Tévezova budoucnost závisí na jeho rodině, říká agent

05.06.2011, 11:51
Aktuality
Agent Carlose Téveze Kia Joorabchian se nechal slyšet, že argentinský kanonýr zůstane v Manchesteru City, pokud se na sever Anglie přestěhuje i jeho rodina. Elitní forvard se svými zaječími záměry netají, rád by totiž své kroky nasměroval zpět do své rodné Argentiny.

Hlavním důvodem je právě absence rodiny, kterou má Tévez v Jižní Americe. O přestup žádal již v zimě loňského roku a stejné přání vyslovil i před letním přestupním období. Joorabchian však věří, že případný přesun hráčových nejbližších do Anglie by mohl celou situaci vyřešit. "Carlos je velký hráč a logicky přitahuje zájem velkých klubů," uvedl íranský agent.

"Ale letošní sezona mu v Manchesteru City vyšla skvěle a je s aktuálním rozpoložením klubu spokojen, nicméně domů ho táhne jiná než fotbalová stránka. Vše záleží na jeho rodině, pokud by neměli výhrady ke stěhování do Manchesteru, byla by zde velká šance na Carlosovo setrvání," míní Joorabchian.

Tévez podle svých slov dostal nabídku na prodloužení smlouvy už v prosinci 2010, avšak odmítl. "Na konci sezony jsem pak obdržel další nabídku, ale v současné chvíli nemohu nic slíbit. Nevím, zda ji přijmu," prohlásil Tévez. Jeho další slova pak potvrdila myšlenku jeho agenta. "Žádné peníze, drahá auta nebo životní styl vám nevynahradí moment, kdy opouštím své dvě dcery a mířím na letiště. Myslíte, že peníze vynahradí všechno? Ne, nevynahradí nic. Lidé se domnívají, že bych měl být šťastný, ale to nejcennější - čas s dcerami a rodinou - si koupit nemohu," vysvětlil Argentinec.

Citizens se poprvé v historii probojovali do Champions League a klíčem k úspěchu v ní by podle mnohých měl být právě Tévez. Stejný názor sdílí i Argentincův spoluhráč Adam Johnson. "Carlos nás často táhne svými góly a výkony kupředu, některé jeho branky nebo i kousky, které předvádí na tréninku jsou neuvěřitelné. Je to nejspíš nejlepší hráč, se kterým jsem měl tu čest nastupovat," chválí 27letého fotbalistu Johnson.

"Doufám, stejně jako fanoušci, že se ho klubu podaří udržet, protože bude naším nejdůležitějším článkem v příští sezoně, v níž si poprvé zahrajeme i Ligu mistrů," těší se mladý Angličan. "Nahradit ho by byl téměř nadlidský úkol. Na světě běhá asi pět nebo šest útočníků, kteří dokáží nastřílet velké množství branek v nejlepších soutěžích a my máme jednoho z nich," dodal křídelník Manchesteru City.

Autor: Marek Ustohal / skysports.com

Komentáře (330)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele