. Obránci Young Boys Bern si neoddychli ani poté, co se na hřiště dostal střídající Gonzalo Higuaín. Argentinský střelec ale nebyl největší hrozbou pro brankáře Mvoga, protože do další velké šance si nabíhal Dries Mertens. Belgičan často alternující za Lorenza Insigneho ale míč nezkrotil.

A musel nejspíš hodně litovat, protože v nastaveném čase se Young Boys prosadili ještě jednou. Leonardo Bertone neváhal ani na moment a po skvělém náběhu přesnou ranou k tyči pojistil vedení svého týmu. Neapoli už nezbývaly síly, došel jí také čas, takže prohrála s domácím Bernem a odjíždí bez bodů.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 prekvapko

Reagovat
smazaný uživatel

oprava 2:2

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...1:2

Reagovat
smazaný uživatel

totalni podceneni soupere...jsem videl tu sestavu...to nemohlo vyhrat ani proti B tymu

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Pasha

2:2

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
stuff

skoda, bol by to pekny gol

Reagovat
mastakillah

už tobo tlusťocha vyhoď !!! A Higuaína mu přibal na cestu. To je hnus co hrajeme

Reagovat
olis

uz padaj dopice ty tlsy vymyvac mozgov, takto rychlo znicit klub sa len tak lahko neda, este Mourinho by sa na neho chytal

Reagovat
Woods

neviem co sem tahas Mourinha.... porovnavat jedneho s najlepsich trenerov sveta kt mal uspechy vsade kde prisiel s tym tlstym bravciakom chce guraz....

Reagovat
olis

pre mna su obidvaja sasovia, nic viac, u mna su najlepsie trenery sveta uplne iny ludia

Reagovat
Woods

RAFA BENITEZ RAFA BENITEZ

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele