U mě skončil, oznámil Mancini poté, co Tévez odmítl nastoupit. Hráč to odmítá

28.09.2011, 08:48
Aktuality
Carlos Tévez si v Manchesteru City zadělal na pořádné problémy. Manažer Citizens Roberto Mancini ho chtěl ve včerejším utkání Ligy mistrů na půdě Bayernu Mnichov za nepříznivého stavu 0:2 poslat na hřiště, aby podpořil útok, jenže to argentinský útočník odmítl. Mancini po zápase prohlásil, že u něj Tévez skončil...

Do konce zápasu zbývalo 35 minut a Manchester City prohrával s Bayernem 2:0. Mancini hodlal do Allianz Areny vpustit Carlose Teveze, aby rozhýbal statický útok, ale dočkal se nečekané odpovědi. Tévez odmítl nastoupit.

"Pokud by bylo po mém, už by nebyl v týmu. U mě skončil. Pokud se chceme zlepšovat, Carlos s námi nemůže hrát," pronesl po zápas rezolutně Mancini, jenž si před inkriminovaným momentem u postranní čáry s Tévezem a asistentem Davidem Plattem něco vášnivě vysvětloval.

"Chtěl jsem celou situaci uklidnit a poslal Carlose Téveze na hřiště. On ale odmítl nastoupit. Co jsem mu řekl, je mezi mnou, jím a týmem, ale jsem z toho opravdu zklamaný, protože to je Carlos. Já rozhoduju o střídáních," pokračoval italský manažer, jehož tým nakonec prohrál 2:0 a po dvou zápasech má ve skupině jen jeden bod.

"Tohle je hodně špatná. Je důležité, aby hráč pomáhal týmu, tohle je nemyslitelné. V příštích dnech si o tom promluvíme s předsedou. Umíte si představit, že by tohle udělal některý hráč Bayernu, Milánu nebo Manchesteru United?" ptal se řečnicky naštvaný Mancini, jenž měl s Tévezem během jeho působení už několikrát velkou trpělivost.

"Tévez se nejprve odmítl rozcvičovat, pak odmítl i nastoupit. Pokud hráč dostává hodně peněz za to, aby hrál za Manchester City, nemůže nikdy odmítnout nastoupit. Nemohu akceptovat hráče, který odmítne naskočit," dodal Mancini.

Celou situaci ovšem vzápětí mírnil sám Tévez, jenž Manciniho tvrzení, že by odmítl nastoupit, popřel. "Na lavičce došlo k určitému zmatku a já věřím, že můj postoj byl jen nedorozuměním," prohlásil argentinský útočník, jenž také podotkl, že pro Manchester City dělal vždy to nejlepší.

"Chtěl bych se omluvit všem fanouškům Manchesteru City, se kterými jsme měl vždycky skvělý vztah, za všechna nedorozumění, co se v Mnichově stala," žehlil situaci Tévez. "Vědí, že když jsem na hřišti, vždycky do toho dávám všechno. V úterý jsme v Mnichově absolvoval rozcvičení a byl připraven nastoupit," vyvrací Manciniho slova jeho svěřenec.

"Není teď správný čas na to, abych zabíhal do detailů, proč se to stalo, ale přeju si, aby všichni věděli, že jsem nikdy neodmítl nastoupit. Také v budoucnu jsem připraven hrát kdykoliv mi bude řečeno," dodal Tévez a opět rozdmýchal oheň napětí.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (339)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele