Tévezův přestup do Brazílie ztroskotal

20.07.2011, 09:57
Aktuality
Vysněný návrat Carlose Téveze do Jižní Ameriky se neuskuteční. Transfer do Corinthians na poslední chvíli ztroskotal, ačkoliv vše vypadalo velice nadějně. Brazilský klub ale nakonec z jednání vycouval a prohlásil, že nebyl dostatek času, aby přestup uzavřel přes skončením brazilského přestupové okna...

Původně manažer Citizens Roberto Mancini hlásil, že se klub dohodl s Corinthians na čtyřicetimilionovém odstupném, ale to rázem v Brazílii odmítli a nyní jednání definitivně skrečovali. V největší jihoamerické zemi se přestupní okno uzavřelo dnes, ve středu 20. července (čtvrtek 5:00 našeho času), a přestup Téveze se už nestihl "uvařit". Corinthians nicméně neztrácí zájem a argentinskou hvězdu by rádi přivedli v lednu.

V létě už to ale nevyjde. "Vedení Corinthians tímto způsobem oficiálně oznamuje, že nebylo možné přivést argentinského útočníka Carlose Téveze," stojí v prohlášení brazilského mužstva. "Po zjištění detailů celého procesu jsme zjistili, že je potřeba k dovršení transferu více času než do středy (brazilského času - pozn. red.), kdy se uzavírá přestupové okno," zdůvodňují situaci Corinthians.

"Uvědomujeme si, že fanoušci sní o tom mít takového hráče v Corinthians a my se pokusíme ho přivést v nejbližší budoucnosti," stojí rovněž v prohlášení.

To znamená, že v lednu by se mohli Corinthians o Téveze skutečně znovu pokusit, jenže problém by mohl být v tom, že to není pro City ani Téveze příliš vítaná varianta. Tévez chtěl totiž domů za rodinou okamžitě a také Citizens se již připravovali na život bez něj. Problémem nicméně je, že málokterý další klub za Argentince nabídne 40 milionů liber, navíc z Jižní Ameriky.

Pokud ovšem odchod Téveze z Eastlands nevyjde, vyvstává další otázka - pokusí se Roberto Mancini přivést z Atlétika Sergia Agüera? Ten byl původně míněn právě jako náhrada za svého krajana, ale kdyby Tévez v týmu zůstal, pravděpodobně by pro Kuna nezbylo místo.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (412)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele