Souhrn kvalifikace o postup na MS 2018 - sobota 25.3.

25.03.2017, 20:00, aktualizováno 25.03.2017, 22:45
Komentáře a souhrny
Portugalsko nemělo problém s Maďarskem, roli favorita zvládli i Francouzi v Lucembursku. Hůře už se vedlo Nizozemcům, kteří jedou s prázdnou z Bulharska, Belgičané zase doma s Řeckem zachraňovali pouze remízu. Tříbodový zisk mohou oslavit Bosna a Hercegovina, Švédsko a stále stoprocentní Švýcarsko...
Skupina A

Bulharsko - Nizozemsko 2:0

25.03.2017 20:45

Góly: 5. Spas Delev, 20. Spas Delev

Překvapivý výsledek přinesl jeden ze sobotních zápasů kvalifikace na mistrovství světa v Rusku. Bulharsko si před domácím publikem vyšláplo na favorita z Nizozemska, který tak bude mít co dělat, aby mu po neúčasti na francouzském mistrovství Evropy neutekl další významný turnaj.

Vše začalo už v páté minutě, když se v šestnáctce prosadil Delev, jenž si poradil s nedůrazně bránícím Nizozemcem De Ligtem.

O čtvrt hodiny později se stejnému hráči povedlo vstřelit gól znovu. Znovu u toho byl stejný hráč hostí, jenž Delevovi dal dostatečný prostor ke střele, jenž skončila za zády nizozemského gólmana a Bulhaři vedli po dvaceti minutách hry už o dvě branky.

Těsně před koncem první půle pak přišla první vážnější akce hostujícího mužstva. Ve čtyřicáté čtvrté minutě přihrával do šestnáctky Klaassen na Baase Dosta, bývalý hráč Wolfsburgu a současný kanonýr portugalské ligy však balon poslal vedle pravé tyče.

Další příležitost alespoň na snížení skóre přišla až po návratu z kabin. V padesáté osmé minutě se povedenou střelou prezentoval Promes, jeho pokus však gólman domácích vyrazil na rohový kop. O čtyři minuty později tu byla další příležitost dua Klaassen - Dost, tentokrát si však oba jmenovaní role vyměnili a do zakončení se dostal útočník Ajaxu Amsterdam. Mihajlov však zasáhl a stále mířil k čistému kontu.

To se nakonec bulharskému brankáři podařilo udržet a domácímu mužstvu se tak v Sofii podařilo favorizované Nizozemce porazit 2:0 a připsat si cenné tři body do tabulky.

Více informací k zápasu

Lucembursko - Francie 1:3

25.03.2017 20:45

Góly: 34. Aurélien Joachim (pen.) - 28. Olivier Giroud, 37. Antoine Griezmann (pen.), 77. Olivier Giroud

Stříbrný tým z domácího mistrovství Evropy Francie zavítala do Lucemburska, aby sehrála další duel kvalifikace na ruské mistrovství světa s místním outsiderem, jenž zatím získal jediný bod. Naopak galští kohouti jsou na čele skupiny před druhým Švédskem.

První branku zápas přinesl ve dvacáté osmé minutě, když se v šestnátce prosadil forvard londýnského Arsenalu Olivier Giroud. Vedení však favoritovi z Pyrenejského poloostrova moc dlouho nevydrželo, už o šest minut později bylo zásluhou lucemburské branky srovnáno.

O gól na 1:1 se postaral Aurélien Joachim, jenž proměnil pokutový kop, který byl odpískání ve prospěch Lucemburska po faulu Blaise Matudiho na da Motu. Ten poslal míč na opačnou stranu, než kam se vydal Hugo Lloris, a fanoušci místního mužstva tak mohli propuknout v nadšení.

To však domácím vydrželo pouhé tři minuty. Pak se stal tentokráte smutným hrdinou okamžiku ten, jenž svému týmu před malou chvílí penaltu zařídil - nyní ale da Mota naopak ve svém pokutovém území fauloval Sidibého a rozhodčí byl stejně nekompromisní, jako o tři minuty dříve na druhé straně hřiště.

Míč si na penaltu postavil Griezmann a byť gólman domácích jeho střelu vystihl, proti razantní střele útočníka Atlétika Madrid neměl nárok. Na poločas tak šly oba týmy za stavu 2:1 pro hosty z Francie.

Definitivně o vítězství favorita rozhodl v sedmdesáté sedmé minutě Benjamin Mendy. Ten dostal parádní balon od Kantého a poslal před bránu parádní centr. Na ten si naskočil obvyklý podezřelý Olivier Giroud a druhým gólem v utkání završil skóre na 3:1.

Více informací k zápasu

Švédsko - Bělorusko 4:0

25.03.2017 18:00

Góly: 19. Emil Forsberg (pen.), 49. Emil Forsberg, 57. Marcus Berg, 77. Isaac Kiese Thelin

Další utkání kvalifikační skupiny A na mistrovství světa ve fotbale hostilo Švédsko. Ve Stockholmu přivítalo celek Běloruska a v zápase bylo jasným favoritem. To se ostatně začalo potvrzovat už od úvodních minut.

Už v osmnácté minutě se dostal do šestnáctky s míčem Berg a Šitov neměl jinou možnost, než domácího fotbalistu stáhnout k zemi. Tento střet posoudil sudí jako nedovolený a ukázal na značku pokutového kopu. Míč si k exekuci penalty postavil Emil Forsberg a poslal balon do levého horního rohu branky hostí.

Gólman Harbunow sice vystihl směr střely a dokonce si na balon sáhl, střela talentovaného křídelního hráče německého Lipska však byla natolik prudká, že proti ní brankář Běloruska nic nezmohl a domácí šli do vedení.

O sedm minut později mohl vedení Švédska navýšit Jimmy Durmaz, když velmi solidně pálil z přímého kopu. Jeho rána však skončila pouze na pravé tyči běloruské brány. Druhý gól Švédska tak přišel až po návratu z poločasové přestávky, na kterou se šlo za stavu 1:0.

Ve čtyřicáté deváté minutě přidal druhý gól Švédska stejný hráč, který proměnil i desítku - Emil Forsberg tentokrát vypálil z hranice vápna a balon nedokázal brankář hostí zachytit a ostudně mu prošel až do sítě.

Třetí gól přišel o sedm minut později. V souboji o balon mezi Markusem Bergem a běloruským gólmanem byl úspěšnější švédský hráč, který poslal míč do brány. Je ale otázkou, zda míč skutečně překročil v momentě, kdy ho hostující bek odkopával, brankovou čáru. Gól byl ale každopádně sudím uznán.

Čtvrtý hřebíček do běloruské rakve přišel v sedmdesáté osmé minutě, kdy Hiljemark našel přihrávkou Thelina a tento hráč, jenž na hřiště přišel coby střídající, pak tváří v tvář Harbunowovi uspěl.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Francie541010:313
2.Švédsko531110:310
3.Bulharsko53028:109
4.Nizozemsko52128:67
5.Bělorusko50232:102
6.Lucembursko50146:121
Skupina B

Portugalsko - Maďarsko 3:0

25.03.2017 20:45

Góly: 32. André Silva, 36. Cristiano Ronaldo, 65. Cristiano Ronaldo

Reprezentanti Portugalska potvrdili úlohu jasného favorita proti Maďarsku a přehráli ho celkem hladce 3:0. Úhlavní postavou byl opět hvězdný Cristiano Ronaldo, který skóroval dvakrát. Domácí výběr tak má po polovině soutěže na kontě jen jednu porážku se Švýcarskem a hned čtyři vítězství, v tabulce je na druhé pozici s dvanácti body o tři právě za Švýcarskem. Maďaři se udrželi na třetí příčce se sedmi body, účast na MS se jim ale vzdálila.

Domácí rozhodli o svém tříbodovém zisku v prvním poločase, kde skórovali během pěti minut hned dvakrát. Po úvodní seznamovací půlhodině zužitkovali první vážnější příležitost, do listiny střelců se zapsal André Silva. Ten využil přímočaré kombinace a finální přihrávky Raphaëla Guerreira z levé strany, před poloprázdnou brankou nezaváhal a z pěti metrů dopravil balón snadno po zemi do sítě.

Za necelých pět minut zvýšil vedení favorita již zmiňovaný Ronaldo. Třicetiletý špílmachr španělského Realu Madrid napřáhl po přihrávce od Silvy z hranice pokutového území a jeho tvrdá, zároveň naprosto přesná střela, zapadla k bližší tyči mimo dosah skákajícího brankáře Gulácsiho. Stejný hráč se pokusil o elegantní zakončení zhruba pět minut před přestávkou, nicméně po jeho vystřižených nůžkách dobře zasáhl připravený Gulácsi.

Po změně stran Portugalci stále režírovali hru, soupeře nepouštěli ke svému brankáři a definitivní pojistku přidali v 65. minutě. Svůj čtyřiapadesátý gól v reprezentačním áčku vsítil právě Ronaldo, jenž se postavil k přímému volnému kopu před levým rohem pokutového území a jeho skákavý pokus z dvaceti metrů zapadl přímo ke vzdálenější tyči, Gulácsi neměl ani tentokráte žádnou šanci na úspěch.

Ve zbývajících minutách se duel z obou stran spíše dohrával. Houževnaté Maďarsko se sice snažilo výsledek alespoň korigovat, jenomže k brankáři Patríciovi se ani nepřiblížilo. V červnovém zápase bude plnit úlohu jasného favorita na půdě outsidera z Andorry a může oživit naději na postup. Portugalsko zavítá do Lotyšska a nic jiného než jeho tříbodový zisk se očekávat nedá.

Více informací k zápasu

Andorra - Faerské ostrovy 0:0

25.03.2017 18:00

Góly: -

Utkání dvou outsiderů kvalifikační skupiny B nabídl v sobotu večer stadion Estadi Nacional v hlavním městě Andorry. Domácí celek, jenž dosud v kvalifikačním zápolení nezískal jediný bod a krčil se tak u úplného dna své skupiny, tu přivítal Faerské ostrovy.

Ty v dosavadní fázi kvalifikace nasbíraly body čtyři a v případě očekávané prohry Maďarska proti Portugalska se mohly v případě zisku tří bodů proti Andoře na osmifinalistu loňského mistrovství Evropy v tabulce dotáhnout.

V deváté minutě si chtěl hostující Edmundsson vykoledovat penaltu pro svůj celek, když šel v šestnáctce k zemi. Sudí však poznal, že se jednalo o pouhou simulaci, a namísto nařízení pokutového kopu si tak za svůj herecký výkon hráč Faerských ostrovů vysloužil pouze postih v podobě udělení žluté karty.

V minutě třicáté šesté se už stejný hráč blýskl v lepším světle a mohl dostat svůj tým do vedení. Do rozehraném rohovém kopu se právě Edmundsson dostal k balonu a došel s ním až do šestnáctky, kde se odhodlal ke střele, ta však skončila pouze na rukavicích gólmana Andorry.

Joán Símun Edmundsson si pověst muže zápasu udržel až do úplného konce. V sedmdesáté čtvrté minutě v souboji uprostřed pole naprosto zbytečně poslal k zemi podražením protihráče, za což po zásluze viděl od rozhodčího druhou žlutou kartu a poslal tak svůj tým na zbývajících šestnáct minut plus nastavení do deseti. Andoře se však ani proti deseti lidem skórovat nepodařilo, a utkání tak skončilo bezgólovou remízou 0:0.

Více informací k zápasu

Švýcarsko - Lotyšsko 1:0

25.03.2017 18:00

Góly: 66. Josip Drmić

Švýcarsko zvládlo domácí duel s Lotyšskem a díky třem bodům odskočilo druhému Portugalsku. Proti hostům se v Ženevě ale docela trápilo a rozhodnout musela jediná branka útočníka Josipa Drmiće. Jeho radost byla o to větší, že byl na hřišti před vstřelením gólu pouhé dvě minuty.

Švýcaři se s Lotyšskem dost trápilo, třebaže vytáhlo s plnou polní. V jeho sestavě jsme od začátku našli jména jako Sommer, Lichtsteiner, Schär, Shaqiri, Xhaka, Mehmedi nebo Seferović. Jen lavička zbyla na Lacroixe, Widmera, Bürkiho nebo právě Drmiće. Lotyšsko se dnes spoléhalo především na brankáře Vaninse a útočníka Šabalu, jiné hvězdy k dispozici již delší dobu nemaje.

Od prvních minut samozřejmě domácí tlačili svého soka, ale jejich snahy končily velmi často u vápna, popřípadě je pokazila nepřesná nahrávka. Jako při sprintu Stephana Lichtsteinera, který dostal parádní pas, který však před brankářem Vaninsem nezpracoval ideálně. O pár minut později Shaqiri výborně uvolnil Mehmediho ke střele, ale jeho pokus Vanins dokázal zblokovat. Dorážející Seferović rovněž štěstí neměl.

Ke střele zpoza vápna se pak dostal také záložník Blerim Džemaili, ale s jeho ránou si Vanins taktéž poradil. Na druhé straně ukázali Lotyši, že umí také solidně zahrozit. Šabala hlavou sklepl nakopávaný centr za obranu, kde mohl jít Ikaunieks sám. Jenže balon si v rychlosti moc předkopl a obránce Schär celou akci skluzem zmařil. Pět minut před koncem se domácí usadili u vápna hostí a nejprve pálil Shaqiri.

Jeho rána byla zablokována a dorážející záložník Xhaka pálil těsně nad! Rovněž po změně stran jsme mohli sledovat podobný herní projev. Moubandje z levé strany centroval do velkého vápna, kde si míč vzal Xherdan Shaqiri a pálil po zemi. Vanins byl na tuto variantu připraven. Mehmedi se o pár minut později uvolnil po levém kraji k průniku do vápna a vypálil, ale mířil dost vedle brány.

V 65. minutě se trenér Petković odhodlal ke střídání a měl hodně šťastnou ruku. Útočník Josip Drmić byl na hřišti dvě minuty, když si naběhl do vápna a rohový kop rozehraný přes Džemailiho s Mehmedim poslal přesnou hlavou mimo dosah brankáře Vaninse - 1:0 pro domácí Švýcary a Vanins byl konečně pokořen!

Od té doby se hostující Lotyšsko sice více snažilo, neb nemělo co ztratit, ale kvalita i výsledek byly jednoznačně na straně domácích. Další střídající domácí hráč, Remo Freuler, zkusil vystřelit přízemní střelou, jenže mířil vedle. Domácí spálili ještě jednu velkou šanci v závěru. Drmić se po levém kraji výborně uvolnil a přihrávkou do běhu oslovil Zubera, který ještě vylepšil pozici pro Džemailiho. Ten však mířil z penalty nad!

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Švýcarsko550010:315
2.Portugalsko540119:312
3.Maďarsko52128:67
4.Faerské ostrovy51222:85
5.Lotyšsko51042:93
6.Andorra50141:131
Skupina H

Belgie - Řecko 1:1

25.03.2017 20:45

Góly: 89. Romelu Lukaku - 46. Konstantinos Mitroglou

Belgičané nedokázali potvrdit úlohu jasného favorita proti konkurenčnímu Řecku a nakonec byli rádi, že alespoň v samém závěru vyrovnali proti oslabenému soupeři na konečných 1:1. V tabulce skupiny H zaznamenali svou premiérovou ztrátu, i tak se nacházejí na vedoucí pozici se třinácti body o dva body právě před Řeckem. To si i po pěti odehraných zápasech udrželo neporazitelnost a zatím předvádí skvělé výkony.

Úvodní půlhodina nebyla, co se týče diváckého pohledu, příliš zajímavá. První šance se zrodila ve 31. minutě, kdy po přízemním centru z levé strany zakončoval patičkou z rohu brankového území Fellaini a brankář Kapino fantastickým zákrokem jednoruč odvrátil balón na rohový kop. Řecko mělo naprosto skvostný vstup do druhého dějství a do vedení se dostalo ve 46. minutě, kdy se prosadil tradiční hostující kanonýr Konstantinos Mitroglou.

Ten po ukázkovém pasu za obranu od Panagiotise Tachtsidise zachoval ve stoprocentní gólové možnosti chladnou hlavu a zkušeně z deseti metrů zamířil přesně ke vzdálenější tyči. Hosté od této chvíle vytvořili hluboký obranný blok, situaci si výrazněji zkomplikovali v 65. minutě. Tachtsidis totiž naprosto zbytečně došlápl přihrávajícího obránce Alderweirelda, německý rozhodčí Brych mu bez váhání udělil druhou žlutou a vzápětí červenou kartu.

Belgičané byli blízko k vyrovnání zhruba dvacet minut před koncem, kdy se po zablokované standardní situaci odrazil míč k Mertensovi a proti jeho tvrdé střele musel skvěle nohou zasáhnout Kapino. Řecko i v deseti až téměř do konce bránilo nejtěsnější náskok, ale nakonec inkasovalo v 89. minutě. Po pasu Mertense z levé strany si zpracoval balón na prsa forvard anglického Evertonu Romelu Lukaku a z první z otočky pálil přesně k bližší tyči.

V první nastavené minutě mohl současný nejlepší střelec Premier League otočit vývoj, proti jeho hlavičce ze sedmi metrů fantasticky zasahoval Kapino. V páté nastavené minutě se zrodil ještě jeden zajímavý moment, když byl po druhé žluté kartě vyloučen Georgios Tzavellas a hosté tedy dohrávali duel v devíti, zisk bodu pro ně má cenu zlata.

Více informací k zápasu

Kypr - Estonsko 0:0

25.03.2017 18:00

Góly: -

Kypr se s Estonskem rozešel bez branek a v nepříliš pohledném utkání si zajistil jen bod. Oba týmy tak zůstávají dost daleko od teoretické možnosti postoupit z druhého místa.

Pokud jste dnes odpoledne chtěli vidět kvalitní fotbal s obrovským nasazením a množstvím akcí, asi jste si tento zápas nepustili. A dobře jste udělali, protože z Nikósie museli fanoušci odcházet značně nespokojení. Ne snad proto, že by jejich týmy bojovaly o finále nebo první místo, tato naděje nikdy nepatřila k reálným. Spíš proto, že se hrál opravdu pomalý a nudný fotbal, který nikoho potěšit nemohl.

První šance utkání počkala až do desáté minuty. Demetris Christofi si z pravého kraje nevedl míč až do vápna a střelou na zadní tyč se pokoušel obstřelit brankáře Aksalua, který však vytáhl parádní zákrok a míč vyrazil! Kypr byl v prvních dvaceti minutách jednoznačně aktivnější, ale z velké části za to vděčil obrovské pasivitě hostujícího týmu, který hrál nekoncentrovaně a velmi opatrně.

Až po půl hodině hry se Marios Stylianou dopustil faulu, hosté rychle rozehráli na Zenjova a ten si míč dobře zpracoval. Nejenže zpracoval, ale ještě se prodral ve vápně do zakončení a naneštěstí pro hosty trefil jen břevno! Obrovskou šanci spálil po chybě na druhé straně útočník Grigoris Kastanos, ke kterému se dostal špatně odvrácený balon a Kastanos z druhé vlny pálil jen těsně vedle!

Pár minut po změně se lépe hrající Kypr konečně dočkal branky, jenže jeho radost neměla dlouhého trvání. Nestoras Mitidis si výborně zpracoval míč v pokutovém území a podařilo se mu prostřelit estonského brankáře, jenže střílel z ofsajdu. Takže jeho branka správně platit nemohla. Estonci hrozili především díky rychlosti a dravosti Zenjova, který však byl na vše sám.

Domácí málem zahrozili ze standardní situace. Grigoris Kastanos rozehrál velmi nebezpečný rohový kop, který hlavičkoval Mitidis. Jenže mířil jen do míst, kde byl brankář Aksalu. Největším smolařem utkání byl jednoznačně mladý útočník italské Pescary Kastanos. K němu se dostal balon také krátce před koncem utkání, ale ani tento centr Kastanos netrefil. Místo do sítě jej napálil do prvního obránce před sebou.

Více informací k zápasu

Bosna a Hercegovina - Gibraltar 5:0

25.03.2017 18:00

Góly: 4. Vedad Ibišević, 43. Vedad Ibišević, 52. Avdija Vršajević, 56. Edin Višća, 90+4. Ermin Bičakčić

Bosna a Hercegovina splnila svou úlohu a povinné tři body jsou její. Dnes se jej obětí stal maličký Gibraltar, který dostal hned pět branek. Domácí sice hráli bez nejlepšího útočníka kádru Edina Džeka, ale jeho absence jim moc nevadila.

Tak trochu tréninkové utkání čekalo na hráče Bosny a Hercegoviny, i když se před jeho startem vyjadřovali soupeři pochvalně. Z houževnatosti Gibraltaru ale nakonec nic nebylo a hosté si domů odvážejí další výprask. O dvě branky se postaral útočník Vedad Ibišević, po jedné přidali také Avdija Vršajević, Edin Višća a Ermin Bičakčić, který korunoval ofenzivní představení domácích v samém závěru.

Na branku Gibraltaru, kterou dnes hájil Deren Ibrahim, se valil jeden útok za druhým. Hned ve čtvrté minutě z toho byla první branka zápasu, protože zkušený zakončovatel Vedad Ibišević si na pravé straně šestnáctky parádně zpracoval dlouhý pas od Miralema Pjaniće a krásnou střelou na zadní tyč překonal dva obránce i s brankářem - 1:0 pro domácí.

Brankář Ibrahim musel likvidovat další krásnou ránu v podání střely Hodžićovy, jenže tentokrát stačil balon vytěsnit. Pak se menší chyby při odkopu dopustil brankář Asmir Begović, který poslal míč jen na kopačky Lee Casciara, který však z otočky pálil těsně vedle a odkrytou branku minul. Delší dobu se nic nedělo a tempo ustalo.

Až tři minuty před koncem první půle se domácí znovu připomněli. Edin Višća poslal před bránu z levé strany šestnáctky střílený centr, na který si naskočil Vedad Ibišević a jeho trknutí do míče znamenalo vedení o dvě branky! Zkušený útočník pak ještě v nastaveném čase poslal míč od Pjaniće těsně vedle tyče.

Pár minut po změně stran se mohl do listiny střelců zapsat také Miralem Pjanić, ale krásná rána z voleje od hvězdy Juventusu Turín zamířila jen těsně vedle! Mnohem přesnější byl Avdija Vršajević, který zakončil krásný pas od střídajícího beka Daniela Pavloviće. Hodně mu pomohlo také to, že hostující obránci nedokázali míč odvrátit a on byl na zadní tyči sám - 3:0.

Právě Vršajević byl u zrodu další branky, neboť jen o pár minut později na pravé straně šestnáctky doběhl míč těsně před čárou a poslal jen do pokutového území. Tam si naběhl Edin Višća a krásnou střelou z první jej poslal k tyči! Pak nebyl podobným stylem úspěšný Mario Vrančić, který těsně minul bránu.

Deset minut před koncem utkání Hodžić napřáhl zpoza šestnáctky k nádherné ráně, která se však nakonec těsně stočila vedle tyče. Střídající Anthony Bardon pak na opačné straně vyzkoušel reflexy brankáře Begoviće, který musel protivníkovu ránu k tyči likvidovat. A pomohl ještě založit další útok Bosny, když Vedad Ibišević z úhlu našel v druhé vlně volnějšího Bičakčiće, který poslal balon z voleje do sítě - 5:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Belgie541022:213
2.Řecko532010:311
3.Bosna a Hercegovina531113:510
4.Kypr51133:84
5.Estonsko51135:154
6.Gibraltar50052:220

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (123)

Přidat komentář
insane

andorra, san marino, gibraltar, faersky ostrovy. minimalne tihle by proste meli hrat nejakou predkvalifikaci o jedno postupovy misto, melo by to vetsi naboj, jejich fanousci by nebyli nuceny koukat se nepretrzite na hromady golu ve svy siti a dockali by se i nejakyho toho vitezstvi. navic pro viteze tyhle trpaslici skupiny by pak dalsi faze kvalifikace chutnala opravdu prestizne a vlastne uz by to pro ne byl takovej sampionat, kde si ucast a moznost konfrontace s top tymama museli zaslouzit. nemyslim si, ze je to vuci nim nejak neuctivy a ze to nejak zabiji ten nadech sportovniho ducha. bylo by to pro dobro vsech. vsak i federace z ostatnich kontinentu, kde nefiguruje ani ze tretiny tak siroka paleta tymu s tak extremnima rozdilama ve vykonnosti, maj tohle osetreny lip.

Reagovat
insane

*ech, asociace

Reagovat
Seydou Doumbia

Kdy už tak celé Evropa. Sice jsou oproti ostatním repre daleko kvalitativně horší, ale alespon si fanoušci užijí tyto zápasy ve své zemi a je to pro ně i pro hráče svátek a velká zkušenost. Jinak Faerské ostrovy mají už pět bodů tak místo nich spíš Lotyšsko ne? A co Bělorusové? To by takhle polovina Evropy nehrála. Těch pár zápasů navíc už neuškodí.

Reagovat
insane

asi jsi me spatne pochopil. btw ten vyber pro predfazi kvalifikace jsem hodil jen tak z rukavu, nevim no. kazdopadne fakt nesouhlasim s tim, ze by polovina evropy nehrala. kdyby se proste hrala skupina o 5 nebo 6 tymech, ktery budou zrovna podle fifa rankings nejniz. ale psal jsem o tom, ze vitez tyhle skupiny pro trpasliky by mel pak pravo zahrat si v ty "normalni" fazi kvalifikace o kontinentalni ci svetovej sampionat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Uwe háže buly

Víc fází kvalifikace bych uvítal podobně jako to maj v Africe atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
paver

Podívej se na výsledky Faerských ostrovů a pak něco takového piš. Už dávno nedostávají vysoké příděly, dokáží sbírat body a už několik favoritů značně potrápili (Řecko by mohlo vyprávět). Právě proto jsou ve vyšším výkonnostním koši než tebou zmíněné země

Reagovat
insane

prosimte, jde o pointu. jak jsem jiz vyse uvedl, navrh na ty zeme jsem hodil jen tak orientacne (ackoliv na san marinu, andore a gibraltaru se asi objektivne shodneme). idealni by bylo, kdyby to skutecne bylo tak, kdyby se ta predkvalifikace delala pro nejhure umisteny reprezentace ve fifa zebricku - ten sam o sobe objektivni neni, ale asi by i presto garantoval, ze by se v tyhle predskupine potkaly vetsinou stejny zeme, obcas treba nekdo z pobalti nebo tak, no.

Reagovat
vanGomm

Jsem toho názoru,aby místo 6 členných skupin byly pouze 4 členné.Do každé skupiny nasadit 3 týmy podle košů (fifa žěbříček).V 9 skupinách by bylo tedy celkem nasazených 27 týmů A o to 4.místo tedy o dalších 9 míst by si ty nenasazené týmy zahráli o postup v předkolech.V 4 členných skupinách by pak každý nehrál 10 zápasů jako nyní,ale pouze 6.Takže kromě vyšší úrovně a i atraktivity by se ušetřily i termíny.Každý rok minimálně 1 měsíc.

Reagovat
vanGomm

V LM to celkem funguje.

Reagovat
cetto

No tak třeba takový Lucembursko má 6 vstřelených golů, což je víc než dobrá třetina zbývajících týmů v kvalifikaci. Mají zajímavý a mladý tým, který má potenciál, nehledě na to, že jim roste jeden z možná vůbec největších talentů v L1 - Vincent Thill. Andorra na tom taky není až tak špatně, dala gol, má bod a 13 obdržených golů za 5 zápasů taky nesvědčí o nějakých extra přídělech. Malta a Moldavsko jsou na tom cca podobně. Jediné tři reprezentace, které skutečně výrazně zaostávají, jsou San Marino, Lichtnštejnsko a Gibraltar. S ohledem na to, jak dlouho posledně zmíněný působí ve velkém fotbalu, bych k nim byl přecijen shovívavější. Zůstávají tedy dvě reprezentace, u kterých moc nevidím smysl, aby spolu bojovaly o jedno místo.

No, potom tu máme druhou věc - dejme tomu, že třeba 4 nejhorší repre by tu kvaldu nehrály. Co by teda hrály? Nebo by dva roky nehrály vůbec nic?

Třetí věc je zápis do statistik. Myslím si, že každého fanouška potěší, když vidí, jak ve statistikách pribývají goly u jeho oblíbených hráčů. Z tohoto úhlu pohledu jsem rád, že se hrají takovéto zápasy. Však nebýt Malty, tak třeba takovému Pekhartovi svítí ve statistikách v kolonce golů nula...

Reagovat
insane

ok, tak se bude hrat proti slabym tymum proto, aby si hraci lepsili statistiky?

ze se obcas tem outsiderum neco povede, je sice pekny, ale z dlouhodobyho hlediska proste ohromne zaostavaj, tem silnejsim tymum to da mnohem min, nez kdyby hrali pratelak s nejakym dustojnejsim souperem.

kdyz pominu kvalifikace z ostatnich kontinentu, tak i v domacich poharovych soutezich to funguje tak, ze prvnich kolech hrajou tymy z nizsich lig (popr. na kontinente tymy z horsich lig) a az o jedno ci dve kola pozdeji se zapoji i uplna spicka.

a ze by tech par tymu pak nehralo kvalifikaci? to mi neprijde taky nejak zvlast divny. hraly by se pratelaky, popr. prave liga narodu zminena pod timhle prispevkem.

Reagovat
smazaný uživatel

Vem si, že třeba takový Gibraltar by 5x za rok hrál s Andorou, 5x s Lichtenštejnskem a 1x s Faerskýma ostrovama -> ti by podle předpokladů z té předkvalifikace postoupili...to pro ně nemá význam. Už jenom pro hráče samotný je lepší a zábavnější zahrát si 2x proti Ronaldovi, sice dostat za 2 zápasy 10 fíků, ale zahrát si. Ne hrát proti jiným neprofesionálům několikrát za rok dokola jen přáteláky.

Reagovat
TopinB

Reagovat
Zaschrona

Na predkvalifikaci neni casovy prostor. A navic - jak se maji tyhle zeme zlepsovat? Potrebuji konfrontaci s lepsimi tymy. A i se sobe rovnymi, coz jim prinese Liga narodu.

Reagovat
smazaný uživatel

Bol by, tieto krajiny ako Lichtenstajnsko, Luxembursko, Gibraltar, Litva, Malta, San Marino a pod. by hrali aj v casoch ked sa hraje CL, prip. cez vikend a ligove sutaze by sa s vynimkou krajin co sa hraje predkvalifikacia neprerusili. A odohralo by sa rychle, zas tolko timov co by to muselo hrat by nebolo,takze myslim zeby to mohlo fungovat.

Reagovat
smazaný uživatel

A este som zabudol na Andorru.

Reagovat
Zaschrona

To je zakazane v ramci pravidel FIFA. Repre zapasy se smi hrat jen v terminech pro ne urcene.

A nejak nechapu, cemu by to jako melo pomoct. Lucembursko ma temer dvakrat vic obyvatel nez Island. Litva jeste mnohonasobne vic. Kdyz temhle zemim seberes moznost hrat zapasy s lepsimi tymy, nikdy nedostanou moznost se zlepsit na takovou uroven, jako se to povedlo treba prave Islandu.

Mimochodem Litva ma stejne daleko do baraze jako Nizozemsko.

Reagovat
smazaný uživatel

Kazdopadne si myslim ze myslienka insane je celkom dobra a ja s nou celkom suhlasim.Ale v podstate mas pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

Na jednu stranu je to dobrá myšlenka pro ty lepší země, kterým by to ušetřilo lehké zápasy o ničem, případnou ostudu za nepovedený zápas a ušetřené peníze a síly za cestování. ALe na druhou stranu je to blbost, protože ty slabší země by to mohly rovnou rozpustit, protože stačí, aby se z té předkvalifikaci nedostaly do dalšího kola a pak můžou hrát jen přáteláky s ostatníma slabýma týmama, což pro ně není žádná atraktivita, žádnej zážitek, žádnej fotbalovej posun atd.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

v zonach CAF,AFC a CONCACAF tak i maju no. V Afrike sa hraje tusim niekolko kvalifikacnych predkol, ale to si isty niesom. A v zaverecnej faze tam maju 5 skupin po 4 timy a tie zapasy su vyrovnane podobne ako na ACN. V podstate suhlasim vo vsetkom.

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
exot12

Tvoj nápad je úplný nezmysel s pohľadu týchto krajín! Práve zápasy s top týmami im prinášajú peniaze na ďalší rozvoj. Hráči si môžu zahrať proti svojim idolom, fanúšikovia uvidia hráčov v domácej krajine a nemusia cestovať ďaleko... to, že hrajú spoločne rozhodne zmysel má, tvoj nápad by ich totálne odrovnal! Zápasy medzi sebou by im nič nepriniesli, pre nich je prehra 1:0 s Nemeckom, Španielskom...viac ako výhra nad "seberovným"

Reagovat
exot12

No a ešte ma napadlá výhoda pre súperov, toto sú zápasy kedy môžeš dať priestor mladým hráčom alebo vyskúšať nejaké veci a je to viac ako nejeký priateľák a tým pádom ma nenapadá jediný dôvod na to aby bola predkvalifikácia

Reagovat
Rssa

Casove neresitelne a proti duchu fair play.

Hraci maji sve klubove povinnosti. Pokud se urodi talent v Andorre a bude hrat (dejme tomu, za Valencii, ta ho urcite nepusti na predkvalifikaci behem hraciho vikendu, nedejboze behem zapasu LM. A pokud ho nepusti, hrac sam o sobe nepujde. Tim se snizi zase sance reprezentace na vyvoj.

Nejlepsi to nechat takhle a male zapasy hrat dale.

Ver tomu, ze pro udrzbare ze San Marina to maly zapas neni a uzije si to. A o tom fotbal je.

Reagovat
Zaschrona

Navic je jednoznacne videt i v tehle zemich progres: http://sport.aktuality.sk/c/267714/online-faerske-ostrovy-17-slovensko-17/

Narodak Lucemburska ma hrace ze svycarske, belgicke nebo francouzske ligy a vesmes jsou to mladi hraci, atd...

Reagovat
stas87

https://repre.fotbal.cz/zapasy/zapas/32478976

Jj, mladez maju asi na slusnej urovni..respektive rocnik.

Reagovat
icka

Reagovat
Aldeano

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
FCSL

Andorra

Reagovat
REPLIKATOR

Faery

Reagovat
veikko

No tak hlavně rozhodčí za tu komedii, kterou předváděl. Dát borcovi žlutou za simulování, když mu teče krev z nosu po úderu od protihráče, to už je totální ignorace.

Reagovat
smazaný uživatel

Goooooool Portugal! ♥

Reagovat
smazaný uživatel

Gooooooooooooooooooool Cristianooo Ronaldoooooooooooooooooo

Reagovat
Rarášek

Až překvapivě jednoznačný výsledek, škoda, že jsem to neviděl.

Reagovat
veikko

Bulharsko

Reagovat
Neuminho92

Nenápadně uplacený zápas Bulharsko - Nizozemsko trošku show pro mafii jako v tenise klasika :) Fotbal o ničem výsledky domluvený předem

Reagovat
veikko

Reagovat
Acrocephalus

Bulharsko krasne a zaslouzene.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady jsi někdo vsadil. Ikdyž asi ne, těžko by jsi někdo, kdo sleduje fotbal, vsadil na výhru Nizozemí venku, pokud to není někde na Maltě nebo Gibraltaru.

Reagovat
Neuminho92

A na tohle si prisel jak tak oni zahraji skoro vyrovnany zapas s Francii, iuhraji remízu ve Svedsku kde byli jasne lepsi. Bulharsko dostalo klepec u svedu i ve Francii, meli problem s Lucemburskem a v holomajzne pořát lepsi belorusi. Tady bylo Nizozemsko jasny mega favorit, vsichni off hraci na klubove urovni v super formach... Bulharsku chybel golman, Milanov a vlastne i kapitan a vyhrali fucking logic... tady by vsadil jeen slusne podnapilej bulhar na ídomaci a nebo ten kdo vedel dopredu jak to skonci... Kluivert GANG shit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
Euphael

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jsou zápasy proti Holandsku podplacené už druhý kvalifikační cyklus po sobě

Reagovat
smazaný uživatel

To su uz potom vysledky proti Holandsku dohodnute uz viac ako dva roky asi

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo Bulhari, suverénny výkon. Holanďania budú bojovať o postup len veľmi ťažko, naopak celkom verím Bosne.

Reagovat
veikko

Tak to ještě bude boj, nejvíce věřím Švédům, ti dneska Bělorusy absolutně přejeli. Ale právě Bělorusové a i Lucembursko můžou tou skupinou ještě dost zamíchat. Bosně bych to přál, ale myslím si, že Řekové si to pohlídají.

Reagovat
smazaný uživatel

Hej, je aj pravda, že mentalita by mohla byť vo vzájomnom dueli na strane Grékov, no Bosna sa ofenzívne trochu zdvihla a v najbližšom zápase čakám body. Ak sa náhodou udrží na chvoste Belgicka, v Zenici by to pre Belgičanov mohlo byť ťažké (aspoň dúfam).

Ináč aj mne sa Švédi pozdávajú, doma by mohli Francúzov dať

Reagovat
smazaný uživatel

Portugalsko

Reagovat
Zaschrona

Lukaku docela fajn gol

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Ta skvadra Nizozemska je celkem strašidelná, se nedivím, že to dneska projeli.

Reagovat
veikko

Tak hlavně, že mají zase rekord s nejmladším hráčem v repre ...

Reagovat
blaugrana

Z akeho dôvodu nie je Bernardo Silva v repre?

Reagovat
smazaný uživatel

Zistili, ze konvertoval na buddhizmus

Reagovat
smazaný uživatel

a čo to znamená? to kvoli tomu sa nebere či jako, šak máme liberalizmus v europe

Reagovat
smazaný uživatel

Berie sa len vtedy, pokial sa konvertuje na islam ano, ta dnesna slnieckarska doba

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyt Bernardo Silva včera hrál, přišel na posledních asi 15 minut.

Reagovat
blaugrana

Pravda. Som si ho tam nevšimol.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

celkom sa tesim, vyzera to ze na druhych miestach skoncia moc zaujimave celky, baraz bude zrejme zaujimava

Reagovat
Stiksxx

Krasne Nizozemci protekli. Je super ze dělají vše pro to aby se na MS nedostali. Jediná šance jak se zbavit neschopneho Blinda! A sám si jeste pod sebou reze větev kdyz nasadí absolutně nezkuseneho de Ligta na stopera v takhle dulezitem utkání. Opět ukázal jaky je to "trenér". A kdo ví jestli to nebyl zrovna de Ligt, který posral první gól a byl i u toho druhého. Viděl jsem ty góly jen telefonu tak vim prd.

Reagovat
Jeňa

Nevěřím, že nebyl k dispozici zkušenější hráč do základu. Dva ze Martins Indi, de Vrij, Kongolo, Blind třeba. Nasadit sedmnáctiletého kluka, co má odehráno sedm zápasů v Eredivisie, lize, kde se stejně moc nebrání, je jako střelit se do kolena.

Blind

Reagovat
Pablos

no furt, ale to nevypovídá o tom, že nedali hlavně gól... takže chybu bych nehledal jen v 17 letým stoperovi

Reagovat
smazaný uživatel

Prebieha tam generacna obmena, nedaju sa cakat nejake zazraky ...budu radi za baraz a na MS s tymto hura futbalom nic extra neurobia. Inac Bulhari a Svedi hraju celkom sympaticky tuto kvaldu, necudoval by som sa pokial by za Francuzskom skoncili jeden s tych dvoch

Reagovat
Pablos

osobně tipuju, že to uhrajou Švédové

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Acrocephalus

Na generační obměnu bych všechno nesváděl. Pořád tam mají dost mazáků, kteří by měli být schopni uhrát dobrý výsledek. Třeba i v kvaldě na EURU: Robben, Sneijder, Van Persie, Depay... nic nezmohli, zoufalství a zmar. To ani nebude tím, že by herně byli na tom húře, spíš tam hapruje psychika. Budou muset pracovat na svém sebevědomí pěkně od 0.

Reagovat
smazaný uživatel

Viem, je tam toho viacero,len som napisal jden z dovodov. Bude par rokov trvat. Ale tulipany sa raz vrati

Reagovat
Liquid

dobře Holland

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný hřiště ve Velimi. Jsem zvědav jak ta hra bude vypadat. A je dobře, že uvidímr hrát Lukáše Hartiga

Reagovat
ratusek

Taky sem to teď zapnul. uvidíme. ale pažit luxusní

Reagovat
TrueCommunist

Kvalita docela dost dobrá na A třídu, ale je pravda, že středočeský kraj a Praha je trochu jinde než zbytek republiky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TrueCommunist

Čemu se jako směješ? Vždyť to je naprostá pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Na zaklade ceho

Reagovat
Miguel19

Říkal to Luděk.

Reagovat
TrueCommunist

Tak to je známý, potvrdí ti to všichni, že kvalita je jinde.

Reagovat
smazaný uživatel

Ach Holandsko Čo mal znamenať ten Light na stopérovi? Inak tá zostava na papieri nevyzerala zle, čo sa to tam stalo? Škoda, že sa Janssen zranil a nehral.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten by to urcite vytrhl

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím ťa, kde píšem, že by to vytrhl. Pretri si oči a ešte raz si to prečítaj. Chcel som len, aby hral. Možno by sa trošku rozbehol. 90 minút by sa mu hodilo ako nikomu inému zo Spurs.

Reagovat
Neuminho92

Když nedal gol nejlepší střelec portugalský ligy Dost, tak by to určitě podavač pití z Tottenhamu vytrhl.... To že měli proti oslabenemu BUlharsku 1 nebo dvě šance nizozemci absolutně nechápu Robben vůbec nic, Promes k ničemu, WIjnaldum též....

Reagovat
smazaný uživatel

nepíšem že by dal gól, skôr som len chcel, aby si zahral za repre. Každá minúta na ihrisku by pre neho bola super.

Reagovat
Azazelo RD

Ty se snažíš napsat, že by to vytrhnul, viď?

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Docela pěkný fotbal 1.A Třidy, dobrý trávník, pěkné góly či chvílemi slušná hra

Reagovat
smazaný uživatel

nizozemsko jako vazne? wijnaldum na kridle a dost v zakladu taky libice.

Reagovat
Neuminho92

Dost je nejlepší střelec portugalský ligy, kdo tam měl bejt ?

Reagovat
smazaný uživatel

jako podle me lepsi i ten de jong. nebo tam zkusit lense / depaye. dost je akorat nefotbalovej kolohnat.

Reagovat
smazaný uživatel

portugalská liga je trapná

Reagovat
Rišan

Když se tu spekuluje o změně herního systému, začal bych tím aby se zvýšil počet evropských zástupců na MS přinejmenším na 14 (při nesmyslném navýšení počtu týmů na 48 pak na 16). Protože účastníků evropské kvalifikace stále přibývá bylo by opravdu namístě, aby ti spodní jako v jiných pásmech hráli nějaké předkolo. Např. hlavní soutěž by měla 7 skupin po 6 týmech, z nichž by postupovali první dva. Posledních 14 týmů by se utkalo v baráži o 7 míst ve skupinách.

Reagovat
Rišan

Protože je účastníků evropské kvalifikace je po absurdním přiřazení Gibraltaru a Kosova 54 a ne 49 jak by vycházel můj návrh muselo by se to bohužel ještě zkomplikovat, předkola zúčastnilo ne 14 ale 19 týmů, což je snad nejblbější možný počet. Ten by se dal řešit např. tím, že by nejvýš umístěný tj. 36. tým ještě postupoval přímo do skupiny a zbývající by hráli předkolo v šesti tříčlenných skupinách (geograficky řešených aby nemuseli tolik cestovat) z nichž by postupoval vítěz.

Reagovat
LAM

OT: Tak koukám že Argentina bude hrát v Bolívii na stadioně ve vejšce skoro 3700 metrů nad mořem

Se divim že jim tohle prostě dovolej.Známá zkolabovala v Rakousku na ledovci když byly ve vejšce nad 3000 a tohle je ještě víc a mají tam hrát fotbal

Reagovat
db18

Tak Bolívie má snad průměrnou nadmořskou výšku kolem 3000 metrů, takže tam nemají moc na výběr...

Reagovat
smazaný uživatel

stačí vyhrabať dostatočne hlbokú jamu

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Rssa

Zalezi, jak dlouho probihala aklimatizace. Tipuju, ze fotbalisti jsou tam aspon 1-2 dny predem, tvoje znama asi ne...

Reagovat
Tomanatura
Reagovat
smazaný uživatel

docela divná představa že si tam vpodstatě každý jouda může zahrát proti světovým hvězdám jen protože se narodil do tak postižené země.

Reagovat
smazaný uživatel

od kdy leží frabcie na pyrenejskem poostrove?

Reagovat
smazaný uživatel

francie

Reagovat
blaugrana

Takže United vraj núkajú za Neymara 200 mega € a jemu samotnemu 25 mega ročne. Tak ak im to všetko klapne, tak do budúcej sezóny...de gea-valencia-bailly-rojo-shaw-hererra-veratti-pogba-griezmann-ibra-neymar

Reagovat
fajdax

Reagovat
blaugrana

A Hazard do madridu, alexis do celzi a Dybala do Barcy.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele